ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
destroyer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2007 21:08
Son Ziyaret:
08 Nisan 2015 17:04
Toplam Mesaj:
1269 [0.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Selçuk Yiğit
Doğum Tarihi:
02 Eylül 1991
Yaş:
32
İl:
Eskisehir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA




SON 10 MESAJI

Demasoni ile yeniden.
Halil Bey çok teşekkür ederim. Balıklar aynı zamanda alınmış yavrular ama farklı anaçlara ait olabilirler.
Ben bitkisel yemlerin içindeki protein içeriğinden habersizdim. Bu konuda tekrar araştırma yapıp yemleme yöntemimi düzenleyeceğim. 
Akvaryumcu yunus cichlidleri hapsediyor.
Eskişehirden bulsanız git gel bilet paranızı bile çıkartırsınız ama yine daha ucuza gelir. Bence kandırtmayın kendinizi.
Akvaryumcu yunus cichlidleri hapsediyor.
O boya gelmiş bir balığın yanık kalması zor çünkü büyük ihtimalle üretimhanelerde büyük akvaryumlarda gelişti şimdi satılmak için tıkış tıkış küçük bir akvaryumda bekliyor. Ne yazık ki akvaryumcuların çoğu bu konuda özensiz. Fiyat kesinlikle çok pahalı . Sosyal ağlar üzerinden bulunduğunuz şehirin hobicilerine ulaşabilirsiniz onlardan daha uygun fiyata bulabilirsiniz yada forumda ki ilanları takip edin. Ama 7cm yunus 50 lira aşırı pahalı bir fiyattır. 
90 litre 1e-2d sp-1iceman
Kaynatma işlemi yaparsanız kaynamış suyu kesinlikle direk akvaryuma dökmeyin bu akvaryumu çatlatmanıza neden olabilir. Dinlendirdiğiniz sudan bir miktar alıp kaynatın sonra kaynayan su ile bekleyen sularınızı birleştirip ılık hale getirip ekleyebilirsiniz .
Demasoni ile yeniden.
Arkadaşlar merhaba.
   Yaklaşık 9 yıldır hobiyle ugrasıyorum . Daha önce yunus sarı prenses mavi prenses beslemiştim. Son olarak demasoniye karar verdim. 7 aylık yavrulardan aldım. 
- Öncelikle akvaryum şartlarımdan bahsedeyim. 85 cm uzunluğunda 140 lt hacme sahip bir akvaryumum var. Tabanda 0 numara silis kum serili dekor olarak gnays kayalar ve testi kullandım kayalık ve mağaralı bir ortam oluşturmaya çalıştım. Filtreleme olarak dış filtre kullanıyorum. (lifetech 835) Sıcaklık 25 derece. Bunun dışında hava motoru vs başka bir ekipman kullanmıyorum.

- Balıklara gelince ; 140 lt akvaryumda an itibariyle tek tür demasoni besliyorum ve tek tür olarak da devam etmeyi düşünüyorum. Bir hobici arkadaştan 7 aylık 25 adet demasoni aldım fakat aynı batın olmalarına rağmen kimisi 5 cm civarında (enbüyük) 2 3 tane de 2cm de kalmış balıklar var. Aynı batında bu kadar boy farkının olması kafamı karıştırdı. Acaba yanık mı kalmışlar diye düşünmüyor değilim.
Forumda yaklaşık 1 saattir demasoni ile ilgili makaleleri forumları epeyce okudum ama yine de sormak istediklerim var. 

         
1) Balıklardan bazılarının 7 ayda 2-3 cm boya kadar gelişebilmeleri bana anormal geliyor. Balıklar 7 ay boyunca 1 metrede 150 ye yanık balık içinde gelişmeye çalışmışlar acaba yanık mı kaldılar ? Yanık kaldılarsa yeni akvaryum şartlarında toparlama olabilir mi ? 
2) Yemleme konusunda elimde şu anda  Sera Flora ve Tetra Provegetable Algea yemlerim var. Bunun yanında tetra discus var. Kendimce bir yemleme düzeni kurdum size de doğru yanlış danışmak isterim.
 Her gün sabah sera flora   
 Her gün akşam tetra algea  Haftanın 5 günü bu şekilde.
6. Gün tetra discus tek öğün
7. Gün tek öğün tetra algea    ( bu yemleme ile düzeni sağlarken aynı zamanda protein verdiğim gün bağırsaklara aşırı yüklenmeyi engellemeyi protein diyetinin ertesi gününde de bağırsaklara biraz zaman tanımak için tek öğün vermeyi düşündüm )  
3) Kayalar ve testilerle bol saklanma alanı oluşturdum fakat akvaryuma henüz adapte olamadılar sürekli bir kaçış hali içindeler. Bunun geçiçi bir durum olduğunu umuyorum fakat kalıcı olursa salousi ekleyeyim mi  ?
4) Balıkları topluca alma nedenim içlerinden kendime güzel bir koloni oluşturmak. Şimdi takip edip dişi erkek belli oldukça bir düzen kuracagım. Sizce dişi erkek oranım ne olmalı ? 

