ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
govel3
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Şubat 2007 15:11
Son Ziyaret:
07 Nisan 2014 17:42
Toplam Mesaj:
120 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
berkan dikili
Doğum Tarihi:
12 Ekim 1988
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
Sınıf Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/22822.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

50-20-25h bitki tankı....
Enes bey merhaba.
1) Tabanda dere çakılı akvaryumunuz için ideal. Misket gübre en alta serilebilir ancak akvaryum küçük olduğu için şart değil.
2) Bitki seçimleriniz iyi ama Hemianthus yüksek ışık isteyen bir bitkidir. Bunun yanında gübre takviyesi de gelişimi için önemlidir. Bunun yerine sagittaria subulata ile başlayabilirsiniz.
3) Işık olarak bir tane Philips Aquarella veya gün ışığı yeterli olacaktır. Akvaryumun boyu 50cm olduğu için bu boyda 15w'lık olanlarından edinmeniz gerekir. Bu da akvaryuma yeterli gelecktir.
4) CO2 akvaryum küçük olduğu için gerek yok. Zaten suda çözünmesi de çok verimli olmaz.
5) Gübre olarak forumda Tunç Sönmezoğlu'nun gübre satış ilanı var. Ondan temin edebilirsiniz.
Kolay gelsin...
Dalgıç florasanmı normal flo mu
Semih bey o 3 renk lambalardan kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Çin malı oldukları olduğu için dayanıksız ve ömürleri az oluyor. Akvaryumcu arkadaşım var ordan biliyorum. Bence floresan kullanın. Daha verimli olacaktır. Kolay gelsin...
Tasarruflu lambada büyük tehlike
[QUOTE=Devletabi] Bu lambaların kullanımı özellikle şu nedenden dolayı tehlikeli. Haberi okuduğum günün akşamı televizyonda da bir profesör bunu anlatıyordu. Bu lambalar işi bittiği zaman doğal olarak çöpe atılıyor ve son atılacağı yere gidene kadar muhakkak kırılıp içlerindeki o beyaz tozlar ve civa etkinliğini gösteriyor. Evet belki evde direk kullanımında birşey olmaz ama ne zamanki lamba kullanılmaz hale gelip atılır o zaman zarar etkisi başlıyor. Avrupada bu lambaların civa içermeyen zararsızları üretiliyormuş ama maalesefki Türkiye'de bulmak imkansızmış. [/QUOTE]

Barış bey o zaman bu lambaların ömrü bittikten sonra geri dönüşüme verilmesi(kırılmadan) gerekir. Eğer durum gerçekten ciddiyse bunun için konteynerler yapılabilir. Sonuçta yararları ortada. Ya Avrupadaki cıvasız olanlarından Türkiye ve tüm dünyaya yaygınlaştırmak ya da geri dönüşüm oluşturmak gerek. Ama bu geri dönüşüm için insanların hassas olması lazım ki bir anlamı olsun. Zira cam şişe, pet şişe, plastik vs. konteynerleri de var caddelerde ama içleri bomboş. Daha biz kağıt atık dönüşümünü yapamıyoruz ki kağıt atıkları dönüştürmek milyonlarca ağacı kurtaracak bir umut yoludur; nerde kaldı tasarruflu lamba dönüştürmek. Benimki de laf işte...
Philips MarterLine
Arkadaşlar aranızda bu lambalardan kullanan var mı acaba? Linkini aşağıda verdim. Yapı marketlerde ve marketlerde de inceledim. Enerji tasarrufu sağlayan da var. Örneğin 40W çekip 50W'lık ışık veriyor. Bu lambalar hem küçük hem daha kullanışlı geliyor benim için. Akvaryumum 50*50 olduğu için uygun florasan bulmak zor oluyor. Aslında şu an 4 tane floresanım var ama yeterli gelmiyor. Daha fazla ışık istiyorum. O yüzden bu lambalar daha pratik geldi bana. Benim tercihim 30-36-60 derecelik açıyla ışık verenler. En azından ışığı diğerlerine göre daha çok dağıtıyor. Aklıma yosun sorunu olur mu sorusu geldi. Çünkü tam üstünde olduğu alanı aydınlatacak. Ama bunun dengesini bir kaç tane alarak kurabilirim. Ama dediğim dibi kurduğuma değsin istiyorum. Fazla ışık isterken yine aynı düzeyde kalıp işime yaramayacaksa önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler... govel32009-07-18 02:37:22
Bitkili Akvaryum Kuruyorum ama ?
Tuncer bey öncelikle hayırlı olsun. Umarım istediğiniz akvaryumu kurup hayalinizdeki görüntüye ulaşabilirsiniz.
1) Aydınlatma sisteminiz bana yetersiz geldi. Bence akvaryumunuzun boyu da müsait olduğu için 18W'tan 6 tane yerine 36W'lık 4-5 floresan takmanız daha iyi sonuç verecektir. 2 adet Philips Aquarella ve 2-3 adet Sylvania Gro lux kullanabilirsiniz.
2) Zeminde bence torf kullanmanıza gerek yok. Çok faydalı olduğunu düşünmüyorum. Onun yerine misket gübre kullanmanızı tavsiye edebilirim. Daha faydalı olacaktır. Özellikle zemin için istediğiniz bitkilere.
3) Zemin için bitki olarak: Marsilea hirsuta, Blyxa aubertii, Sagittaria subulata, Sagittaria pusillus gibi bitkileri önerebilirim.
4) "Bir de beceremediğimi görünce kolay vaz geçen biriyim." O zaman bence bütün hazırlıklarınızı tam olarak bitirdikten sonra kuruluma geçin derim. Tabanı hazırlayın, ışıklar tamam olsun, gübrelerinizi alın, bitkilerinize karar verin... Her şey tam olduktan sonra bitkilerinizi yerleştirin ve bir müddet balık eklemeyin. Tank oturup bitkiler gelişmeye başlayınca balıkları eklersiniz.
