ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Neothauma
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Kullanıcı Başlığı:
[B]14943,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6891
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Haziran 2007 17:28
Son Ziyaret:
15 Nisan 2024 11:30
Toplam Mesaj:
3424 [0.56 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
37 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Armağan Yücel Şahin
Doğum Tarihi:
17 Nisan 1994
Yaş:
30
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[B]Armağan Yücel Şahin[/B]

SON 10 MESAJI

Birden Fazla Betta Aynı Tankta Bakılabilir Mi?
Ilginc bir arastirma konusu olmus. Boyle genc hobicilerin detay seyleri arastirip, derlemesi, paylamasi, tartismasi sevdigim hareketler.

Teori bilgiler birden fazla erkegin beraber bakilabilecegini mumkun gosterse de sahsen pratikteki riski beta icin goze almam.Bunu Betta splendens icin soyluyorum. Tum renkli, uzun kuyruklu, buyuk kulakli akliniza gelebilecek her turlu piyasa betasi tamamen show amacli uretildigi icin bu baliklarda dogal davranis gozlemleyeyim, biyotopunu kurayim, beraber nasil yasiyorlarmis goreyim gibi bir niyetim olmaz. Niyeti olan varsa deneyebilir, parcalanmis kuyruklu yarali baliklarin gosterisli halinden keyif alabilir. Bence en oluru guzel bitkli bir akvaryumda 1 erkek 2 veya daha fazla sayida disi bakilir, oyle surer gider.

Betalarda grup davranislari nasil, erkekler nasil bolgeci davraniyor bunlari gozlemleyeyim gibi bir niyetiniz mi var? Mis gibi vahsi turler var arkadaslar. Bence klasik betalardan cok daha guzel ve orijinaller. Bulunabilirligi ve fiyatlari biraz can sikici olsa da boyle bir niyetim varsa en azindan yatirimimi buna yapmaya calisirim. Mesela bu arkadaslar yeterli hacimde birden fazla erkek disi beraber yasayabiliyor:

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=Rlcs9Wyy-4M[/VID]

Su linkteki iceriklere bakmaniz da tavsiyemdir:

[URL]https://redwinebettas.weebly.com/[/URL]

F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
[QUOTE=ArifhbsAquatics]İyi geceler herkese.

Balıklar perşembe günü geldi. Bir fire vermişiz yolda. İki erkek bir dişi ile devam ediyoruz. Serüveni bir sonraki güncellemede anlatacağım 😊. [/QUOTE]

Gecmis olsun abi. Ama yine de cok sorun olacagini sanmiyorum. Bazi hobiciler agizda kulucka yapan turleri 2+ erkek 1 disi olarak bakiyor diye biliyorum. Bunun sebebi, kulucka suresi biraz uzun oldugu icin yavrular cikana kadar disi coktan uremeye hazir oluyor ve kuluckada olan erkegi tekrar ciftlesmek icin darlayabiliyormus. Bu yuzden bosta bir erkek olmasi daha iyi olabilir. [EDIT]Neothauma ,2024-04-08 10:20:46[/EDIT]
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
Seriouslyfish'te gecen gun rubralari okurken sunu gormustum:

"It was previously included in the Betta foerschi group of closely-related species within the genus, but following its redescription in 2012 now lends its name to the B. rubra group."

Yani rubra gruptan ayrilali cok olmus. Ama en son 2019 guncellemeli IBC sitesinde yine geri donmus gorunuyor.

[URL]https://www.ibcbettas.org/about-betta-splendens/smp/species-by-complex/[/URL]

Son durum ne, en guncel kaynak hangisi bilmiyorum.

Evet ya, su video cok fena:
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=exZuYBmzEn0[/VID]

[EDIT]Neothauma ,2024-04-04 12:26:14[/EDIT]
F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotopa Doğru
Zaten boyle bir seyi yapsan yapsan bir sen yapardin. Takipteyim, umarim yaz sonuna dogru da pesinden geliyorum.

Kisa bir donem en yakin akrabasi Betta foercshi ciftine bakmistim. Yanlis hatirlamiyorsam aralarinda tek bariz fark solungac ustu barlarin foerschi'de altin sarisi olmasiydi. Bu turlerin uremesi diger turlere gore biraz daha mesakatliymis diyorlar. Senin elinde nasil olacak merak ediyorum.

Habitatinda sivrisinek rasbora gibi turler var mi? Varsa eger boyle bir tur eklemek dither olmasi icin iyi olabilir. Malum cok utangac turler. Kutuk, kuru yaprak izlemek zorunda kalmayasin.

