ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aygün-16
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Şubat 2007 14:31
Son Ziyaret:
14 Mart 2009 23:52
Toplam Mesaj:
173 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes Aygün
Doğum Tarihi:
03 Ekim 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes Aygün
54 lt.
2 dişi lepistes.
8 tane yavru lepistes.

SON 10 MESAJI

Balık dışkısı
[QUOTE=alperkaan]

Ayrıca bi sorum daha olacak.Yeni doğmuş yavrular için hangi ilçlar kullanılmalı?

Ve ayrıca yavru balıklar suyun dibinde  mi olur yoksa yüzeyinde mi benimkiler şu anda yüzeyinde de:)
[/QUOTE]

İlk doğan yani yeni doğan yavrular benim gözlemimce önce akvaryumun yada yavruluğun dibinde dururlar.En azından benim yavrularım öyleydi.Birkaç gün sonra alışarak yüzmeye başlıyorlar.Bu arada ben de ilk doğumdan olan 5 yavrumu ana tanka bıraktım.Çok da mutlular.
reis2008-04-17 21:26:07
Salyangozum
Öyleyse sevindim.Ben cinsiyet dediğinizi anlayamamıştım Smile ama cinsiyetini de inanın bilmiyorum.Yardımlarınız için sağolun. ugural2008-04-10 17:48:56
Salyangozum
Cinsi elma salyangozu.Boyutu da baş parmağımın ucu kadar diyebilirim.Ayrıca akvaryumda tek başına yaşıyor.Arada cansız cansız akvaryumun dibinde durduğu da oluyor.Zaten hergün salatalık vermiyorum.En son 2 gün önce vermiştim.Delik deşik olmuştu salatalık LOL
Salyangozum
Arkadaşlar elma salyangozumda bu aralar bir durgunluk hissettim.Eskisi kadar çok dolaşmıyor ve daha çok içine kapanık ve camda yapışır halde duruyor.Sizce ne yapmalıyım ? Bir de salatalıkla beslerken her gün salatalık vermeli miyim ?
Sizce hangi canlı yem?
Ben yavrularıma da yetişkin balıklarıma da artemia veriyorum.Eğer İstanbul'da yaşıyorsanız, sahrayı cedid'de burcu pet shop var.Oradan ölçek ölçek artemia satın alabilirsiniz.Ben oradan alıyorum.
Kaplumbağaları mutlu etmek için ne yapmak lazım?
[QUOTE=mertulan]Saolun arkadaşlar kaplumbağalarım alıştı yemlerinede alıştılar.Hepinize teşekkürlerClap.[/QUOTE]

Ayrıca eklemek istediğim ve kendi yazdığım biraz uzun bir yazı var.Bu söylediklerime uyarsan eminim ki kaplumbağan daha da mutlu olacaktır Wink
Öncelikle kaplumbağanızı beslemeniz için bir akvaryum, ısıtıcı ve iç filtre gerekmektedir.Bu söylediklerim temel malzemeler.Bazıları var ki plastik kaplar içerisinde azıcık suyun içinde satıyorlar.Onlar kesinlikle yanlış.Zaten o ısıtıcı kaplumbağanın istediği sıcaklığı sağlayacak ve filtre de dilediği temizliği sağlayacak.


-YEM-
Yem konusunda ise eğer kaplumbağalarınız küçük ise onlara en iyisinden sera yemlerle besleyebilirsiniz.Bu yemler kaplumbağanızın protein ve bitkisel içerikli yem ihtiyacını karşılayacaktır.Ayrıca arada bir marul gibi bitkisel besinleri de suya koyarsınız eğer yemezse tekrardan çıkarın, yoksa suyunu kirletirsiniz.

-TEMİZLİK-

Suyun temizliği çok önemli.Eğer suyunuz temiz ise kaplumbağanız rahat yaşar fakat pis ise strese girebilir çünkü kaplumbağalar hassas canlılardır.

-KIŞ UYKUSU-

En önemlisi ise kış uykusudur.Kaplumbağalar bu zamanlarda yani kış aylarında kış uykusuna yatarlar.Bunun nedeni de kaplumbağaların soğukkanlı canlılar olmasıdır.

