ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Saruman
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2007 15:53
Son Ziyaret:
05 Kasım 2018 09:35
Toplam Mesaj:
869 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan GÖKYAR
Doğum Tarihi:
11 Nisan 1976
Yaş:
47
İl:
Ankara
Meslek:
Tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Karayip Denizi Evimde.. 27/07/2010

SON 10 MESAJI

Küçük bir havuz hikayesi

Eline sağlık Çağrı.Eskisi de harika görünüyordu, yenisi çok daha güzel olacaktır. Bu arada fotoğraflardan anlayamamıştım, havuz filtreside bayağı büyükmüş, tetratec'in haznesi içinde ufacık kalmış... O filtre parasını sonuna kadar hak ediyor bence, hatta çok ucuz bile sayılır.

150*60*60 tankım için nasıl bir dalga motoru almalıyım ?
2 adet Hydor 2 rahatlıkla işinizi görecektir. 1 adet büyük dalga motoru almaktansa 2 adet verimli dalga motoru almak daha mantıklı bir seçim olacaktır.
sonsuz enerji elektiriksiz filtre, ısıtıcı
Halen havanda su dövüyorsunuz farkında değilsiniz.Bahsettiğiniz tüm şeyler zaten yıllardır elin gavurunun bulduğu şeyler, bazıları ise yüzyıllardır bilinen teoremler.
Bu tür eğlencelik kuramları sadece oyuncaklarda kullanabilirsiniz, asla gerçek hayata aktaramazsınız. Gerçek hayata aktarabilmeniz için ya -273 derecede yapacaksınız, yada uzay ortamını sağlayacaksınız. 
sonsuz enerji elektiriksiz filtre, ısıtıcı
Bu gibi makinalar şimdilk sadece oyuncaklarda kullanılabilir.
Hiçbir enerji uygulamadan diyorsunuz ama enerji tabiki uygulanıyor, kimisinde basınç, kimisinde dinamik kuvvetler etkili.Bu kuvvetleri şimdiki yaşantımızda kullanabilmek için devasa boyutlarda yapmak gerekir ki kullanılmalarını oldukça manasız yapar.
 
Gelecekte eğer olabilirse güvenli nükleer enerji, manyetik enerji (Bkz.Tesla Bobini), Güneş enerjisi ve nano partikül enerjileri revaçta olacaktır.
Softshell tosunum
Harika bir yaratık tebrik ederim, yalnız ben Pig Nose'ları daha çok seviyorum, burunları çok daha güzel oluyor ayrıca özellikle genç pig nose çok daha şirin ve deniz kaplumbağası gibi... Ortaklaşa pig Nose alımı olursa bende katılabilirim.En az 2 adet alırım.Üretimini gerçekleştirmek istiyorum.
170x60 akvaryum yapımı
Nitratın 0 olması su değiştirmeyeceğiniz anlamına kesinlikle gelmez.Sadece su değişim sıklığını etki eder hepsi bu.Yani haftada bir su değişimi yerine 2 haftada bir su değişimi yaparsınız.Ama su değişimi kesinlikle olmalı.
Su değişimi ile tüketilen veya çöken mineralleri tekrar suya kazandırırsınız.Bu şekilde akvaryum içindeki tüm canlılar ve balıklar daha sağlıklı olur.Balıkların solungaç ve mukoza yapısı bağışıklığını sudaki minerallerden alır.
 
0 nitrata ulaşmak çok kolaydır ama suyun mineral dengesini korumak bu kadar basit değil.
170x60 akvaryum yapımı
Sump filtreleme malzemeleri konusunda Emin beye tamamen katılıyorum.Ayrıca Nazım beyin söyledikleride son derece önemli olmakla birlikte, bu büyüklükte bir tankta 40 adet anaç boy balıktan ve üretim amaçlı olduğundan bol yemleme vs den bahsediyorsunuz.O yüzden yosun duvarı veya bir kaç dal bambu ile nitrat sorunu istenilen düzeye çekilemeyebilir, ayrıca çekilse bile bu size fazla elektrik tüketimi olarak dönecek sanırım. Sumpta bitkili nitrat mücadelesi yerine haftalık su değişimi daha ekonomik olabilir.
Ama Nazım beyin belirttiği gibi her şey oturduktan sonra 1 nitrat testi alır ve ölçersiniz, eğer sorun yoksa devam edersiniz, ama sorun varsa klasik su değişiminin çözemeyeceği problem yoktur.  
Amazon Seyahatim - Borneo (8) Singapur-Akvaryum(13)- Afrika(16)
Muhteşem bir paylaşım.Başlığın takipçisi olacağım, inşallah daha ilginç yerlere gitme imkanınız olur ve bizlerle paylaşırsınız. İnternette bloğunu takip ettiğim bir gezgin var  Belki size Afrika gezinizde yardım edebilir.
Neden R.O.(Reverse Ozmoz) kullanıyoruz..
RO cihazlarının çoğunun üretim yeri yanlış hatırlamıyorsam Tayvan.Yani isimsiz olarak yurt içine ithali yapılıyor ve ithal eden firmalar kendi isimlerini ekliyorlar. RO cihazlarının kalbi ve asıl iş gören yeri Membran denilen kısımdır.İşte o cihazı yani Membranı kaliteli alırsanız (sanırım en kalitelisi Amerikan malı Filmtech ) sorun kalmaz... RO cihazına en fazla (3 kartuş+membran+mineral filtre+reçine filtre + depo ) 350 TL verin... İnternetten satış yapan firmalar mevcut. Kapınıza gelip 1000TL isteyen sahtekarlara kanmayın.
 
Yalnız doktorlar şunu söylemeyi unutmuş, vücudumuz için gerekli mineralleri sadece içtiğimiz sudan sağlayacak olsaydık, 1 kişi günde 2 damacana doğal mineralli su içmesi gerekirdi. Vücudumuzun asıl mineral kaynağı yediklerimizdir, siz dengeli beslendiğiniz sürece mineralsiz su içseniz bile sorun çıkmaz..
 
Saruman2011-10-23 23:06:29
dekapsüle (kabuksuz) Artemia-yavru yemi hakkında
Canlı artemia kadar iyi olmasada oldukça besleyici bir yem olduğu kesin.Yalnız bu tür yemler suda oldukça geç batar bu yüzden balıklara vermeden önce su içersinde biraz bekletirseniz daha iyi olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.