Su son donemde vahsi betalara karsi olan ilginin artmasi super olay. Eskiden hayal turler diyorduk simdi peynir ekmek gibi macrostoma ureten bile var.
Neymiş Akvaryum Kurmadan Karides Almayacakmışsın:)
Iftar icin jumbo boy dondurulmus karides alip pisirip yeseydiniz sizin icin daha hayirli olabilirdi. Haram midir caiz midir orasini bilmem ama yine de besin besindir. Iyi gelirdi.
Yeni Akvaryum
Yeni kabuklarin boylari iyi, kullanilabilir. Multifasciatus ve similis koloni turleri oldugu icin irili ufakli tum kabuklari kullanabilirsiniz. Her birey kendine uygun boydaki kabugu sahipleniyor. Brevis bakmak isterseniz, onlar tek esli. Erkek ve disi ayni kabugu kullaniyorlar. O yuzden brevis bakmak isterseniz 2-3 tane en iri boylu kabuklari kullanmaniz yeterli olur.

Bu bahsettigim tum turleri sevsem de yeni baslayan birine genelde multifasciatusu tavsiye ediyorum. Brevisin yaptigi tek sey kabuk basinda durup uremek oldugu icin bir sure sonra sikici olabilir. Ancak dedigim gibi multifasciatus ve similis koloni turleri oldugu icin zamanla farkli kusak yavrularin bir arada olmasi, koloni olarak hareket etmeleri vb. daha renkli goruntuler sagliyor.

Macrostoma Yavrularım
Gelismeler cok iyi, yavrulara masallah diyelim cok iyi gorunuyorlar. Fotograflardaki boylari yaniltici olmazsa eger baska yemlere,ozellikle kuru yemlere, alistirmanin tam vakti olabilir. Yem cesidini arttirmak boylanmayi olumlu etkiler diye dusunuyorum.

Erkegin kulucka surecini paylasmaniz cok iyi ve guzel bir gozlem kaynagi bence. Bendeki erkek de kulucka zamani gayet sakin davraniyordu ama muhtemelen baska sebeplerden oturu yumurtalari her seferinde yuttu. Alt cenenin kulukca doneminde beyaz olmasina dair ben de destekleyici nitelikte cektigim fotograflari paylasabilirim:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/231120171833151.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/231120171832531.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/231120171830451.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/231120171831331.jpg[/IMG]
Yeni Akvaryum
Olur, uygun. Fakat hemen su an almaniz gerekmez. Daha yavrular buyuyecek, gidecek. Once turler hakkinda iyi bir arastirma yapmanizi tavsiye ederim.
Yeni Akvaryum
Kabuklar eskiden daha kolay bulunuyordu, son fotograftaki kabuklari taaaa 2016 yazinda gittigidiyor.com'dan aldim diye hatirliyorum. Simdi trendyol'a baktigim soyle bir ilan gordum:

[URL]https://www.trendyol.com/lilahediyelikesya/10-adet-dogal-gercek-deniz-kabugu-yesil-salyangoz-turbo-brunneus-akvaryum-hobi-el-isi-p-798662852?boutiqueId=61&merchantId=194452[/URL]

Mesela 4 cm boyunda olanlar gayet uygun. Bunu sadece ornek olsun diye gosterdim. Daha uygun fiyata ve boyda benzer kabuklar bulabilirsiniz, online satis sitelerinde salyangoz kabugu olarak aratabilirsiniz. Alacaginiz kabuklarin sivri cikintilari ve dar olmamasina dikkat edin.[EDIT]Neothauma ,2024-03-13 11:41:15[/EDIT]
Beta Üretim Denemesi
Ben disiyi pek hazir gormedim. Evet, tupcuk disarida, ureme doneminde fakat kondusyonu yeterli olmadigi icin karninda yumurta olmayabilir. Bu yuzden ne kadar sarilirlarsa sarilsinlar yumurta gormemeniz normal. Disinin karni sisene kadar iyi besleyin. Betadan yumurta almak cok zor degil. Elinizde uygun hazir bir cift varsa 1-2 gun icinde ciftlesmeleri ve yumurtalari gorursunuz. Yumurtalar yuvada soyle gorunuyor:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/080120210824391.jpg[/IMG]

Yavrular cikinca da yuvada bu sekilde gorunuyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/29591/090120211109521.jpg[/IMG]

Daha detayli ve kapsamli bilgi icin, uretim konuma goz atabilirsiniz:

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/bettarmy_bir_beta_uretimi_girisimi_k966877.asp[/URL]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.