ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
citronx
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2006 14:59
Son Ziyaret:
20 Kasım 2019 20:10
Toplam Mesaj:
5773 [0.91 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Faruk ERBASAN
Doğum Tarihi:
31 Ekim 1975
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
A.G.Y.A
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


*Yeni, yine, yeniden DİSCUS :)*Pristella,Neon,Kırmızı Göz Tetra, Siyah Neon,Werneri,L144 Blueeye vatoz,Orange sulawesi rabbit snails

SON 10 MESAJI

Discus,yeni,yine,yeniden...;)
Yeni gelişme var Ömer Bey; Ağustos sonu gibi deniz kuruyorum ,hazırlıklar devam ediyor,balıkları verdiğim arkadaşta en az benim kadar ilgilenir ve keyif alır umarım 
Discus,yeni,yine,yeniden...;)
[QUOTE=BUGRACAGATAY]Abi eğitim işi bende bana gönder her türlü terbiye edilir. Bende senden ilacı bekliyorum haberin olsun balıklar damızlık oldu çift tutacaklar yakında. Birde astaxhantinnerden temin ediyorsun ve ne oranda kullanıyorsun dana yüreğinin içine.
[/QUOTE]
Balıkların kendine gelmesine sevindim,discus beslerken akvaryumdan ve balıklardan uzak kalmak strese falan girerler önyargısının aksine, alışmalarını uzatmaktan,strese daha çok girmelerinden başka şey değil bence. 
İlacı almak bişey değil ben akşam işten geldiğimde çok geç, sabah giderken de çok erken oluyor,cumartesi vitamini alıyorum unutmadan...
Astaxhantin i denizle uğraşan çılgın bir abim var sağolasun o getirdi dana yüreğini hazırlayacağım zaman,ama bildiğim kadarıyla ticari ilanlarda satan biri vardı diye hatırlıyorum. Kullanımı konusunda dozajı iyi ayarlamak lazım kesinlikle,fazlası karaciğere zarar veriyor bildiğim kadarıyla. Renklenmenin yanısıra antioksidan özelliğininde faydası var unutmadan...1  kilo mamaya 1 gr yeterli geliyor şimdilik gözlemlediğim kadarıyla 

[QUOTE=tosyalı]Discus seven adam yeniden discusla dönüş yapmana çok sevindim. Biraz niyetim var tropheusları verip birde discus macerası yaşamaya tecrübelerinden yararlanmak için konuyu takibe alıyorum.[/QUOTE]
Discus seven adam  iyiymiş... Discusa tekrar dönmek bana da iyi geldi ,tropheustan sonra discus beslersen çok daha huzurlu ve dingin bir akvaryumun olacağından emin olabilirsin,şimdiden hayırlısı olsun.
Discus,yeni,yine,yeniden...;)
[QUOTE=BUGRACAGATAY]Merhaba;
 
    Faruk abi maaşllahları var çok güzel gözüküyorlar. Şöyle tankta neler yapıyorsun detaylı bilgiler verde senin engin bilgilerinden bizde yararlanalım. Bide bu tank pisss yakıştıramadım sana olmuyor böyle.
[/QUOTE]

Eyvallah birader...
Öyle özel birşey yapmıyorum;
Hergün aksatmadan düzenli dip çekimi ve doğal olarak taze su
B12 içeren vitamin 
Saechem Discus Trace 
Ferrum ampül
Dana yüreğini yaparken astaxhantin ekliyorum malum balıklar kırmızı...
Kuru yem seçerkende bu maddenin yoğun olarak kullanılanlarını tercih ediyorum.
Kurutulmuş kan kurdunun beslenmelerinde ve yüzeyden yemlenerek güvenlerinin artmasında etkili olduğunu söyleyebilirim.
Hepsinden önemlisi akşamları evde olduğum zamanlarda önce kızımla daha sonrada balıklarla vakit geçiriyorum,gözgöze gelip yakın hissettirmeye ve yılışıp,şımarmalarına müsade ediyorum 

Akvaryum mu pis? Daha evlerini derli toplu tutmayı öğretemedim o da olacak kısmetse 

[QUOTE=omardaing]Balıkların gelişimi çok güzel. Melon gibi diamond gibi tek renk diskusları daha çok seviyorum.
İçlerinden yarışmalık balıklar çıkacak gibi :). 
[/QUOTE]

