ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Blanziflor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Mart 2007 16:20
Son Ziyaret:
08 Ağustos 2018 17:04
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Volkan Haktanırlar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Cezayir De Balık Almak
Merhabalar,

5 yıldır Cezayir'de yasıyorum, belirtiğiniz gibi spesifik balık bulmak zor. Alger, Oran gibi büyük şehirler haricinde akvaryumcu bulmak bile nimet oluyor.. Şahsım adına Türkiye'ye geldiğim de ilk iş akvaryumcuları dolaşarak hasret gideriyorum diyebilirim. Ayrıca bu ülkeden canlı çıkartmak da kolay değil.
Gelelim buradaki balık türlerine, Canlı doğuranlarda ağırlık Koli ve Japon gibi balıklarda. Yıllar önce bulunduğum şehirde, Lepistes (Guppy diye bilinir burada) bulana kadar zorlandım.Kılıç, Aymoli üreten denk gelecekte öyle.. Cichlidlerde ise; bildiğimiz genel türler mevcut, Sarı prenses, yunus, sekerler, zebralar gibi.. Astronot (oscar), Green teror gibi türler de fazla..
Aradığınız akvaryum malzemesini bile bulmak zor.. Hele ki kaliteli markalar tamamen ihraç olarak geldiğinden yüksek rakamlı..
Reklam olur mu bilmem ama, Merak eden arkadaslar için https://www.ouedkniss.com/poisson-r bu site yardımcı olabilir balık ve malzeme satışları, çeşitlilik adına..
Dip çekimi için basit aparat
Bende pet şişe yerine silikon kartuşu kullanıyorum, pet şişeden daha dar ama daha uzun, bu da kumun çekilmemesine ve debinin yüksek olmasını sağlıyor.. Pet şişe de kullandım fakat silikon kartuşundan daha iyi verim alıyorum.. 
Melez Balıklar
Irkların kırılmasına karşıyım.. O yüzdende köpeğimi akvaryumdan uzak tutuyorum..(!)

Keyifli olmuş.. 
Karton fon
Kartonun suya dayanıklılığı aşikar.. Tavan kalpamada kullanılan 50x50x1cm ebatlarında strafordan desenli malzemeler var, Renklendirilmiş fuga derz dolgu malzemesi ile istediğiniz rengi verip rahatlıkla kullanabilirsiniz.
100*50*50h 8 mm akvaryuma demir profil
Ayarlı ayak olmalı. Sehpa terazide olsa bile zemin düz olmayabilir. 
Sump Deliği hk.
Yeterli olmayacağını düşünüyorsanız yanına da bir delik açtırıp o şekilde besleyebilirsiniz. Debiyi azaltmak adına çözüm olacaktır.
100*50*50h 8 mm akvaryuma demir profil
 20x20 2 mm et kalınlığı kullanacağınıza, 20x30 1,5 mm kullanabilirsiniz. Sehpanın üst çerçevesi için 20 mm'lik kesitleri yatay 30 mm'lik kesitleri dikey şekilde ve köşeleri zaviyeli birleştirme yaparsanız, sehpanın ayaklarını da, birleşme yerlerini ortalayacak şekilde kaynatmanız halinde taşıma mukavemeti artmış, esnetme yükü azalmış olacaktır. Üst çerçeveye genişlemesine 2 atkı, ön ve arkadan atacağınız dikey 2'şer atkı size sağlam bir sehpa olur.
hangisi doğru(önceden akvaryum yapanlar )
Doğru olan doğru şekli. yan camlar taban camı ile aynı genişlikte olup, ön ve arka cam dıştan dışa ölçülerde olur. Yan ön ve arka camlar taban camının üzerine binmez. 
Yanlış olan resimde iki yerden tutuyor görünse mukavemet için çok faydası olmayacaktır. Doğru resminde taban camı kalınlığı 2 ye katlanmış gibi oluyor. Basıncın içten-dışa olduğunu göz önüne alınmalı.
Sarı Prenses Tankı
Teşekkürler arkadaşlar. Proje sonuçlandı. .
tank ebatları 140*50*70h cm. Şeklinde revizyona uğradı. 81*37*38h cm. Ebatlarında 6 gözlü sump sistemi ile filtreleme yapılacak. Sump için elimizde bulunan camları kullandık. .40*30*1,5 mm. Kutu profil ile taşıma sehpasını yapıldı ve 1,8 mm. Kaplamalı suntalam ile kaplandı. Kapak içinde aynı malzeme kullanıldı. Suntalamın tüm kesme yerlerine süper macun çektik ve sprey boya attık, su ile temasını engellemek için. .Aydınlatma için 1 adet 36w pembe gralüx florasan ve yine 1 adet 36w mavi gralüx floresan, 120 cmx2 sıra arka kısım için 120 cm. Tek sıra ön kısım için beyaz şerit led, 100'er cm. Kırmızı ve mavi şerit led kullanıldı. Isıtma sumptan 500W.lık Resun ısıtıcı ile sağlanacak. Tüm testler sonucunda sistem tam dolu olarak çalışmaya başladı, suyun hazırlanması ve sıcaklığın oturması ile 7 adet sarı prenses ve 8 adet yunus, 1 adet leopar ve 1 adet cüce vatoz tanka aktarılacak. .İnşallah bir sorun yaşamadan kullanılırım. Ev yıkılmaz sanırım toplam ağırlık 800kg.a yakın :)
Bir kaç resim.. Dekor için kayaların elime ulaşmasını bekliyorum.. Ekleyeceğiniz, hata olarak gördüğünüz ve tavsiyeleriniz için lütfen



6 yılda yapmışsın diyeceksiniz ama işler farklı şekillendi. Bu sürede kendi evimi aldım. Şu an 5 yaşında bir Golden Retriever'ım var. Ve 62*27*35h ebatlarında bu hobiyi devam ettiren bir tankım. Kesinlikle, ilgimin ve maddiyatımın çoğu köpeğime evin kurulumuna gitti. Rahata erince de hayalimdeki tankı kurmaya geldi sıra ve buradayım.

Tank içinde sump
arkadaslar yapmayı dusundugum 180x55x60h  ebatlarındakı tank ıcın yavas yavas projeler yapıyorum.. forumlardakı katkılarınızla bılgılenerek ve ozenerek tasarlıyorum.. asagıda bır resım cızdım tasarının olabılırlıgı hakkında goruslerınıze ıhtıyacım var. kum olarak kalın kum kullanacagımı ve bıtkılı olacagını goz onunde bulundurursanız sevınırım.. tesekkurler sımdıden.
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.