ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eflatun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2007 14:52
Son Ziyaret:
21 Aralık 2018 15:50
Toplam Mesaj:
136 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adem Karaman
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
SMMM
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eflatun 140x50x70 Malawi

SON 10 MESAJI

Cep Telefonundan Foruma Giriş Sorunsalı
Aynı sorun bende de var arkadaşlar
Atman F201 iyi temizlemiyor ?
Özgür Bey,
 
İç filtrede ne kadar elyafda kullansanız filtre suyun içinde olduğundan dolayı su çok berrak olmayacaktır. Aynı litredeki akvaryumuma şelale filtre kullanıyorum ve çok memnunum.
Bu hobide en sevmediğiniz şeyler.?
Şu çocukların cama vurup balıkları korkutmaları benimde çok sinirimi bozuyor.Angry Anneleri yanlarında oluyor bişeyde diyemiyorum veletlere (ama bir gün yalnızlarken yakaladım bastım kalayı Smile. Ne yapıyım balıklar camlara çarptıkca içim acıyor.
debi kaybı
Arkadaşlar işyerinde eheim 2217 ve evde ex1200 var. Eğer müsait bir zaman bulursam ikisinide ölçüp buraya yazacağım.
debi kaybı
Tabiki söylediğiniz gibi. Genelde 2217 ile EX 1200 arasında karşılaştırma yapılır. Bende ona nazaran yazmıştım. Eheim in pro. serileri ile karşılaştırmada tabiki eheim üstün bir filtredir. Çünkü adamlar digital filtre bile yapmışlar.  :))
debi kaybı
Yavuz Bey
 
Akşam bende filtremin debisini ölçeceğim. Bende merak ettim açıkcası. Yarın durumu size bildiririm. Yalnız Eheim 2217 kullanan arkadaşlardan ricam onlarda bir ölçüm yapıp burada paylaşırlarsa memnun oluruz.
debi kaybı
Tabiki iki filtreninde eksileri ve artıları mevcut. Tetrada hortumu musluklara bağlıyan aparat gerçekden vasat. Bende de iki kez kırıldı ve bulamadım. Nalburdan kelepçe almıştım. Ama bu eksiğin yanı sıra söylemeden geçemeyeceğim özellikleri de var. Filtrenin içinin boş çıkmasından ziyade seramik ve bioball çıkması çok güzel. Hiç konulmayadabilirdi eheim gibi. Filtrenin çanağı çok sağlam. Özellikle açma kapama klipsleri filtre çanağı ile motorun birbirine kenetlenmesinde mükemmel olmuş. Eheimde bu olay kesinlikle vasat. Küçük demir parçaları tutuyorki zamanla kırıldığına şahit oldum. Plastiği aşındırdığına şahit oldum ki bu durumda kova değişmesi gerekiyor. Yine tetrada aparatların mükemmel olmasından kaynaklanan sebeple akvaryuma montesi çok iyi oluyor. Hiçbir eksiği yok. Ama eheimde bunu söylemek imkansız. Akvaryuma hortumların montesi, özellikle su tahliye hortumunun akvaryuma dönüşündeki vasatlık çok kötü. Zaten eheimde bunu farketmiş ki aynı tetratec' in akvaryuma kurulum parçalarından ek olarak üretmiş ve satıyor. Fiyatıda 80-90 YTL. İsterseniz resmini gösterebilirim. Artı olarak sayabileceğim Tetrada sepetlerin olması ve gayetde geniş olması iken eheimde bu olay söz konusu değil ve temizlik sırasında sıkıntı yaratıyor. Yine eklemek istediğim birşey Eheim in su alış kısmında (yani alt tarafta, filtrenin dip kısmında) bulunan çıkıntı zamanla kırılıyor. Nedeni muslukları çıkarırken yada filtreyi monte ederken bu çıkıntının yerinden oynaması yada biryerlere çarpması. Bunlar sadece benim gözlemlediklerim. Vebu yüzden tetratec i tek geçiyorum.
 
Neden eheimi ele aldınız derseniz Tetra ile karşılaştırma yapacağım tek filtre çünkü eheim. Eğer tetradan daha iyi varsa oda eheimdir. Ve buda classik serileridir. Eğer eheimin diğer serilerini (2226-2228 pro) derseniz ona tabiki diyecek birşeyim yok.
 
Saygılar
eflatun2008-01-17 11:17:24
(Silivrili)Yenilenmiş Malawi Akv. Resimler 5-7.say
Akvaryumunuzun kum rengi malawiler için pek uygun görünmüyor. Beyaz olması daha güzel gösterebilirdi. Kusura bakmayın iyi bir yorum veremiyeceğim.
debi kaybı
[QUOTE=mustafaerdogar]Malesef Tetratec pek kaliteli değil dediğiniz gibi(aynı filtreyi bende kullanıyorum). Tetra gibi kaliteli bir markaya yakışmıyor. Yeterlimi derseniz balık miktarınızı ve su değişim sıklık ve miktarınızı bilmekle daha doğru bir cevap verebiliriz sanırım.  [/QUOTE]
 
 
 
Mustafa bey söylediklerinize katılmıyorum. Çünkü tetratec eheim ile aynı kalitededir. Ve benim tahminimdir ki 2217 ile aynı debiye sahiptir. Eheim ile arasındaki tek fark eheimin biraz daha sessiz olmasıdır.
eflatun2008-01-17 09:20:39
Tek kelime Eheim 2217 & Tetratec Ex 1200
Eheim 2217 kullanan arkadaşlarımızdan ricam gerçek debiyi ölçüp buraya yazabilirler mi? Bende TetraTec EX1200 debisini ölçüp yazacağım. Aradaki farkı gerçek değerlerle tespit edelim.
 
Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.