ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
maussollos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
42
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Haziran 2007 23:03
Son Ziyaret:
16 Ekim 2020 19:27
Toplam Mesaj:
314 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MAUSSOLLOS XENOMORPH
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1978
Yaş:
46
İl:
Mugla
Meslek:
TURIZM
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Tetratec Su Kaçağına Çözüm-Net Fotoğraflar 13.Sayfada
Yok, kesin karar verdim, ben bu filtreden vazgeçtim arkadaşlar, söylene tarif edilen herşeyi ama herşeyi yaptım. Elimdende gelir tornavida tutmak ve mekanik, çok da sabırlıyım ancak yok, olmuyor bir türlü. Tasarlayan mühendisin hiç suçu yok gerçekten de, esas suç onu mezun eden hocasında. O kadar güvenerek ciddi paralarla aldığımız aletin böyle saçma bir şeyden ötürü insanları aptalca şeylerin peşinde koşmaya zorlamasını hazmedemiyorum ben. Bozulmaz diyerek aldığım ısıtıcıda da aynı sorunu yaşamıştım, ısıtıcı direkt bozuldu, garantiden değiştirdim, o da bozuldu. son 1 yıldır 10 liraya aldığım shark marka garantisiz ısıtıcıyı kullanıyorum daha memnunum, bir kez dahi sorun yaşatmadı, zaten yaşatsa da at gitsin, yenisini al, 10 lira nedir ki? Hobiden soğudum, akvaryumu alıp atasım geliyor.Evet arkadaşlar, başka çözüm önerisi olan varsa dinlemeye hazırım...
Saygılarımla
Çapa solucanı
Moderatör arkadaşlardan bu başlığın silinmesini rica ediyorum "tepe"sine hakim olamayan akıl hocaları var.Üslup bozuklukları ile değil bilgi paylaşımı ile ilgileniyoruz. Forumda gereksiz kirlilik yaratmaya gerek yok, bu konu uzayıp gidecek. Lütfen başlığı komple kaldıralım.
 
Saygılarımla
 
Levent ÇİMEN, Ph.D
Çapa solucanı
Sadece bir fikir istemiştim.
Kusura bakmayın ama "birşey zannettiğim falan yok"
Sizin yaşınızdan daha uzun bir süredir bu işle uğraşıyorum ve bu hobiyi bırakmak gibi bir niyetim de yok. Bırakın bir akvaryumcuya vatozu ve bu işi de yapmayın artık ne demek oluyor onu anlamadım.
Bildiğiniz birşey varsa yardımcı olabilecek bir bilgiyle bunu paylaşacaksanız ne ala, ancak kimseye sakın "etik" dersi vermeye çalışmayın. Henüz insanların hata yapabileceğini anlayacak yaşta olmadığınızı düşünerek bu tartışmaya nokta koyuyorum, yoksa bu konu uzadıkça uzayacak. Burada bu başlığı da açarak özellikle bu sorunu olanlara bir manuel platformu yaratmak forumun ana amacıdır. Bahsettiğiniz tüm ilaçları da zaten biliyorum, sadece ve sadece yeniden kurulum yapmama gerek varmı diye bir soru sordum, eğer dikkatli okursanız yazdıklarımı ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Üslubunuz yanlış olsa da yine de birşeyler vermeye çalıştığınız için teşekkür ederim.
Çapa solucanı

Arkadaşlar uzun süren bir aradan sonra foruma tekrar merhabalar.

Yazınki yoğun iş temposundan dolayı malesef tankımla hiç ilgilenemediğim için canlıdoğuranlar ve tetralardan oluşan 100 litrelik tankımdaki vatoz haricindeki tüm balıklarımı kaybettim. Yaklaşık 2 aydır bitkiler ve vatoz dışında hiç bir canlı yok tankta. Yemleme de yapmıyorum ve dış filtrem aralıksız çalışıyor. Vatoza sanırım sert vücut yapısından dolayı hiç solucan yapışamadı ve gayet sağlıklı yaşamını sürdürüyor.
 
