ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dupondii
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2014 22:22
Son Ziyaret:
14 Temmuz 2015 23:05
Toplam Mesaj:
80 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Gümüş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Mugla
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Gümüş

SON 10 MESAJI

Site İle İlgili Tavsiyeleriniz
Sitenin yeni halini hi. beğenmediö. Çerçeveler belli değil. Ve tasarım göz yorucu. Eski halini şimdiden özledim
Ağlasam Yeridir
Her şey 1,5 sene önce evimizin neşesi, evimizin ilk evcil hayvanı muhabbet kuşumuzun ölümü ile başladı. Uzunca bir süre üzüldükten sonra hanım "balık bakalım, akvaryum alalım" diye tutturmaya başladı. Balık mı? Kesinlikle hayır diyerek cevapladım her seferinde. Balık, akvaryum soğukkanlı sevimsiz hayvanlar. Sevsen sevemezsin, sesleri çıkmaz, eline gelmezler, kendi kendilerine yaşar giderler diye düşünüyordum. Eşimin akvaryum sevdası ara ara hortluyordu. Ben bir hiddet ve mantık dalgasıyla bu hortlamayı anında yerlebir ediyordum. 

Günlerden 1 gün artık canıma tak etti. Atladık gittik bir akvaryumcuya. Akvaryumcu dedimse 2 ceşit balık 3 çeşit yem. Dükkan asıl parayı ineklerden ( veterinerlik ) kırıyor. Girdik dükkana hemen gözüme ufakça ( muhtelemen 20-30 lt ) bir akvaryum çarptı. Almak istedik. Satıcı bana daha sonradan garip gelen bir profosyonellik sergileyerek " Bu akvaryum sonra sonra size küçük gelin. Bence daha büyük bir tane alın." dedi. Tamam dedik 50 Lt bir akvaryum aldık. Kumu, ısıtıcısı, süsleri, iç filtresi adam bize ne verdiyse sorgusuz aldık. Geldik eve kurduk 2-3 gün bekledik. Balıkları aldık. O gün bende bir şeyler başladı. "Süs bitkisi şurda dursun, hayır hayır suyu kesti orda durmasın. Bu balık neden böyle yüzüyor. Bu filtre çok hava üflüyor. " O akşam bu foruma üye oldum. Bu macera o gün başladı.

Öyle aman aman balık baktığımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz dostlar. Altı üstü lepistes :) Altı üstü lepistes dediğine göre bu adam hala öğrenememiş bu işi dediğinizi duyar gibiyim. Neyse 2 adet süs bitkim ve 1 adet akvaryum içinde fırtınalar yaratan bir iç filtrem vardı. İşkillendim. İlk önce onu değiştirdim. Ufak bir model aldım. Almadan önce tabi binbir araştırma, forumda geçen saatler... Sonra yapay bitkinin birini çıkardım bir adet anubias barteri aldım. Çok da güzel monteledim. Her şey harikaydı. Ama bir yanlışlık vardı. Balık ölümleri başladı. Bir de yavru yoktu yavru. Araştırdım, okudum. Doğal iyidir dediler. Doğala dönmeye karar verdim. Binbir araştırma ile bir yati kökü almaya karar verdim. İnternet üzeinden aldım. Bu forumda ne okduysam birebir uyguladım. İlaçlar, su değişiminde dikkat edilmesi gerektiren şeyler, yemleme düzenleri vs. Yati köküne binbir işlem uyguladım. Koydum akvaryuma ( evet battı :) ) Gel zaman git zaman akvaryumun rengi kahverengiye döndü. Normaldir dediler, sabrettim. 1 hafta, 2 hafta, 3 hafta... Tepemin tası attı. Aldığım iç filtrenin yetersiz olduğuna kanaat getirdim. Daha güçlü yeni bir iç filtre aldım. Bu arada ısıtıcım bozuldu. Akvaryumcuya gittim litremi söyledim. Bana 50 Watt bir ısıtıcı verdi. Parmak kadar... Yati kökü artık iyice canımı sıktı. Bu böyle olmaz dedim. Çıkardım attım. Bu arada yine yavru falan görmedim.  Bir zaman sonra doğal ve bitkili akvaryum isteğim yine arttı. Bir internet sitesinden eloeda ve tilki kuyruğu aldım. Bakımının gayet kolay olduğu yazılıp çiziliyordu. Diktim. Gerekenleri yaptım. Ya da yaptığımı sandım.... Bitkilerin yaprakları döküldü, sarardı. Akvaryum yine battı çıktı. Ne eksik diye düşünürken. Birden kafamda bir ışık yandı. " Işık " dedim. Elimdeki masa lambasından bir ışık düzeneği kurdum. Düzenli aralıklarla bitkilere ışık verdim. Olmadı. Dökülme sararma azalmadı. Bitkilerde olmayacak dedim. Sökmeye karar verdim. Bitkileri söktüm attım. Forumdan rafya sistemini öğrendim. Rafya yaptım. Akvaryuma koydum. O esnada forumda da çok popüler olan Bio-Life filtre aldım. Tabi bu filtrenin çalışması için de bir hava motoru aldım. 50 Watt ısıtıcının 100 Watt olanından aldım. Hava motoru 2 çıkışlıydı.  Bende boşta kalacak bir çıkışı için uzun ince bir hava taşı aldım. Akvaryumda kum biraz az geldi. Akvaryumcudan biraz da kum aldım. Bu arada Bio-Life filtre bana uymadı. Bir kere denedim, kaldırdım kenara... Kumu getirdim. Defalarca yıkadım. Çok az ( 1 kilo kadar ) akvaryuma koydum. Su felaket bulandı. Su çok bulanınca balıkları acilen bir kovaya aldım. 