Bunlar dışında eksik gördüğünüz bir nokta da varsa yazarsanız sevinirim. Herkese iyi hobiler.  Demasoniler kesinlikle harika balıklar.. 


40 gösterime rağmen cevap gelmemiş. Yok mu demasoni besleyen başka hobici arkadaş yahu  ? Yoksa uzun uzun yazdım diye okumaya mı erindi insanlar ? 
Mavi Prenses Göz Problemi (Resim Eklendi)
[QUOTE=AKÇORAL]Bulaşıcı bir hastalık olduğunu duymuştum ancak bende hiç olmadı olanı da duymadım açıkcası kesin bir şey söyleyemeyeceğim ama bana kalırsa öyle hemen bulaşan bir sorun değil tedaviye başlanmaz umursanmazsa belki. Sanmıyorum ama eğer diğer balıklarınıza bulaşırsa onlarıda imkanınız varmış ayırıp tedavi edebilirsiniz zaten gözle görülür bir hastalık. Hastalığın kaynağı bozulan su dengesi ve kötü su şartları onu iyi biliyorum. Belki de kusturma esnasında balığa fark etmeden zarar vermiş olabilirsiniz en zayıf dönem çünkü.[/QUOTE]

 Çok teşekkür ederim Burak Bey. Balığım baya zayıf düşmüştü ve erkek çok sıkıştırıyordu. Büyük ihtimalle erkekten aldığı bir darbe ve üzerine akvaryumda kötü su şartlarından ötürü gelişti. Su anda ayrı bir tankta ve ana akvaryumumda da su değişimi yaptım umarım düzelir .
Mavi Prenses Göz Problemi (Resim Eklendi)
[QUOTE=AKÇORAL]Hastalık göz fungusu daha önce başıma gelmişti kesin tanı. Çözümlerde herkes farklı bir şey söylese de ben sera mycoupr kullanmıştım suyu sarı  renk yapan bir ilaç 3 gün su değişimi yapıyoruz 24 saat arayla  ilk gün%40 civarı yapmıştım ertesi gün %30 daha sonra %20 ama benim ayıracak başka tankım olmadığından dolayı bu işleme mecbur kalmıştım yardımcı bir tankınız varsa orada yapmanız sizin açınızdan daha iyi ana tankın dengesi bozulmaz ancak ana tanka uygularsanız haftalık düzenli su değişimleriyle ilaç giderek akvaryumdan uzaklaşıyor  hastalık ta gözle görülür şekilde yavaş yavaş düzeliyor ek bilgi olarak benim başıma 2 defa geldi ilk seferde ayrı bir kaba alıp metilen mavisi sürmem gerektiğini yazmışlardı gözüne denedim ama balığın gözü ne yazık ki kurtarılamadı belirtmek isterim daha kolay gibi görünen ancak riskli bir yol başarıya ulaşanlarda var tabiki.[/QUOTE]

Burak Bey öncelikle çok teşekkür ederim. Göz fungusu diğer balıklarıma da bulaşmış olabilir mi ? Onlarda herhangi bir sağlık sorunu yok fakat yine de aklıma takılıyor. Hasta balığı da ayırdım.
Mavi Prenses Göz Problemi (Resim Eklendi)
Hocam zaten dediğinize yakın bir yol izlemekteyim yanlış anlamayın sizin bilgilerinize değer vermemişim gibi bir algı oluşmasın. Fakat resimlerden belki kesin tanı koyabilme imkanı vardır diye konuyu aktif tutmaya çalışıyorum.
Mavi Prenses Göz Problemi (Resim Eklendi)
Resim ekledim yorumlarınızı bekliyorum.
Mavi Prenses Göz Problemi (Resim Eklendi)
Teşekkür ederim fakat mantar olduğunu tam olarak düşünmüyorum. Bu gözlerde daha çok saydam şişlikler var ve tamamen değil az görme kaybı mevcut ? Acaba ne olabilir ? 

Herhangi bir düzelme farkedemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum çektiğim resimleri cok yakında ekleyeceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.