Şimdi sorum şu, acaba tanktaki çapa solucanı riski halen devam ediyormudur? Yani tamamen tankı bozmadan su değişimi ve temizlik ile yeniden kurulum yapmadan tekrar balık koyabilirmiyim?
 
Saygılarımla
 
Levent ÇİMEN
Kendi Halinde Bitkili Akvaryum

Maşallah 1 ay sonra çok daha güzel bir görünüm olacak.

 
Saygılarımla
 
Canon mu Nikon mu
Basri bey merhaba
 
Nikon'mu Canon'mu sorunsalı ezelden beri vardır.Bu bir tercih meselesidir denilebilir, Mercedes'mi BMW'mi kararsızlığına benzer bir noktada.Ben ezelden beri Nikon kullanmaktayım ve bu yönde de devam edeceğim.Bunun başlangıçta net bir nedeni yoktu ancak kullandıkça anladım ki Nikon sağlamlık anlamında çok iyidir. Markanın efsanevi modeli FM2 (klasik filmli makinedir ve tamamiyle herşeyi manueldir) Wietnam savaşındaki muhabirlerin sağlam makine ihtiyacı üzerine üretilmiş bir alettir ve üniversitedeyken işin profesyoneli bir hocamda bu aleti yakından inceleme ve kullanma fırsatı bulmuştum.O gün bugündür arazide olsun günlük hayatta olsun hep Nikon kullanmışımdır.
 
Arkeolog olduğum için hayatımın önemli bir kısmı dağlarda araştırma ile geçmiştir.Bu sürelerde araziye 3 kamera ile çıkardım; biri normal filmli, biri slayt çekimi için ve birisi de dijital çekim içindi ve her pozu 3 defa 3 ayrı kamera ile çekerdim.Üç makineyi de (üçü de refleks makineydi düşünün objektifleri ile birlikteki üzerimde bulunan ağırlığı!!!) ben taşırdım.Makinelerim Nikon'du.Bazen mecburiyetten Canon makine ile çıkmak zorunda kalırdım.Düşünün ki aynı açıdan ve aynı ışık değerlerinde çekilmiş fotograflarda inceleme yaptığımda Nikon açık ara önde yer aldı her zaman.Sağlamlıkta zaten söyleyecek bir söz yoktur.Halen de Nikon D3 kullanıyorum ve çok memnunum. Tabi bu demek değildir ki Canon kötüdür, video kameramda Canon (tabi Nikon video kamera üretseydi Nikon alırdım o ayrı :) ve pek çok arkadaşım da Canon kullanır.
 
Aşağıdaki linkte yer alan makineyi bir inceleyin, sizin bütçenize yakın değerde http://www.hamzarustem.com/index.asp?PgID=11&ProdID=1741&SId=
 
 
D80 çok yeterli olacaktır, günlük hayatta da çok işinizi görecek oldukça donanımlı bir alettir.
 
Saygılarımla.
 
maussollos2009-11-13 23:44:36
Çicek Coşturan İşe Yararmı?
Özetle...Kafam karıştı...Kullanmalımıyız yoksa kullanmamalıyız?
Hangisini kullanalım ya da.
 
Saygılarımla.
Ticari Sıvı Ve Misket Gübre
Mustafa bey
Linklerin hepsi kırıktı, sağolun sayenizde ulaştım.
 
Saygılarımla.
Masrafsız bakımsız bitkili tankım...
Ziraat Mühendisi olmanızın avatajlarını kullanmış ve bundan sonra da kullanacakmışsınız gibi görülüyor.
Tebrikler.
Saygılarımla.
iç filtreye hortum bağlama

Arkadaşları bahsettiği konular dışında buharlaşmayı da hızlandıracaktır.

 
Saygılarımla.
maussollos2008-12-09 00:07:49

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.