ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
atekiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2007 22:36
Son Ziyaret:
22 Mayıs 2017 07:36
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Tekiz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Tekiz

SON 10 MESAJI

green terror-astronot kavgası
Bunlar yüksek hacim isteyen balıklar. Daha küçük hacimli akvaryumlarda mutlu olabilecek türleri tercih edin.
Green Terrorcüler Buraya
[QUOTE=Really]
Piyasadaki yemlerin çoğu renk yapar. Bunu taşıdıkları pigment maddelerle sağlarlar. Beta-karoten ve astaxanthin çok kullanılan iki karotenoiddir. Karotenoidler pigment maddeleridir. Balıklar bu pigment maddelerini doğada doğal besinlerle alırlar. Akvaryumda ise hazır yemlerin içeriğine katılması yoluyla alırlar. NLS bu organik maddeleri doğal şekilde verir balığa. Yani içindeki krill vs. yoluyla. NLS ABD tarafından onaylanmış güvenli bir yemdir. Korkulması gereken yemler anormal derecede renk yapan Çin malı yemlerdir. Ama içerikteki aşırı miktar karotenoid nedeniyle mi yoksa  besin içeriği nedeniyle mi zararlı olduklarını bilmiyorum.
[/QUOTE]
 
Verdiğiniz bilgilerin çoğu doğru ama yorumlarınızı yanlış buluyorum. Renk yapmak ne demektir ? Bir silver dollar ya da bir silversharkı bu yemlerle besleyince balık mavi mi olur kırmızı mı ? Biraz daha araştırmanızı tavsiye ederim. Ben bu konuda daha fazla yazamayacağım. Renklendirici olarak tabir edilen yemler renk yapmaz, hayvanın doğasında var olan renkleri belirginleştirir.
Sürekli söz ettiğiniz New Life Spectrum pakedinin üzerinde de "color-enhancing" yazar. Bunun ne anlama geldiğini bildiğinize eminim ama bilmiyorsanız da araştırırsanız sanırım bana hak verirsiniz. Hiçkimse NLS 'nin kalitesini tartışmıyor. Tartışılması gereken konu akvaryumda kullanılan yemlerin içeriklerinin araştırılması ve kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmemesidir.
Green Terrorcüler Buraya

Hiçbir yem renk yapmaz. Bir balığın güzel renklere sahip olabilmesi cinsine bağlıdır. Sadece bazı yemler renkleri belirginleştirebilir. Karides bunlardan biridir.

New life spectrum dahil olmak üzere benzeri tüm renk belirginleştiren yemleri içerdiği maddeleri iyice araştırmadan kullanmayın. Yemlerin muhteviyatı yazılmasına rağmen maddelerin yan etkileri açıklanmadığı için içeriğinde bulunan herşeyi web den araştırın. Hangi maddenin ne tür etki ve yan etkileri olduğunu öğrendikten sonra balıklarınıza verin. Zavallıların seçme şansı olmadığını, bu seçimi kendiniz için yaparmış gibi dikkatli yapmanız gerektiğini ve kulaktan dolma bilgiler yerine kendi araştırıp öğrendiğiniz bilgilerle hareket etmeniz gerektiğini unutmayın.
Green Terrorcüler Buraya
Amerikan cichled lerinin sevilmemesini anlamıyorum. Gerçekten karakter, boyut ve renk anlamında harikalar.
Tüm kaliteli yemler balıklarınızın renlerini de destekler. Ben ayrıca renk için bir yem kullanmıyorum. Balığın renklenmesi için üretilmiş yemler hormon ihtiva ediyorlar. Bu nedenle de balığınızın üremesini olumsuz etkiliyorlar hatta bazıları kısırlaşmaya neden oluyor.
Green Terrorcüler Buraya
[QUOTE=baris.aydin]Ahmet Bey;
Cevabınız için çok teşekkürler.Dediğinizi akşam gider gitmez uygulayacağım. Bana Green Terror için önerebileceğiniz bir yem var mı?
Ben Sera Discus Blue ve Granür yem kullanıyorum.Bir ara Sera Flora kullandım.Ama balıklarım sevmediler bu yemi.Canlı yem olarak artemia dışında birşey önerir misiniz?
Dün akşam şunu farkettim ki forumda da fotoğraflarını paylaşacağım.Son aldığım dişinin kafa yapısı şu ana kadar gördüğüm Green Terrorlerden biraz farklı.Dudaklar daha büyük ve kafası Tropheus Duboisini andırıyor.
Ayrıca jaguar karma akvaryumlar için nasıldır?Sadece erkek beslemek koşulu ile karma Amerikanda bakılabilir mi?
[/QUOTE]
 