Ömer Bey beğenmenize çok sevindim ben hergün gördüğümden, dışarıdan bakanların gözlemleri daha önemli benim için.
Ben de tek renk discusların hem formlarını gösterme,hem tek varyete olarak daha iyi görünmelerini tercih ettim bu sefer,diamond a gelince ne kadar beslenirse beslensin hormon kullanılarak yapılan yemler dışında istenilen forma gelemediğini gözlemledim hep...
Yarışma konusuna gelince fotoğraftan bahsettiniz sanırım ama ben fotoğraf hobisini pek beceremedim bugüne kadar,elime yüzüme bulaştırmakta istemiyorum açıkçası,bakalım artık sağlıklı olsunlarda madalyalarıda olmayıversin benim için bu daha önemli şu aşamada. 
citronx2013-05-24 15:06:23
550 LT RED MELON TANKIM. ÇİFTLER HAZIR YUMURATLARD
Hayırlı olsun kardeşim,ürkekliklerini hallederiz ,getir sen onları bana misafirliğe maymuna çeviririm ben onları 
Discus,yeni,yine,yeniden...;)
Geçen zaman içinde akvaryuma ramirezi eklenmiştir,kırmızı göz tetraları,siyah neon ve birkaç zebra türünü çıkardım,perşembe günü ramirezi ve bir kç farklı tetra ile pristellaları yer değiştirmeyi düşünüyorum.
Şimdilik herşey yolunda görünüyor,bir kaç  fotoğraf ve video ile güncelemenin zamanı gelmişti sanki...

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=FvqG8WOZ3AQ&feature=youtu.be[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=ywJUkhlFbEY&feature=youtu.be[/VID]







[QUOTE=burak] Keratalar ne durumda Faruk abi.
Bende sana imrenip evdeki 300 lük tankı bozdum onlar için hazırladım, havalar ısınıp biraz daha serpildiklerinde yeni evlerine taşıyacağım İnşaallah.
[/QUOTE]

Hayırlısı Burak,bir an önce senin tanıtımıda görelim artık Bir süredir foruma giremedim işlerim dolayısıyla bana da bahane oldu birkaç video,fotoğraf ekleyeyim dedim bu arada. 
Gelişimleri ,adaptasyonları çok şükür çok iyi,vitamin,aminoasit derken korkuyorum benide yiyecekler



Eminönünden aldıgım canavar gibi discuslar :)
Çok değil 3-5 sene önce irice bir fanusun içine neon ve discusun beraber satıldığına şahit olduğum için,Eminönü denilince biraz düşünüyorum. İthal gelen balıkları karantina akvaryuma almadıklarından adım gibi eminim,bu balıklar sağlıklı bile gelmiş olsa ileride ne olur bunu bilemeyiz. Ama bir risk olduğu gerçek.
Başlıkta nedense,iş discusun fiyatından çıkıp başka başka konulara gelmiş her zamanki gibi. Artık ne desem bilemiyorum,bu ilanları uzaydan gelen hobiciler mi veriyor anlamıyorum. Almazsınız olur biter demekte çare değil artık.

Discus hayalimi gerçekleştırmek İstiyorum
Bahsi geçen filtre yeri müsait olmayan,su dinlendirecek imkanı olmayanlar için bir avantajdır. Osmoz ile alakası yoktur,su arıtma cihazlarına eklenen bir kartuş filtre ile klor su dan uzaklaştırılıp uygun hale geleceği için bir avantajdır. Günde %80 su değişimi yapıyorum ve 250 litre suyu dinlendirmek benim içinde imkansız olduğu için ben de bu yolu tercih ediyorum. Hiçbir sakıncası yok isterseniz kullanabilirsiniz.
Discus ısısı
Discus beslemeyin bence. Isıtıcı ile masraf ilişkisini anlayamadım gerçi,japon bile besleniyorsa doğrusu o akvaryumda 12 ay ısıtıcının takılı kalmasıdır. Bahsettiğiniz hacimde bunu tolere etmek imkansız bir şey. 
Discuslar icin önerisi olan
73 litre de discus beslemenin düşünüldüğü bir akvaryuma tavsiye yapası gelmiyor insanın malesef,bir de o akvaryuma kütük koymak,discus dışındaki balıkların uyumunu tartışmak.
Öncelikle akvaryumunuzu büyütmeyi düşünün,araştırdığınız yerleri bilemiyorum fakat 2 haftada bir dip çekimi,yada suya dokunmayayım, müdahele etmiyeyim, su otursun gibi şeyler,size sadece zaman kaybettirir. 45 gün değil,6 ay yem yemeden discus görürseniz şaşırmayın. Önemli olan herşeyi doğru olarak hazırlayı discusa öyle başlamaktır diyorum. 
Dİscus Bakımı
Discus için belli yaştan yada aydan sonra parazitlenme diye birşey söz konusu değildir. Yani şu kadarlık discusta parazit olur yada parazit tabanlı sorunlar görülür demek doğru değildir. Size verilen tavsiyeler uymanız çok önemli,bazı tecürbeler yaşayarak kazanılır ,bu tecrübenin sizi soğutmaması adına 3.5 cm lik discusla hobiye başlamayın derim. Bu boy discus için daha başlangıçtır ve ciddi anlamda tecrübe gerektirir. Boy bu anlamda özellikle discusta çok önemlidir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.