ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BJKgorkem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Kasım 2006 23:22
Son Ziyaret:
13 Kasım 2012 00:19
Toplam Mesaj:
216 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Görkem Çakır
Doğum Tarihi:
18 Ocak 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Görkem Çakır 63*27*43 (73 L) Bitkili Tank 23L Nano tank(Boş) 15 L kaplumbağa akvaryumu

SON 10 MESAJI

85 lt. Okyanusum (yeni canlı eklendi)
Muhteşem bir akvaryum olmuş. Ellerinize sağlık. Akvaryumunuzda hangi balıklar var? Yazabilirseniz çok makbule geçer. Birde mahsuru yoksa o leather'ı nereden aldığınızı sorabilir miyim? Bende aynısından arıyorum ama bulamıyorum da. :)


Saygılar...
Denizden mercan çıkartılması
[QUOTE=lion54]Birde şunu söylemek isiyorum denizden bol hastalık taşırsın akvaryumuna bunu gözönüne al.[/QUOTE]

Böyle bir şeyi hangi kanıya vararak söylediniz ben anlamadım vallahi. Deniz neden hastalıklı olsun ki. Arkadaşlar lütfen şunu kafamızdan çıkaralım. Deniz akvaryumumuzdan kat be kat temizdir. Yok Marmara suyu ile akvaryum kurulmaz diyenleri de biliyoruz. Bunlar tamamen sabit fikirliliktir. Marmara suyunun tabiki eksiklikleri vardır. Bunları insanlar bana öcü gibi bakmadığı zaman açıklayacağım.


Saygılar...
Dalga Motoru Tavsiyesi
Ben akvaryumunuza Vortech MP 10 öneririm. Ama fiyat olarak çok pahalı ürünler.
Seramik Kaya
Merhaba değerli abilerim ve kardeşlerim;
Şuanda 45*30*30 resif akvaryumum var. 70*50*50 resif akvaryumu kuracağım yakında inşallah. Akvaryumda seramik kaya kullanmak istiyorum. Nedeni ise:

1- Bol gözenekli yapısı
2- İstenilen şekil verilebiliyor olması
3- Aşırı fazla girintili-çıkıntılı yapısı

Tabi seramik kayanın canlanması için belli bir miktar canlı kaya, şuan ki akvaryumumdaki su ve bakteri kültürü kullanacağım. Bakteri kültüründe çok emin değilim. Sizin seramik kaya hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Seramik kaya akvaryuma konulduğunda yaklaşık 12 saat hava kabarcığı veriyormuş. Buradan nasıl gözenekli yapısı olduğunu anlayabilirsiniz. Belki çoğunuz canlı kaya varken neden seramik kaya diyorsunuzdur. Çünkü seramik kayanın kg fiyatı 10-15 TL arası değişiyor. Canlı kaya ile aynı fiyatta neredeyse. Ama günümüzde canlı kaya alırken güvenebileceğimiz çok az yer kaldı. Kayalardan akvaryumumuza zarar verecek canlılar çıkabiliyor bir anda ve onlarca emek boşa gidiyor. Sizin düşünceleriniz benim için çok önemlidir.


Saygılar...
70*70*50 akvaryum Yapımı
Merhaba değerli forum sakinleri;
Öncelikle herkese saygı ve selamlarımı sunmak istiyorum. Direk lafı uzatmadan konuya geçmek istiyorum. Şuan 45*30*30 luk Nano Resif akvaryumuna sahibim. Bu akvaryumu ve sump'ını kendim yaptım. Sizlere sormak istediğim şu 70*70*50 lik bir deniz akvaryumu kuracağım. Kendim yapmak istiyorum. Kullanmam gereken cam kalınlığı ne kadar olmalı? 6 mm yeter mi? Yoksa 8 mm yapıp rahat mı etmeliyim? Kayıt-kuşak atmama gerek var mı? Daha önce kayıt-kuşak atmadım. Yapabilir miyim?


Saygılar...
Bu Mobilya Taşır mı?
Özellikle 50 cm yükseklik istiyorum çünkü yüksek akvaryumlar hoşuma gidiyor. Hem 40 cm olursa bayağı litre kaybederim. 
Ayakları da akvaryumun durduğu zemin gibi dümdüz tamamen yere değiyor.

Saygılar...
Bu Mobilya Taşır mı?
Şuan kafamda 65*40*50 lik bir akvaryum yapma düşüncesi var. Nedeni ise elimde bulunan mobilya. Daha büyük olmasını isterdim ama şartlar. 
Size asıl sormak istediğim elimde bulunan mobilyanın düşündüğüm akvaryumu taşıyıp taşımayacağı. Düşündüğüm akvaryum su ve kendi ağırlığı ile beraber 154 kg. 10 kg mercan kırığı kum ekleyeceğim. Daha ne kadar canlı kaya ekleyeceğimi bilmiyorum ama ona da 20 kg dersek toplam ağırlığı 184-190 kg arası olacak. Ne kadar doğru tespit yapabilirsiniz bilmiyorum ama sizce bu fotoğraftaki mobilya bu kadar ağırlığı taşır mı?
Şuan bu mobilyanın üzerinde 60*25*40(h) boyutlarında bir akvaryum var. Bununda su+cam la ağırlığı 73 kg. 15 kg kumu katarsak 2-3 kg kütük ve kayalar toplam 80 kg. Şimdi bu mobilyanın üzerine bu kadar ağırlık yüklersem sizce taşır mı? 
Not: Aynı taşır mı sorusunu şuanki akvaryumu koyarken de yaşamıştık. 






NOT 2: Mobilya içerisindekilere çok bakmayın. Bakmak bile kafa yapıyor.   


Saygılar... 
60*50*50(h) Resif Akvaryumu
Merhabalar değerli arkadaşlar;
45*30*30 luk bir resif akvaryumuna sahibim. Daha 5 aylık olmasına rağmen hemen daha büyük bi akvaryuma geçmek istiyorum. Bu düşündüğüm akvaryumun boyutları 60*50*50 . Şuanki protein skimmerım Bubble Magus BM-QQ. Bu akvaryumda şuanki akvaryumumdaki mercanları besleyeceğim. Finger Coral, Leather Coral, Mushroom, polip, xenia şuanki akvaryumumda bulunanlar. Ama yeni akvaryumumda birkaç kolay bakılabilen anemon düşünüyorum. Domates anemonu dışında. Şuanki akvaryumumda kullandığım t8 floresanları kullanmak istiyorum. Boşuan gitmesin floresanlar ve balastlar. Sizce bu boyutlardaki akvaryuma kaç adet t8 yeterli gelir?


Saygılar...
Resun Waver-2000
Neden acaba? 40-60 litre akvaryumlar için uygundur yazıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.