Rica ederim. Green Terror çok yem seçer. Benimkiler en çok Tetra Doromin Sticks seviyorlar. Canlı yem konusunda akvaryumcunuza danışın. Kan kurdu öneririm. Bulmakta sorun yaşıyorsanız Tetra 'nın paketlenmiş jöleli yemleri ve kan kurdu paketleri satılıyor.
Green Terror alın yapar. Alın yapan balık genellikle akvaryumdaki en baskın olandır.
Jaguar benim için fazla vahşi bir balık fakat sizi yanlış yönlendirmek istemem. Ben yıllardır Green Terror besliyorum ve şimdi şimdi bu tür hakkında yorum yapabilecek düzeyde hissediyorum. 
Karma akvaryumlardan pek hoşlanmıyorum. Onun yerine tek türe ayrılmış akvaryumları tercih ediyorum. Size de bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim fakat mutlaka amerikan karma akvaryum yapacaksanız size şöyle bir karma tavsiye ederim.
600 lt ve üzeri için : 3 Astronot , 1 Green Terror , 1 Jack Dempsey , 4-6 Silver Dollar
 
Green Terrorcüler Buraya
[QUOTE=baris.aydin]Arkadaşlar Merhaba;
120 litrelik akvaryumumda 1 adet 12-13 cm erkek GT var.Ben bu erkeğe dişi dayandıramıyorum :(
Dün 3.dişiyi de koydum hepsini kovalıyor.Hatta bi tanesini gözümün önünde vurdu.Dişileri tek tek te koysam, hepsini bir anda da koysam kovalıyor rahatsız ediyor.Ben ne yapmalıyım sizce.Aldığım dişilerin kuyrukları zedelendi hep.Akvaryumcu bu yüzden geriye de almıyor :(
2 şansım var;
Ya dişileri bu halleriyle bırakıcam zamanla alışacaklar ki bu olur mu bilmiyorum,
ya da erkek tek başına kalacak.
 
[/QUOTE]
 
Green Terror erkeğinin yanına dişi eklemek dikkatle yapılması gereken fakat kolay bir işlemdir. Hop diye eklediğinizde genellikle bu sorunla karşılaşırsınız. Erkek hemen çiftleşme ister, dişi henüz hazır değildir. Önce akvaryumu camla 2 'ye ayırmanız gerekiyor. Bol ve kaliteli yemleme, canlı yem ve düzenli su değişimi ile balıklarınız kısa zamanda form tutar ve çiftleşme belirtileri göstermeye başlar. (Karşılıklı birbirlerine titremeye başlarlar) İşte o zaman camı çıkarabilirsiniz.
Akvaryumun oda içindeki yeri(herkes resim koysun)
 
Akvaryumun güncel fotoğraflarından biri. Görüntü kalitesi iyi değil ama fikir veriyor.
 
DışSump Filter Final
[QUOTE=BTFB]
Şayet akvaryumunuz çok büyük değilse bu kadar teferruatlı yapmanıza gerek yok, yanlızca dış filitre kullanıyorsanız  bence bir kafa motoru alın ,akvaryumun içine koyun,kafa motorundan çıkan hortumu dış filitrenizin emişine girin ve dış filitrenin çıkışını akvaryumun içine koyun farkı 1 saat içinde göreceksiniz . Kafa motorunun büyüklüğü sizin tercihinize kalmış ama bence en ufağı bile dış filitrenizin kendi performansından çok daha etkili olacaktır.
[/QUOTE]
 
Bunun uygun bir çözüm olup olmadığı konusunda şüpheliyim.
Akvaryumun oda içindeki yeri(herkes resim koysun)
[QUOTE=Turbulance]
Gerçekten çok güzel bir akvaryum olmuş. İnşallah bizede böyle akvaryumlar kurmak nasip olur. Gerçekten çok hoşuma gitti.
[/QUOTE]
 
İlk kurarken biraz uğraştırdı. Bu hali ile kapıdan sığma imkanı olamayacağı için bütün parçaları taşıyıp odanın içinde montaj yaptık.
Genel olarak masraf biraz artıyor ama hacim büyük olunca bakım dahil herşey çok daha kolay.
DışSump Filter Final
Gelişmeler hakkında bilgi verir misiniz ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.