ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mumin88
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Mart 2007 17:37
Son Ziyaret:
29 Aralık 2009 20:24
Toplam Mesaj:
66 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mümin Yurt
Doğum Tarihi:
13 Aralık 1974
Yaş:
49
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar programcısı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

KENDİ AKVARYUM DÜNYANI KENDİN YARAT
Kayıt kuşak akvaryumun patlamaması için en büyük desteklerden biridir.Ekrem yine döktürmüşsün bu kaçıncı tank ben sayamadım artık... mumin882009-05-16 01:42:56
140x65x65 akv

İşçiliği katmazsak 150*60*60 lık kayıtlı kuşaklı 10mm havalı esneyebilen camlı bir akvaryum en fazla 130 liraya mal olur.Haa tabi herkes el emeğinin hakkını istediği oranda arttırabilir.Kimisinde 300, kimisinde 500...

saygılar.
mumin882009-04-16 03:44:05
Sp ne zaman yavrular
Balığın kuluçka süresi maksimum 20 gündür.25 gün diye bişey olamaz.Ya yumurtaları yutmuştur ya da tükürmüştür.Siz balığı kusturmayı deneyin bakalım ağzında yumurta veya yavru görecekmisiniz.
Fanusta neden balık beslenmez!
[QUOTE=egemen1903]Bunu okuyupda hala fanusda balık beslemek isteyen, besleyipde devam edecek insana şaşarım. Alanda hatalı, satan dahada hatalı. Akvaryumcuların vitrinlerinden fanusları kaldırmaları gerek. Artık bu geri kalmış uygulamanın sonu gelmeli.
Ben fanusda bakıyorum aylardır sorunsuz yaşadı, arkadaşım fanusda bakıyor balığı 2 yaşında gibi bahanelere bel bağlamayın artık, balığın yaşaması ayrı şeydir, mutlu ve sağlıklı bir şekilde bakılması ayrıdır.
Bu yazınız içinde tebrik ederim Umut Bey,
Saygılar.
[/QUOTE]
 
 
Daha dün böyle bir olayla karşılaştım.Gelen müşteri benden 25*20*20 şeklinde bir akvaryum istedi ve içinde 5 adet 10 cm mavi prenses beslemek istediğini anlattı.O anda şaşkınlık içinde bakakaldım.Tamamen balık hobisinden uzak olduğu belliydi ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını adama izah edebilmek için uzun çaba harcadım.
Herneyse asıl konuya geliyorum.İnsanlar bir balığı alırken onun yaşayabileceklerini ÇOK AZ bile olsa tahmin etme becerisinden yoksun bir şekilde olaya bakıyorlar.
Bu tür insanlara ilk olarak verdiğim örnek ise :
"-kaç yaşındasınız?
  -40.
  -birisi sizi alıp 40 yıl boyunca küçücük bir oda içine kapatsa ne hissederdiniz? başınıza neler gelirdi? hoş olurmuydu? ihtiyaçlarınızı ne ölçüde karşılayabilirdiniz?
  -tabikide sıkıntıdan stresten ölürdüm.
  -o zaman fanus içindeki balık ne yapsın?
  -............. (sessizlik)"
 
 
işte bu karşılaştırmayı yapabilen bir insan bence katiyen bir balığı alıpta fanusa koymaz.helede 2 balığı ASLA koymaz.
(koyanlara şahit olduğum için söylüyorum).
 
 
 
 
 
 
 
tetra vegetable pro
[QUOTE=gurkan76]

T. provegetable ve Tropicalspirulina superforte %36 yı kullanıyorum tropical bence cok kaliteli hatta simdi granulunude alıcam.

[/QUOTE]
 
 
Kardeş ben bu yemi 1 aydan beri İstanbulda bulamadım.Heryerde pul olanı var.Granul olanını nerden buldun merak ettim
demasoniciler
Size önerebileceğim şahsımca 1 numaralı yem "NLS A+" dır.Anti bakteriyel olmasının yanısıra demasonilerinizin tüm besin ihtiyacını büyük ölçüde karşılamada yeterlidir.Sıksık verirseniz çok isabetli olur ve dip çekimi sıklığını azaltır.
Onun dışında verdiğiniz 
 
Sera Flora
Sera Granugreen
Nls Optimum
Nls Thera A
Spiruluna
Tetrabits(çok az)
 
yemlerinin içinden öncelikle spirulina, daha sonra florayı rahatlıkla verebilirsiniz.Granugreen çok sert olduğu için narin ve küçük ağızlı demasoni yavrularının çok hoşuna gitmeyecektir.Balıkların yem yemede naz yapması ve iştahsızlık belirtilerinin artmasına sebep olma ihtimali yüksektir.Bunu izleyerek farkedebilirsiniz.Tetra bitsi haftada birgün olmak şartı ile aksatmadan kullanmaya devam edebilirsiniz çünkü balığın beslenme biçimi ne olursa olsun tüm yavru balıkların proteine ihtiyacı vardır.
 
Demasoniler yapıları itibariyle çok haraketli değildir (kendi cinslerine karşı biraz hırçınlıkları vardır fakat snow prensesler vb ciklet türleri gibi çok çok haraketli değildirler).
Taş aralarında saklanmayı çok severler.Onlara yeticek sayıda mağara tarzı oyuklar ve sığınaklar yapmanız Balıkların huzuru açısından çok önemlidir,mutlaka yapın.
 
Siyah Sp'ler
[QUOTE=jacobsen__]http://www.akvaryum.com/Forum/sari_p_ve_yunus_hak_ogr_istedikleriniz_k28670.asp
 
linkinde
 
madde;9)Erkeklerin çiftleşme dönemlerinde ağız kısmı siyahlaşır.
[/QUOTE]
 
 
Arkadaşın yaptığı alıntı tamamen doğrudur.Katılıyorum.
Başka söz söylemeye gerek yok.
Sarı Prensesim Hamile mi ?
Öncelikle bir balık tank değişimi sonrası ters dönmüşse o hiçte hayrı alamet değildir bunu belirtmek isterim.O balığın kurtulma şansını çok çok düşük buluyorum.
Demasoni Yem Tavsiyesi
[QUOTE=erdem sahin][QUOTE=djechrem]Ben insanları anlayamıyorum sadece fazla kullanmamanızı öneririm diyorum,kullanmayın demiyorum kardeşim.Bir antitoksidan gibi etki yaratır ve çabuk tüketilmezse suyu çok çabuk kirletir.O yüzden dedim yoksa flora ya kötü dediğim yok. [/QUOTE]
 
Serkan Bey Ekrem Beyin dediği gibi florayı fazla vermenizi önermiyorum.Hafta iki ya da 3 kez vermeniz balıgınızın sağlığı acısından daha iyi olacaktır.Heee!!! flora elbettiki mükemmel bir yem Ekrem Beyın dediği gibi yanlış anlaşılmasın.
Saygılar...
[/QUOTE]
 
:D katılıyorum..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.