Ne yapacağını bilemez haldeyim. Hava motoru traktör misali kafamı ütülerken ne yapacağımı bilmez, bitkin, şaşkıni hafif buğulu gözlerle bu yazıyı yazdım. Balıkların olduğu ufak kovayı pc'nin yanına koydum. Ben onlara bakıyorum onlar bana bakıyor.

Bu arada 20'ye yakın balık öldürdüm. Dünyanın masrafını yaptım. Hala ne yapacağımı bilmez haldeyim. Tek istediğim 1 tane yavru büyütmekti. 1-2 canlıdoğuran yavrusunun akvaryumunda muhtelif yerlerde saklandığını görmek istedim. Herkezin her işte başarılı olması mümkün değil. Ama 2 tane balığa layıkıyla bakamamkta acı verici.

Bu saçma yazıyı boş vakti olan siz hobiciler okusun. İyi ya da kötü yorumlarınıza açığım. Nerde hata yaptım diye sormayacağım. İlla ki hatalarım var.  Sadece size duygularımı paylaşmak istedim. 
Saygılarımla
Dupondii2015-06-02 23:32:37
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Kurşunu en alta koymama rağmen ne yaptımsa yamuk duruyor. Akvaryumun dikey boyutunun çok olmaması sanırım bu yamulmaya yol açıyor. 
Arkadaşlar ürün çok başarılı ancak daha uzun bir inovasyon süreci isityor.  Bu videolarda görünen eski hali daha ince ve kibar duruyordu. Ancak benim kurduğum sünger dev gibi. Çok kaba. Nereden baksan 1 karış yüksekliği var. Görselliğe hitap etmesini istediğiniz, beklediğiniz tanklarda kullanılmaz. Ticari tanklarda şansı daha yüksek. Belki çok büyük akvaryumlarda fazla dikkat çekmez ama 50-100 lt akvaryumlarda pek kullanışlı değil.  Bunun dışında süngerler çok amatörce hazırlanmış. Birbirine tam oturmuyor, kesimleri net değil. Malzeme kalitesi de şu an için vasat. Tabi bu durum fiyata yansımış durumda. Ürün çok ucuz. 

Ben her akvaryumsever hobicinin bu ürünü alıp incelemesi gerektiğini düşünüyorum. Ben kullanamadım, sevmedim ancak verdiğim parayı sonuna kadar helal ettim :)
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Kurulumu yaptım ama filtre düz durmuyor. Neden yamuk durabilir. Uzun süre kullanmış arkadaşlar yardımcı olabilirler mi.?
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
Filtre henüz elime ulaştı. Kurup denemedim ancak bu videolarda görünen, forumda tartışılan filtre ile alakası yok. Sonra biraz araştırmadan sonra farkettim ki bu hali "yenilenmiş" haliymiş. Sitelerindeki görselleri de değiştirmişler.  Eski hali daha kibar ve ufak duuryordu yenilenmiş hali bana aşırı kaba geldi. Yukarı doğru çok fazla uzun. Suyun üzerinde yüzen dev gibi bir sünger göreceğiz gibime geliyor. Şirket neden böyle bir değişime gitti anlamış değilim. Bu arada kurulum bilgileri, kutu üzerindeki görseller, açıklamalar halen eski filtreye göre. Bu değişimin nedenini yetkili arkadaşlara sormak istiyorum.
Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM
50 Lt bir akvaryumum var. Bu ürünü denemek istiyorum ancak daha önce hava motoru kullanmadım. Bana uygun fiyatlı ve tabi nispeten sessiz. Ayrıca yukarıdaki ürün ile birlikte sorun yaratmayacak bir hava motoru önerirseniz sevinirim.
Bitkilerdeki Değişiklik
Bu tasarruflu ampul dediğiniz nasıl bir seçenek. Benim akvaryumumda armatür yok. Florasan takıcak bir aparatım da yok. Bu basit bitkileri en ucuz nasıl aydınlatabilirim. Mesela aşağıdaki gibi saçma sapan bir lamba alsam. Bunun mandalını akvaryuma taksam ve yüksek lümen değerli basit bir tasarruf lambası alsam nasıl olur. Kısa vadede iş görür mü?

Dupondii2015-05-19 09:36:52
Bitkilerdeki Değişiklik
Arkadaşlar Merhaba

50 Lt. ufak bir tankım var.  İçinde canlıdoğuranlar var.  Bir adet Anubias Barteri var durumu fena değil. Yeni tilkikuyruğu ve Eloeda ekledim. Toplam 10-12 kök falan. İkisinin de durumu süper geldi. ( Aquaformpet e bu arada teşekkürler ) Ancak  2 günü sonunda tilki kuyduğunun kapalı yaprakları açılmaya başladı. Daha sonrasında yapraklarda sararma kurumu meydana geldi. 

Plastik kapaklı bir tankım var. Işıklandırmam yetersiz. Bu plastik kapağı atıp yeni bir armatür almak bütçemi aşar. En mantıklısı LED sistemlere yönelmek. Peki bu görünen sorunlar sadece ışık yetersizliği işareti mi. Yoksa yapılması gereken başkaca şeyler var mı.



Balıklar Saklanıyor ve Ölüyor
Her zamanki gibi %40 larda yaptım. 
Balıklar Saklanıyor ve Ölüyor
Merhabalar dostlar,
 55 LT bir canlıdoğuran akvaryumum var. İçinde canlı bitkiler ve yatş kökü mevcut. Su değişimi 1 hafta önce yapıldı. Akvaryumda her zamankinden başkaca bir değişim yaşanmadı. Ancak bir kaç gündür. Balıklarım kökün alt dalları içine saklanıyor ve orada ölüyorlar. Bu davranışın nedeni ne olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.