ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ihunal
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mayıs 2007 15:31
Son Ziyaret:
3 Saat 16 Dakika önce
Toplam Mesaj:
81 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
ismail hakkı ünal
Doğum Tarihi:
05 Nisan 1970
Yaş:
53
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



hedef 100x30x45 tank ile bitki akvaryumu

SON 10 MESAJI

Albino Brikardi'den Öğrendiklerim
  Merhaba,

 Sevgili Yalçın üstadımın hediye olarak verdiği 25 adet albino brichardi ile çok sevdiğim ama uzun bir ara verdiğim cichlid ve özelliklede brichardi' ye zevkli bir dönüş yaptım.
 Bitki akaryumumdan canlı doğuranları uzaklaştırarak yeni ev sahiplerini Yalçın üstad dan aldığım gibi anında akvaryuma boca ettim (eskiden bildiğim gibi hakikaten sağlam balıklar) aynı gün en fazla 15 dakika sonra yeni evlerine alıştılar.Şimdi en son kalan neon ve kırmızı zebra (yakında gidecekler) arasından zıpkın gibi su üstünden yemleniyorlar.
 Anormal miktarlarda bitki, 4-5 mm lav kırığı, iki büyük kütük bir kaç ufak kaya, İleride bir sorun çıkartırmı balıklar açısından (hiç sanmıyorum aslında) bilmiyorum ama şimdilik çok farklı bir zevk kaynağı oldu benim için. Balıklarında şikayetçi olduğunu zannetmiyorum.
 Bitkili cichlide devam.
 Çok teşekkür ediyorum, sevgili Yalçın üstadım.Clap

 Not: Diğer tanganyika türlerinden desteğini bekliyorum. Wink

 Ayrıca bu kadar bilgi birikimini ve emeğin sonucu ortaya çıkan canlıyı yine esirgemeden paylaştığın için seni canı gönülden tebrik ediyorum. Senin gibilerin sayısının artması, hobinin gerçek anlamda hobiciler tarafından sahiplenilmesi dileğiyle.
ihunal2008-02-11 13:01:39
Ankara'da bitki arıyorum...
 Merhaba,

http://hasanco007.sitemynet.com
http://www.benimbitkim.com/index.htm

 Sitelerine bir göz atın, fiyatları bağ ve adet detaylarıyla mail atıyorlar. Hasan bey den alışveriş yapmıştım tank kurarken pek bir şikayetim olmadı ilgilidirde, ancak, bitki boylarını (satış boylarını) iyice sorup teyitleşin.
 İnternetten il dışından istemem derseniz, Ankarada isterseniz sadece keçiörendeki canlı bitkiyi öneririm, ilk başladıklarında yüklü bir alışverişim olmuştu ama şimdi biraz daha ticarileştilermi, acemi temizlikleri bittimi bilmem. Onlarlada siteleri kanalıyla detaylarda teyitleştikten sonra alışveriş yapmanızı öneririm.
 Maalesef Ankarada doğru düzgün diyalog kurabileceğiniz bie akvaryumcu yok bitki konusunda, yazılanların tümünü biliyorum. İçlerinden yine en iyisi fiyatları pahalıda olsa diyaloğu, güvenilirliği ve dürüstlüğü ile Nehir akvaryum.
 Kolay gelsin.
Cobamba fazla ışıktan etkilenirmi?
Merhaba,

 Akvaryum şartlarına göre çok fazla değişiklik göstereceğini düşünmediğim çok uzun tecrübelerim var bu tür ile.
 Yüksek ışıkta kesinlikle sap sararıp kızarıyor ve eriyor. Hatta yüksek ışık altında erimeye başlayan bitkiye ilave (herzamanki miktarlardan fazla) co2 ve gübre takviyesinde bulunduğum dönemlerde sararma yavaşladı ama asla durmadı. Işığın nisbeten az geldiği bölgelere taşımamla birlikte, yüzeyde de riccia gölgelemesiyle sararan dal ve yaprakların eski yeşil formuna hızla kavuştuğunu gördüm.
 Çok durağan suyu sevmiyor, hafif akıntılı bir bölgede daha düzgün geliştiğini söyleyebilirim. Ancak buna eklemek istediğim bir nokta da bu hafif akıntının bitkiyi ışıktan koruduğu yönündeki tecrübem ise tamamen durgun su ortamı bulunan bir kova içindeki cobambaların çok düşük ışık altında çok güzel bir gelişim sergilemesiydi.

 Levent bey, yazdığım gibi aslında ışığınız az (eğer sadece 10 adet cobambanız yoksa) bitkili diyebileceğiniz bir tankınız varsa bitki yoğunluğu, gübreleme ve co2 takviyesi gibi faktörleri göz önünde bulundurarak aydınlatmanızı litre başına kademeli olarak 0,65 watt la başlayıp 1 watt a kadar çıkarabileceğinizi hatırlatırım.

 110 litre 96 watt aydınlatmalı akvaryumumundan örnek foto aşağıda.