Soğukkanlı canlı: Vücutlarında oksijence zengin ve fakir kanı karışık olarak taşıyan canlılara denir.Bu canlıların vücut sıcaklıkları, çevre sıcaklığına bağlıdır.

Küçük yaşta olan kaplumbağalar kış uykusuna yattıkları zaman bazen ölebiliyorlar.Bu yüzden protein ve yağ bakımından onları yaz ayında kışa iyi hazırlamalısın.Eğer ki diyorsan benim kaplumbağam kış uykusuna yatmasın.O zaman ısıtıcını kullanırsın ve kaplumbağan hareketli bir şekilde suda yüzer.Ama diyorsan ki kış uykusuna yatıracağım o zaman ısıtıcıyı kullanmaz ve kapatırsın.Suyun soğuk olur ve kaplumbağalar kış uykusuna yatarlar.Bu zamanda yani kış uykusunda hiçbir şekilde yem yemezler ve normalden çok daha yavaş ve az hareket ederler.

-IŞIK-

Bildiğiniz gibi kaplumbağaların gelişebilmesi için ışığa da ihtiyaçları vardır.Bunun için de UVB (Ultra Viole Lambası) kullanabilirsin.Bu lamba kaplumbağana hem ısı, hem de ışık verecek.


-KAYA-

Kaya demedeki amacım şudur.Akvaryuma temiz ve önceden kaynatılarak yada iyice temizlenerek koyulacak ve kaplumbağanın üzerine çıkarak nefes almasını sağlayabilecek araçtır.Kaplumbağalar yüzerlerken yoruldukları anda bu kayanın üzerine çıkacaklar ve orada lamba sayesinde hem ısınacak hem de dinlenecekler.Sonuçta onlar da nefes almak zorundalar

Ayrıca kaplumbağaların kabuklarının gelişebilmesi için kalsiyuma ihtiyaçları var.Kabuklar de kemik gibidir ve onlar için güneş ışığı gerekmektedir. Her gün düzenli olarak temiz ve küçük bir leğen'in içerisine yine bir kaya koyularak güneşlendirme sağlanabilir.Ama dikkatli olmalısın.Balkona koyup ta sakın ortadan kaybolma hep yanlarında bulun.Çünkü hırsız kargalar iş başında :D Umarım yardımcı olabilmişimdir. Saygılar.

NOT: Alıntı değildir.Her biri kendi cümlelerimdir.


Kaplumbağaları mutlu etmek için ne yapmak lazım?
Bence daha alışamamıştır.Zamanlar alışmasını bekleyebilirsin.


aygün-162008-04-02 19:18:56
İki Yavru
Maalesef fotoğraf çekemedim. Çok Hareketliler. Fakat şunu da söylemeliyim ki bu yavru balıklar neredeyse 1,5 cm. Ergin lepistesler sadece koklayıp bırakıyorlar yani çok kovalanmıyorlar LOL

NOT: Ayrıca artemia ile besliyorum.Kuru yem olarak da tetra discus ve dip yemini toz haline getirip veriyorum.Arada bir de sera granu green yem veriyorum tam olarak onlar parçalayarak yiyorlar.
aygün-162008-04-02 18:34:10
İki Yavru
Birisi siyah moli yavrusu fakat diğerini bilmiyorum.Sanki discus yavrusuna benziyor.Çünkü karnı biraz yuvarlağımsı. Üzerinde de siyah siyah lekeler var.Resim çekebilirsem eklerim isterseniz.
İki Yavru
Arkadaşlar akvaryumcuda dolaşırken 2 adet yavru balık gözüme çarptı ve çok hoşuma gitti. Hemen aldım. Yavrulukta onları besledim ve hemen hemen 3 hafta geçti. Şimdi onları akvaryuma saldım. Dişi lepisteslerim onu arada bir azıcık kovalıyor, daha sonra da vazgeçiyorlar. Asıl sorum şu; acaba hava motorunun uyguladığı akıntı o iki yavruyu etkiler mi ? yani onları yorar mı? yoksa yavruluğa geri koyayım mı ? koyduğumdan beri neredeyse yarım saat oldu ve dişi lepistesler bir zarar vermemişler. Sizce ne yapmalıyım ?.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.