ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sabrionur
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2007 01:04
Son Ziyaret:
04 Ağustos 2009 23:15
Toplam Mesaj:
96 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Bilgin
Doğum Tarihi:
25 Haziran 1986
Yaş:
37
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur Bilgin

SON 10 MESAJI

Oskar
Herkes sayı  konusunda farklı rakamlar söylemiş ancak 300 lt gibi bir hacimde ideal ocsar sayısı 2 dir.Eğer balık üretmek isteniyorsa 6 tane yavru boyda alınıp eşleşme gerçekleştikten sonra eşleşen 2 tane akvaryumda bırakılabilir.Onun dışında 2 den fazla bakılmamasını öneririm.Vatoz konusunda ise kesinlikle küçük vatoz yada çöpçü almayın.Büyüyen oscarlar için güzel bir ziyafer olacaktır.Sağlıklı balıklar..
Astronot
Anladığım kadarıyla aldığınız balıklar hasta.Ve ölmeleri çok normal.Astronot son derece dayanıklı bir balıktır ancak yanlış besleme sayesinde çok rahat iç parazit olabilir.Şu durumda o balıklardan almaktan başka bir çareniz yoksa aldığınız balıkta sera bactopur kullanmaktan başka çareniz yok gibi.Umarım tedavide başarılı olursunuz..Birde astronot bulunması o kadar zor bir balık değildir.Nerede oturuyorsunuz acaba?
Astronot
Bence yeni bir astronot denemesi yapmadan önce akvarumunuzdaki suyu komple değiştirin ve yeni suya sera aquatan kullanın.Suyun sertliğini alması açısından bir mangı kökü mutlaka kullanın ve kesinlikle zeminde midye kırığı kullanmayın.Son tavsiyem balık gelmeden en az 3 gün akvaryumu boşken filtreleri çalıştırın.Eğer alıcağınız astronotlar küçükse akvaryumda sert yapraklı bitki de kullanabilirsiniz.(plastik bitki değil).Bu koşulları sağladığınızda aldığınız astonot halen ölüyorsa bence alışveriş yaptığınız akvaryumcunuzu değiştirin.Sağlıklı balıklar..
ankarada toptan satış yeri?
Musa akvaryumun yerini tam olarak bilen birisi varmı acaba?
MADAGASKAR VE ASYA CİCHLİDLERİ
Sanırım henüz ülkemizde bu balıklardan yok.Bir an Bursaya geliyor dendiğinde sevinmiştim Cry
MADAGASKAR VE ASYA CİCHLİDLERİ
Açıkçası bu başlığı okuduktan sonra olduğunu öğrendiğim madagaskar çiklitlerini çok sevdim :) Ve biraz araştırma yaptım. http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=5 sitesinde değişik madagaskar çiklitleri ile ilgili bilgiler mevcut. Özellikle Paretroplus menarambo ( http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/paretroplus_menarambo.html ) adlı balığı çok beğendim.Bazı madagaskar çiklitlerinin Bursada satılmaya başlandığı söyleniyor.Bu balıklardan İzmirde temin etme şansımız varmı acaba? sabrionur2007-08-30 17:34:09
Timsah Balığı(Alligator Gar)?
Recep beyin neden bu kadar sinirlendiğini bir türlü çözemedim.Bu forum insanların bilgilerini paylaşması, merak ettiklerini öğrenmesi için açılmış bir forumdur. Google da arama yapmayı herkes biliyor.Bence yaklaşımınız çok yanlış.Herneyse konuyu daha fazla dağıtmadan söyleyim Aligator gar denilen balık ege üniv. su ürünleri fakültesinin akvaryum odasında mevcut.Balık 80 cm lik tam bir canavar :D Yakın bir zamanda balığın fotolarını çekip yollayabilirim.Sağlıklı balıklar...
astronota midye kırığı
[QUOTE=Sacrifice]Quartz kum her yerde bulamazsınız.Akvaryumcular genelde quartz kum dediğinizde ellerinde ne varsa al quartz diye verirler.

Yanlış hatırlamıyorsam 3-5 ay önce kilosu 8-10 tl civarıydı siyah quartz kumun.

Ayrıca midye kırığının oskarlara hiç bir zararı yoktur.Tercih meselesi.

SAYGILAR
[/QUOTE]
 
Midye kırığı suyu sertleştirdiğinden yumuşak sudan hoşlanan balıklar için önerilmez.Lütfen emin olmadığınız konularla ilgili yorum yapmayın,insanları yanlış bilgilendirmeyin.Saygılar..
Amerikan akvaryumunda kılıçkuyruk kullanımı
Bence hiç denemeyin bile.Kılıçkuyruklar akvaryuma attığınız anda yem olucaktır.Benim denemelerim hep bu şekilde sonuçlandı :( Green terror ve oscarlarım kılıçkuyrukları afiyetle yedi..
White Tail Acei GÖZÜ MATLAŞTI VE ÜSTÜNDE BEYAZLAŞ
Bence de matlaşma ve beyazlamanın nedeni nitrat artışı olmalı.Aynı durum astronotlarda da gözlenmektedir ve ben kendim de bizzat yaşadım.Su değişimi sonrasında kısa bir sürede gözler eski rengine dönmektedir.Bence hiç vakit kaybetmeden akvaryumunuzun suyunu %50-60 oranında değiştirin.Bir kaynakta acil önlem alınmaması durumunda matlaşmanın kalıcı olabileceğini okumuştum.Sağlıklı balıklar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.