ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
artelcom
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2006 14:09
Son Ziyaret:
03 Kasım 2007 09:06
Toplam Mesaj:
231 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
CENKHAN ARIKAN
Doğum Tarihi:
05 Ocak 1978
Yaş:
46
İl:
Nigde
Meslek:
serbest
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cenkhan ARIKAN / NİĞDE
100-100-63-30-10 lt.(5 akvaryum)
Karışık canlıdoğuran ve yavruları

SON 10 MESAJI

Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran)
Birçok arkadaşın sorularına yanıt olmuş tebrikler.
Molinin Yavruları ( yeni resim eklendi)
Balığı ürkütmüş veya yaralamış olabilirsiniz bu sebebden dolayı acılmamış yumurtalar çıkıyordur.Bide doğumun sonunda açılmamış yumurtalar çokca rastlanan bi durumdur ki sayısı fazla olmamak kaydı ile. 41 yavru oldukca iyi bi rakam sağlıklka büyütürsünüz inşallah..
zebra değersiz mi?
Bende 3 gün önce ilk defa bir çift zebra aldım.100 lt lik bir akvaryuma koydum.Bolca bitki ve kaya var.Benim sıkıntım dişinin erkeyi oldukca fazla kovalaması ve en ufak bir çiftleşme belirtisinin olmaması.Biraz zaman tanıyıp beklemeye aldım şimdilik.Erkeyin cüssesi dişiden biraz küçük aklıma ilk gelen o oldu ama bilen arkadaşların tavsiyeıerine ihtiyacım var.Canlı doğurancı olarak zebra hakkında bilgim çok az. :)
 
saygılar...
yavru lepistesler
[QUOTE=Dağhan]  Ben yumurta sarısını şöyle yapıyorum:Yarım litrelik pet şişenin içine yarım haşlanmış yumurta sarısını koyup karıştırıyorum.öğünlerinde yavrulara karıştırıp sayılarına göre bir veya iki kapak döküyorum.Artemia gibi topluyorlar.
  
[/QUOTE]
 
Arkladaşımızın dediği gibi yapma şansınızda var ama benim size tavsiyem yumurta sarısının 6/1 (balık sayısına ve büyüklüklerine göre deyişir) ni ezmeden veya suda eritmeden verin.Dip yemi gibi direk batar ve balıklarınız gelip gittikce yerler.Suyu kirletmiyorda.6 saat sonra artan olur ise dağıtmadan çıkarın sudan.
 
Valiferam doğurdu ancak...
Doğal bir olaydır sorun yaşamassınız.Yumurta kesecikleri onlar.24 saat içinde kaybolurlar.
balığım hamile fakat doğurmuyor?
Emre kardeşim sen kimden duydun balığı sıkma işini. Akvaryumuna biraz daha aksesuar koy bitki taş deniz kabuğu falan (yapayda olsa idare eder) bırak akvaryumun içinde doğursun balığın.Yavrulukla falanda uğraşma._ yavru sağ kalıp kurtulsa sana yeter.Her doğumda o kadar kurtulsa bir süre sonra balıkları koyacak yer bulamassın.Amacın yetişdirip satmakda deyilse hiç uğraşma .
balığım hamile fakat doğurmuyor?
 Lepisteslerin doğum zamanlarını bilmek çok zordur.Akşama sabaha doğuracak  dediğiniz balık bazen doğurması günleri bulur.Foto dahi koysanız kimse size net birşey diyemez.Sadece tahmin yapılabilir.Karnına bakılarak 10-15 gün denebilir belki ama kesin tarih vermek yanlış olur.Acele etmeyin bir ömür karnında tutacak hali yok mutlaka doğuracakdır.
 
Türü ve balığına göre deyişmekle beraber genelde lepistes yavruları seffaf olurlar .Belli bir zamandan sonra renklenmeye başlarlar.Kılıç yavruları 3-5 günü gecdikden sonra hafif turuncu rengi alırlar.10 günü gecdimi o turunculuk bariz olur ve kuyruk kısmında siyahlıkda hemen göze çarpar.Kısaca karışdırmanıza imkan yok.
cinsiyet değişimi ve doğum
Dişinin erkeye dönüşdüğüne gözümle şayit olamadım ama kılıçlarda olduğunu duydum.Eyer akvaryumda erkek balık yok ise baskın dişinin erkeye dönüşdüğünü (kılıçlar için) söylüyorlar.Hatta malawilerde de  olduğunu söylediler.Yanlız balık tam anlamıyla erkeye dönüşmüyor sadece erkek gibi davranıyor.Balığı dölleme olayı yok yani.Bence sizde böyle birsorun olduğunu düşünmüyorum.Balıklarınız hepsinin aynı anda yavrulamayı bırakması su şartlarından veya sitresden kaynaklanıyor olabilir.Yemin tam tersine doğuma katkısı olur kople hayvanların doğurganlıklarını bitirdiğini duymadım.Extra vitamin kullanıyorsanız onunda etkisi olabilir .Bazen aşırı yemleme hayvanlarda yağlanmaya sebeb oluyor .Buda doğurganlığı azaltıyor. Gerekirse su şartarınızı kontrol edip erkekleride deyişdirebilirsiniz.Ben 2-3 ayda bir erkekleri deyişdiririm kısır sandığım balıklar bile hamile kalıyor. artelcom2007-04-09 13:58:11
22 derece yeterlimi?

24 ideal  olmamakla birlikde idare eder bi sıcaklıkdır.Isının derecesinden ziyade sabit tutmak daha önamli. 26 veya 30 derece diye kesin ifadeler yanlış  birçok balık farklı ısılarda yaşayabilmekde. Biz çöpçü üretimi esnasında akvaryuma buz koyduğumuz zamanlar oluyor.İllada her balık sıcak su sever diye birşey yok.

artelcom2007-04-09 14:09:40
Canlı Doğuranlarım Ve Guramim :(
Gurami ile canlıdoğuranları bir ara bende birlikde besleme gafletine düşdüm.Gurami iri ise hiç tavsiye etmiyorum.Belki ilk etapda bir sıkıntı yaşamassınız ama ileriki dönemde kayıplar gelmeye başlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.