ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
QuErorZ
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
18
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2007 09:52
Son Ziyaret:
12 Şubat 2022 11:05
Toplam Mesaj:
1483 [0.24 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Belli
Doğum Tarihi:
16 Ağustos 1990
Yaş:
33
İl:
Gaziantep
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Belli

SON 10 MESAJI

Prodac Amonyak Testi Çalışmıyor
[QUOTE=MaviYesil]

Yemlerden amonyak oluşabilmesi için bakteri oluşumuna ihtiyaç vardır. Bir bardak suda bir kaç gün yem bekletilerek bu bakteriler oluşmaz. Akvaryumlarımızda da asıl amonyak fabrikaları balıklardır.[/QUOTE]

Yemin bulunduğu su bakteri kültürü barındıran akvaryum suyuydu zaten. Bu suyu 1 hafta temizlemesem amonyak coşuyor.

Bu arada öğrenmek için soruyorum. Bakteriler amonyağı nitrata çevirir diye biliriz. Sizse amonyak oluşumu için bakteri gerektiğinden bahsediyorsunuz? Bakteriler neyi amonyağa dönüştürüyor?
Prodac Amonyak Testi Çalışmıyor
[/QUOTE][QUOTE=MaviYesil]Ben prodac amonyak testi kullanıyorum. 0,5mg amonyağı bile görebiliyorum. Ama benimki sizinkinden farklı sanırım. Bendeki sarı olduğunda amonyak gösteriyor.



Testin işe yarayıp yaramadığını bardaktaki yemlerle test edemezsiniz. Eczaneden küçük bir şişe amonyak alıp test edin.[/QUOTE]

Ufuk Bey, bendeki test sizinkinden farklı. Renkler sarı ve yeşil arasında değişiyor. Annem eczacıdır. Bir de öyle deneyeyim. Fakat 2 gün bekletilmiş 1 bardak dolusu yemde amonyak olmamasına ihtimal vermenizi anlayamadım[:)].[EDIT]QuErorZ,2016-08-04 22:50:34[/EDIT]
Prodac Amonyak Testi Çalışmıyor
Teşekkürler Fatih Bey. Ne de süsleyip püslemişler halbu ki. Bir daha almayız [:((]

Prodac Amonyak Testi Çalışmıyor
Arkadaşlar selam,

Daha önce Tetrapond amonyak testi kullanıyordum ve akvaryumlarımda amonyakta bir artış olduğunda net olarak gösteriyordu. Memnundum.

Sonra geçenlerde internette satılan Prodac Amonyak Testi'nden almaya karar verdim. Ucuz bir ürün. 2 kutu aldım.

Amonyak olduğundan şüphelendiğim tanklarımda sıfır amonyak gösteriyordi. Sonra deneme amaçlı bir bardağa su koydum ve bir avuç yem attım. 1 gün sonra bu suyu test ettim. Sonuç şaşırtıcı. Yine renkte neredeyse hiç bir değişme yok. Test sıvısındaki sarı renk yeşile dönmüyor. Sarı renk, amonyak yok anlamına geliyor.

Temiz su ile amonyak basılmış suyun testini yan yana koyduğumda neredeyse gözle seçilecek bir renk farkı yok.

Bu ürüne güvensem balıklarımı 1 ayda öldürürüm.

Prodac ile ilgili tecrübesi olan var mı acaba forumda?[EDIT]QuErorZ,2016-08-04 21:49:35[/EDIT]
Bir Garip Hastalık...
Şimdi gördüm mesajınızı.

Karnında bir şişlik ya da göçme söz konusu değil. Fakat daha önce karnı şiş kalıyordu bazen. Kabızlık tedavisi deneyeyim. Teşekkürler.
Bir Garip Hastalık...
Arkadaşlar balığım bir Amerikan Cichlidi. Su değerleri gayet iyi. Geniş bir tankta yaşıyor. Renkleri güzel. Kuyruğu kısık değil. Hayvan gayet de aktif ve sosyal.

Fakat! yem yemiyor. Yerse de bakın neler yapıyor izleyelim:

[VID]https://youtu.be/Su_i4fPimCU[/VID]

Alkol İle İlaç Çözdürmek?
Nihat Bey, sorun şu. İlacın bir kısmı çözülüyor fakat yüzde 90'ımı yoksa 20'si mi çözülüyor bunu gözle göremiyorsunuz. Yani belki de boşa atıyorum ilacı akvaryuma.

Eşim "kaynamış suda çözdür" dedi. Biz böyle şeyleri neden düşünmeyiz ki? [:D] Denedim ve çözünmenin çok daha hızlı olduğu kesin.
Alkol İle İlaç Çözdürmek?
Nihat Bey, teşekkürler. Bu kaynakta çok çok az miktarlarda akvaryuma alkol eklenmesinden bahsediliyor. Koskoca hapı 3 damla alkolle çözebilir miyim bilmiyorum. Bir deneyeyim.
Alkol İle İlaç Çözdürmek?
Arkadaşlar,

Veterinerlerden alınan büyükbaş, küçükbaş hayvan ilaçlarının alkolle çözdürüldükten sonra akvaryuma eklendiğini duymuştum. Bunu nasıl yapacağız? Sonra solüsyonu alkolden arındırmamız gerekir mi? Alkol hayvanlara zarar vermez mi?


Teşekkürler. [EDIT]QuErorZ,2015-11-17 13:29:43[/EDIT]
Mansonil Suda Çözünür Mü? (praziquantel)
Arkadaşlar,

Tenikur(Praziquantel) kullanarak bir kaç balığımı kurtardım. Gerçekten solungaç paraziti(fluke) için çok etkili ve sorunsuz bir yöntem. Fakat tekrar tekrar uygulayıp kökünü kazımazsanız ve suyu kirli tutarsanız tekrar ortaya çıkan bir hastalık bu.

Sonuç olarak henüz tamamen kurtulabilmiş değilim bu illetten. Geçenlerde Tenikur bulamayıp Tenisil aldım muadili diye. Kesinlikle suda çözünmüyor. Çözündü sanıyorsunuz fakat 10 dakika sonra partiküller tamamen dipe çöküyor. Süspansiyon oluyor yani.

Yarın veterinerleri ziyaret edeceğim tekrar. Muhtemelen yine Tenikur bulamayacağım. Mansonil deneyeyim bu defa diyorum. Bu ilacın çözünmesi nasıldır acaba? 4 kutu alacağım da bu defa. Yine zarar etmeyeyim :) .

Teşekkürler. [EDIT]QuErorZ,2015-11-15 23:55:00[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.