ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kervanqran
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2007 22:33
Son Ziyaret:
14 Şubat 2015 17:19
Toplam Mesaj:
104 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet emin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Manisa
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


m.emin

(8) Blue turquoise

SON 10 MESAJI

Hangi discus olmalı?
    8 adet blue turquoise aldım. 2 adet yanık, 2 adetinin formunda bazı sorunlar var, 4 adeti çok iyi durumda. (Sorunlu olanları da bilerek aldım önce kendimi denemek istedim arkadaşta sorunlular için pek bi para almadı) Sorunsuz bakıyorum gelişimleri çok iyi, yaklaşık 2 ay sonra 12 aylık olacaklar, inşaallah eşleşirler.
    Öğrenmek istediğim şu; Sorunlu olan 4 adetini elimden çıkarıp yerlerine 4 adet daha alıcam ama yeni aldıklarımın daha gözde daha yeni bir tür olmasını istiyorum.

    Hangi diskus türünü tavsiye edersiniz?
Flagyl sarımsak gibi olmaz mı?
İlginiz için teşekkür ederim, anladım...
Dipte yatıyor ?
500lt. cama cam akvaryumda 8 adet blue turquoise var. Tetra 1200 dış filtre ve 2 adet pipo filtre kullanıyorum. JBL nin diskus bits, discus garana ve kurutulmuş kan kurdunu kullanıyorum (Sabah-Akşam yemleme). İki günde bir havalandırılmış ve karbonla filtrelenmiş su ile %10 dip çekiyorum. Isı 30.5
Dün akşam bir tanesi önce kafa yukarda pipo filtreye yapışık vaziyette bekledi sonra akvaryumun dibinde yaprak gibi yattı. Renkte kararma yok, gözleri ile etrafı bol bol seyretti. Işıkları azalttım bir süre sonra kendisi kalktı.
Sorun nedir acaba? Teşekkür ederim...
Flagyl sarımsak gibi olmaz mı?
Discus yemine sarımsak suyu damlatıyorum daha doğal biliyorum ama aklıma takıldı. a) Ev yemine çok az flagyl tablet ufalasak ya da,    b) 10-15 günde bir kuru yeme seyreltilmiş sıvısını damlatsak,    c) en olmadı karantinadaki balığın yemine uygulasak.
Tabii çok az dediğim bu miktar faraza bir tanımlama, miligram hesaplarını yapabilecek ustalar ne derler acaba?
 
Bu arada hasta olmayan balığa ilaç vermenin bir anlamı yok biliyorum, yanlış bile olsa fikrimi yazıyım dedim kafama çok takılıyor.
Discusa bitkisel yem ?
Arkadaşlar ev yemleri haricinde discusa verebileceğimiz kaliteli bitkisel yem marka ve isimleri varmı acaba?
Yemleme ?
Teşekkür ederim Faruk Bey,
Tabii bu kadar ev yemi ve canlı yemi düşününce insan parazitten korkuyor. Artık dayanamadım discusa adım attım, şu an yavru adını bile anmak istemiyorum ama kendime 3 sene zaman tanıyorum bu süre sonunda ya ben onları yavrulatıcam ya onlar beni  dokuz doğurtacak :)
Yemleme ?
Özür dilerimmzamdaki balıklar gitti şu an 8 adet blue turquoise bakıyorum, discusa yeni başladım. Bu soruyuda bu yüzden sormuştum,sorumda malzeme ve yemler bölümüne taşınmış...
Her neyse ilginiz için çok teşekkür ederim. lafayette2007-11-29 08:39:03
Yemleme ?
    Forumu incelediğimde ana yem olarak kuru yemlerin kullanılması gerektiği ev yapımı yada canlı yemler gibi protein yüklü yemlerin kontrollü olarak haftada 1-2 gibi verilmesi gerektiği gibi bir kanıya kapıldım.

    Ama bazı siteleri araştırdım ve bu işle ciddi olarak ilgilenen insanların proteinli (dana yüreği, karides gibi) yemleri ana yem olarak kullandıklarını kuru yemleri arada bir verdiklerini öğrendim. (yani üst paragrafın tam tersi)


Konu hakkında bilgi alabilirsem çok sevinicem,  Saygılarımla...
Sonunda başladım, uygun mu acaba?
Çok teşekkür ederim Onur Bey;
Yarın az bir miktar suyun içine arkadaşın pipo filtresini yada süngerini koyup akvaryumun içine sıkıcam. Sanırım kaplarla su taşımaktan kurtuldum.

Amonyak konusunda açıklamanız içinde çok teşekkür ederim.
Allah'tan böyle bir forum var.

Sizede çok teşekkür ederim Salih Bey

Saygılarımla...
kervanqran2007-11-20 00:14:12
Sonunda başladım, uygun mu acaba?
Salih Bey; Suyu potasyumpermanganatla çevirmedim sadece 2 saat bağlı değildi. Sitede ilaç kullanırken dış filtrenin ne kadar kapalı kalabileceği hakkında yorumları okuyarak 2 saatte ölmeyeceğini düşündüğüm için tüm temizliğimi 2 saatte bitirip pompayı tekrar bağladım.

Onur Bey; Düşük debili kafa kısmı aşağı gelecek bir iç filtreyi hemen bağlıycam. Mango konusunda Salih Bey'in bahsettiği amonyak konusunu bir araştırıcam. Karar verirsem Java moss ve anubias bağlıycam sanırım.
Maya konusuda aldığım arkadaş mayalık demişti o yüzden bu tabiri kullandım, sanırım arkadaş bakteri barındıran su (bakteri kültürü) anlamında kullandı.

Saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.