 Saygılar,
ihunal2008-01-15 16:57:59
Cobamba fazla ışıktan etkilenirmi?
Merhaba,

 Işık şiddetiniz aslında biraz az olmakla birlikte yüzeye yani ışığa yakın bölgelerde bahsettiğiniz erime meydana geliyor, teşhisiniz doğru. Biraz gölgelemekte fayda var.(yüzey bitkileri ile)
İhunal bitkili akvaryum
 Teşekkür ederim Mustafa bey, sizin ve diğer tüm hobicilerin amaçladıkları güzelliklere kavuşmanızı dilerim.
  Lafını etmeye değmez, güzel günlerde büyütün.
  İyi günler.
Pirinç sehpa dayanırmı
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Tavsiye Lazım!...
Merhaba,
 Amaç fikir teatisi,

 
Bitkili akvaryuma merak salıpta biraz forum sayfalarında dolaşan hiç kimse bu işe balıklama dalmaz. Akvaryum hobisinde başlangıç herzaman balık ile başlar. Balıkların yanına bazen ordan burdan edindiğimiz bitkiler eklenir. Hobici geliştikçe zamanla bitkilerinde balıklar gibi hatta daha karmaşık ve gizemli canlılar olduğunu keşfeder ve forum sayfalarında araştırmalar yapmaya başlar, araştırdıkcada merakı artar ve tet tek merak saldığı bitkilere ve ihtiyaçlarını öğrenmeye yönelir.

 Demişsiniz ki "bakımı epey zor türler ile bitkili akvaryuma adım atabilir ve bakımları hiç de kolay olmadığından bir süre sonra üst üste gelecek başarısız denemelerden dolayı bu işten soğuyabilir."
                      "Siz rotala macranda gibi kırmızı bitkileri beslerken demir eksikliğinin belirtilerini anlayabilecek deneyime sahip değilseniz sonuç hüsran ol
abilir."

 
Unutmayınki soru soran insanlar; internete ulaşabilen, forum sayfalarında dolaşabilen, okuyan insanlar.

 Belli bir araştırma ve inceleme dönemini geçirmemiş bir hobici bahsettiğiniz hüsranı nisbeten bakımı zor olan bitkilerle yaşayabileceği gibi bakımı kolay türlerle de yaşamazmı, belki çok daha hızlı yaşar daha hızlı büyüdükleri için.

 Tecrübe. Tecrübe tabi önemli. Tecrübe etmeden tecrübe sahibi olunurmu. Yaşları müsait olanlar üniversitelerde bile kara tahtada bilgisayar öğretilmeye çalışıldığını hatırlar. Kara tahtada bilgisayar öğrenilirmi.

 Kırmızı bitkide demir eksikiliği belirtilerini görmek için kırmızı bitkiye ihtiyaç yokmu. E iyi de hadi demir eksikliği zannettiğimiz aslında magnezyum eksikliği ise, potasyum eksikliği gibi düşündüğümüz aslında bor eksikliği ise daha daha daha. Teferruatta boğulmaya gerek varmı.

 Benim için son söz; Bu işin kitabı yok, önsözü var, Önsöz de temel bilgiler var. Her hobici her akvaryumu için kitabı kendi yazacak, bunun başka yolu yok.

 Kolay gelsin.


ihunal2008-01-07 09:37:43
Bitkinin yapraklarında ilginç bişeyler çıkıyor...
  akvaryum.com' un bitkiler bölümünden alıntı.

http://www.akvaryum.com/bitki.asp?id=25&alt_kat=1707


Bitkiler \ Diğer Bitkiler \ Microsorum pteropus
 
Microsorum pteropus

Habitatı: Asya

Uzunluk: 15-30cm

Genişlik: 12-20cm

Sıcaklık: 18-30°C

Işık İhtiyacı: Çok Düşük-Yüksek

Su Sertliği Toleransı: Yumuşak-Sert

Uygun Ph Değeri: 5-8

Gelişim Hızı: Yavaş

Zorluk Seviyesi: 2

Genel Bilgiler: Birçok balık türüne ve akvaryum ortamına uygun, kolay bulunan, bakımı kolay bir bitkidir. Kökleri kütük veya kayalara tutturulur, yeni sürgünler bitkinin yaprağından çıkar.

ihunal2008-01-07 07:42:50
Bitki akvaryumu aydınlatması için hangi l
Merhaba,

 Şu an yazdığınız miktarda bitki için (artırsanız daha iyi olur) benim tavsiyem litreye 0,6 watt düşecek kadar philips aquarelle ve grolux (yada osram flora) ikilisi kullanmanız ve bitki yoğunluğu ve orantılı olarak gübreleme artıkça kademe kademe 1 litreye 1 watt a kadar çıkarmanız yönünde. Bu florosanları büyük marketler dahil olmak üzere elektrikçilerden 10 ytl civarı rakamlara bulabilirsiniz.
 Co2 işimi organik carbon ile de halledebilirsiniz. Mayalı sistem kuracaksanız detayları D.I.Y bölümünde bolca anlatılan anafor çözümlüyücüler idaeldir. Çok kolayca yapabilirsiniz.
 Kolay gelsin.
mayali sistem ne zaman co2 uretir
 Merhaba,

 Kuru maya tek kullanımlık ve daha büyük olmak üzere farklı boyutlardaki paketlerle satılıyor ve malesef paket açıldıktan sora hızlı bir şekilde bozuluyor. Tavsiyem tek kullanımlık ufak paketlerden kullanmanız yönünde. Zira beklemiş bir maya ile yeni açılmış üretim tarihi yakın bir tarih olan mayalarla anormal farklılıklar gösteren sonuçlar aldım.
 Kolay gelsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.