ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
abbas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Aralık 2006 15:10
Son Ziyaret:
24 Ekim 2013 16:54
Toplam Mesaj:
131 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
duygu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Kaplumbağa ve Sürüngenlerde Salmonella Hastalığı
Salmonella, benim her gün laboratuarda çalıştığım bir bakteridir. eldiven falan kullanmam. tek yapmanız gereken elinizi yıkamaktır. Salmonella derinizdeki yaradan vücudunuza girse de zarar vermez çünkü enterik bir bakteridir, bağırsakta etkilidir. kuş ve sürüngenlerde bulunan salmonella insanda ne kadar patojen onu bilmiyorum ama salmonellanın 2 türü vardır: bongori, enterica. Salmonella entericanın ise 2700 den fazla serotipi vardır. insanda en sık rastlanan patojen S. paratyphi ve S.typhi'dir. Salmonellanın en etkin bulaşma şekli gıda yoluyladır. literatürde 2002 yılında kanlı ishalden hastaneye kaldırılan 21 aylık bir çocuğun Salmonella serotip Poona'yı bir iguanadan kaptığı yazmakta, başka sürüngenden bulaşan pek rastlamadım. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tifo ateşinin yıllık global görülme sıklığını %1'lik ölümlülükle 21 milyon vaka olarak hesaplamıştır. Bunun neredeyse tümü gıda yoluyladır. tavsiyem, elini ağzına sürekli götürecek yaştaki çocuklu evlerde sürüngen beslemeyin. sürüngen beslenen evlerde de genel temizliklerden sonra ellerinizi iyi yıkayın. sürüngeninizle aynı tabaktan yemeyin!!:)
Plakat ve crowntail kırması
O balığın babası ct, annesi vt. Davranış olarak annesi biraz garipti, rahmetli..:( Agresif olmasının yanında çiftleşirken yuva yapıp, yumurtalarını yerleştirirdi. Bıraksam yavrulara da bakardı hani. Bu arada elinize sağlık Seçkin Bey, balıkçığa çok iyi bakmışsınız. Bence de yüzgeçler daha fazla uzamaz. Çiftleşecek yaşa gelmiş artık.. Torun bekliyoruz uygun bir zamanda..:)
Elma Beta Uyumu
Ben uzun süredir besliyorum. Sadece salyangozlarınızın antenleri çok fazla uzamayacaktır. Onun dışında bir sorun olmaz.
çarşıdan aldım 2beta eve geldim yüzlerce...

Babayı erken ayırmışsınız. yavruların beslenmesi için artemia falan gerekiyor. Düzeneği çabucak hazırlayın. Şimdilik yumurta sarısı, seramikron mu bir şekilde yavruları beslemeye başlamanız gerekecek. Yavru bakımı hakkında siteden bilgi edinebilirsiniz.

d_abs2007-09-09 01:01:43
Sevimli Betta

Bence baligin agresif davranislari tarafimizdan sevgi gosterisi olarak anlasildi. Balik, sahiplendigi yeri korumak istiyor gibi gorunuyor. Mesela benim baliklarimda beni gordugu zaman heyecanlanip ziplayip hopluyolar ama beni sevdiklerinden deil, yemek saatleri geldiginden. Hem balik elle sevilmekten hoslanmaz ki. mukoza yapisi zarar gorebilir. Kedi mi bu?

d_abs2007-07-08 16:43:05
Yavrularım
[QUOTE=DARKNESS][QUOTE=icedearth]Bettalar hakkında ve üremesi hakkında sanırım hiç bir fikriniz yok. Zaten bettalar lepistes akvaryumunda üreyemezler. Bettaların yavruları çok özen ve iyi bir bakım ister. (kendim yavru almadım ama baya araştırdım bu konuyu). Yavru bettalar yumurtadan çıktıktan sonra labirentleri oluşmadan yer değiştirildiğnide kaybınız çok olur. Hatta yaşayanlar mucize olur. Size tavsiyem forumu biraz araştırın.Wink
[/QUOTE]
 
Yavrular yüzebilecek boya geldiklerinde ve labirentleri oluşmadan yer değiştirilebilir ve bunu yapan benim hiç bir tane dahi kaybım olmadı.Ve betta yavruları çıktıklarında gözle rahatça görülebilirler.
[/QUOTE]
Katılamayacağım. Onlarca yavrumdan kala kala 3-5 tane kalmıştı. Yani büyük bir kayıp yaşamıştım ben transfer sırasında. Tabi kurtulanlar da oluyor ama verimli bir çiftletirme yapmaksa amacınız, mecbur kalmadıkca yavruları yerinden etmeyin derim.
eren the legend2007-07-05 16:40:27
Betta yumurtaları nereye yerleştirir?
Aralarına yerleştiriyor. Hatta yavruyken de aynı şekilde yapıyor.
dişi beta kavgaları
[QUOTE=rain61]

                                                                                                                                          http://www.picoodle.com/view.php?srv=img02&img=/7/1/6/f_IMG1376i_747cm_8706f3b1.jpg

 
http://img02.picoodle.com/img/img02/7/1/6/f_IMG1376i_747cm_8706f3b1.jpg

Bu iki resimde aynı arkadaşım. Daha öncede bu   http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=63489   konuyu açmıştın ve çok gereksiz tartışmalar olmuştu... ve mevzu olan balığı başkasına verdiğini söylemiştin.
Sen bile Emin diilsin dişi yada erkek olup olmadığından. ama daha önceki konuda kesin dişi demiştin şimdi niye çelişkiye düşüyosun anlamıyorum...
lütfen söylediğiniz laflar birbirini tutsun. bilen var bilmeyen var. insanları yanlış bilgilendirmeyelim...
 
Saygılar
[/QUOTE]
 
Yargılamadan mesajların tarihlerine bakalım lütfen.
dişi beta kavgaları
Benim disi betam erkeğin agzına yapışmıştı. Sonradan erkegin cene yapısında bi enfeksiyon benzeri bir sey oldu. Kurtaramadım da sonra.
Dişi betalar 2 tane olunca üstünlük yarışına giriyorlar. şu an 65x25x20(sanırım buydu) ebatlarında akvaryumda 8 dişi birlikte yaşıyor. ama 2 dişi beslediğimde teki diğerini öldürmüştü. yani 2 dişi beta yerine 3 dişi beta beslemek daha mantıklı geliyor bana..
Betta mi bu sartlarda üretebilirmiyim?
Maddi durumunuzun yetersiz olduğundan bahsetmişsiniz, sizi uyarmalıyım, yavru büyütümü de masraflı bir iş. Alan olarak soruyorsanız ben betamı yarım litrelik yerde de çiftleştirdim. Ama verimli bir çiftleşme olmadı.  Zaten yavruları bir süre sonra başka bir yere transfer etmeniz gerekir ve bu işlem sonrası yavru kaybınız çok olur. Bahsettiğiniz karma akvaryumda da yavrunun büyüme şansı hiç yok. Yavrular için ayrı bölme, akvaryum vb. şart.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.