5) Kırmızı bitki olarak da Rotala rotundifoliaLudwigia repens (Gül)
başlangıç olarak önerebileceğim bitkiler. Zaten kırmızı bitkilerden bakımı kolay olanlar bunlar. İlk etapta sizi tatmin edecektir.
6) Orman görüntüsü için: Heteranthera zosterifolia, Hygrophila difformis (Çınar), Hygrophila polysperma Ceylon (Zeytin), Hygrophila corymbosa (Limon), Cabomba caroliniana (Cabomba) gibi bitkileri önerebilirim. Siz de biraz araştırarak kendi zevkinize daha uygun bitkiler de bulabilirsiniz. Ama bunlarla başlamanız daha sağlıklı.
Saygılar...
Potasyum thio(tiyo) sülfat
Arkadaşlar 10 gün oldu hiç cevap gelmedi. Ama ben 3 günde bir 5ml olarak akvaryuma ekledim. Herhangi bir olumsuz durum gözlemedim. Fakat çok yoğun bir madde. Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Belki uzun vadede bir sorun olur. Teşekkürler...
Melekler Diyarı 3. Çift Foto Sf 46 da
Burak bey akvaryumunuzu çok beğendim. Bitkilerin durumları çok iyi duruyor. Konuyu yeni gördüm ve son resimlerle başladım incelemeye ama birazdan ilk sayfadan başlayıp hepsini okumaya çalışacağım. Çünkü gerçekten tankınız çok hoşuma gitti. Bir sorum olacaktı. Starogıyne sp. demişsiniz ya bu bitkiyi çok beğendim. Araştırdım ama bi bilgiye ulaşamadım. Sizce nasıl bir bitki ve nereden alabilirim?
Fan benimkinin aynısı. Çok yararını gördüm. Ama benim kapaktan dolayı ben fanı su yüzeyine doğru değilde suya dik biçimde kapağa yerleştirdim. Yani floresanlara doğru üflüyor. Komple kapalı olduğu için suyla da temas ediyor. Hem floresanların ısınması da bir nebze azalıyor. Belki ömrünü uzatır.
Hastalıkları da atlatmanıza sevindim. Bitkili akvaryumda balıkların hastalanması kadar zor bir durum yok. Geçmiş olsun.
Saygılar...
Aydınlatmayla ilgili bir soru
Bugün yolda giderken aklıma bir soru takıldı. Acaba yüksek wattlı bir aydınlatmayla az bir süre yapılan ışıklandırma mı yoksa düşük veya normal wattlı bir aydınlatmayla uzun süreli bir ışıklandırma daha verimli olacaktır?
Esas soru bu. Akvaryumumla ilgili ciddi kararlar almaya başladım. Çünkü beni tatmin etmiyor. Aslında nedenlerini biliyorum ama maddi durum beni çok zorluyor. C02 sistemi kurmak istiyorum ama... Bu hoşnutsuzluğumla aydınlatma sistemime ek yapmayı düşünmeye başladım. Aslında yeterli ama arttırsam etkisi olur muhakkak. İşte bunları düşünürken bu soru aklıma geldi.
Örnek vereyim:
Akvaryum: 50*50*50
Olması Gereken Aydınlatma Değerleri: (Syn. Yiğit SEMERCİ'nin aydınlatma formülüne göre hesaplanmıştır.)
  * Düşük: 50W
  * Normal: 65W
  * Yüksek: 89W
Buna göre sizce 65W'la 10 saat düzenli yapılan bir aydınlatma mı yoksa 130W'la 5 saat düzenli yapılan bir aydınlatma mı daha verimlidir? Yoksa sonuçları aynı mıdır? Farklıysa ne gibi sonuçlar ortaya çıkar? Tecrübe etmiş veya fikri olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Sorum saçmaysa kusura bakmayın. Saygılar... 
Taban kumu seçimi
Emre bey eğer fazla bitki koymayacaksanız ya da akvaryumun belli bir yerine bitkileri dikecekseniz şöyle bir önerim olacak: Bitkileri dikeceğiniz bölümü belirleyin. Bu bölümü mümkünse misket gübre+lav kırığı+dere kumu şeklinde yapıp kalan diğer bölümleri de salınım yapmayan güzel bir quartz kum kullanabilirsiniz. Bitkileriniz bollaştıkça dibindeki kumlar görülmez zaten. Hoş bir görünüm olur. Tabi siz nasıl isterseniz. Ama bitkiler için dere kumu daha iyi. Ancak bütün tabanı dere kumuyla kaplamak istemezseniz söylediğim gibi yapabilirsiniz.
Resimdeki kumlar farklı ama anlatmaya çalıştığım sistem bu şekildeydi. Ne kadar bitkili kısım olacaksa siz ona göre bu alanı genişletebilirsiniz. Fikir verebilir diye koydum. Siz kendinize göre akvaryumun ortasına, arka köşelere veya köşelerden birine ya da istediğiniz herhangi bir yere bunu yapabilirsiniz. Kolay gelsin...
Deep Fix & Karides & Co2 sistem
Kadirhan bey gübre bitkiler için yeterli bir gübre değil. Ancak bitkileriniz için yeterli olacaktır. Hiç yoktan iyidir demek doğru olur sanırım. CO2'yi kurunca gübre daha iyi etkisini gösterecektir. Ayrıca karideslere de bir zararı olacağını düşünmüyorum.  Bence günlük kullanın. Yavaş yavaş dozunu arttırırsanız korkularınız kalmaz diye düşünüyorum. Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.