ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Circassian
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2007 02:57
Son Ziyaret:
20 Ağustos 2020 11:18
Toplam Mesaj:
195 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
onur keskin
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1987
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Onur KESKİN

SON 10 MESAJI

beta balığım
   Ayten hanım akvaryumu alırken 25watt lık bir ısıtıcı da edinirseniz hem sizin hem balığınız için iyi olur. Bettalar fanusta beslenir gibi bir yanlışın yanında daha büyük bir yanlış "bettalar ısıtıcı istemez" yanılgısıdır. Eğer akvaryumu koyacağınız yer sabit sıcaklığı olan bir yer değilse (büyük ihtimal 2-3 derecelik değişimler olacaktır) ısıtıcı edinin. Ondan sonra haftalık su değişimlerinizi de yaptınız mı hem siz izlemekten zevk alırsınız hem de balığınız sağlıklı yaşayarak size bütün güzelliğini sergiler. Yem olarak çok çeşit var. Ama kurutulmuş kan kurdunu hazır yemlere ek olarak haftada 2-3 kez vermenizi tavsiye ederim. BeZGiN2013-02-28 23:48:19
Erkek bettam korkak
  Bazı bettaların alışma süreci uzun olabiliyor. Benimde aldığım bazı bettalar koyduğum gün akvaryumunu sahiplenip alışırken bazılarının alışması haftalar alabiliyor. Bu ithal olan bettaların günlerce ufacık poşet içinde seyahat etmesiyle de alakalı olabilir. Akvaryumu fazla hareket olmayan bir yere koyun ışık varsa bir süre açmayın odada ki ışıkla idare etsin biraz loş bir ortam olsun yani. Yemlemeden sonra örneğin günde 1 dk dan başlayarak ayna tutun sonra bu süreyi yavaş yavaş arttırın ta ki 15dk ya çıkana kadar. Sonra günde 15dk ayna veya başka bettalar göstererek devam edin böylece formda kalmasını sağlarsınız en azından ben bu yöntemi uyguluyorum faydasını gördüm.  Bettanın alışması ve akvaryumu sahiplenmesi önemli. Bir süre sonra akvaryuma yaklaştığım da bana bile kabaran bir tane bettam var parmağı mı tutsa saldıracakmış gibi kuduruyor :)
balık fiyatlarında uçanlarımız var
[QUOTE=emre5334]Sözlerimi yanlış anladınız sanırım bende ticarettir demiyorum üretimhanesi olmadan bu işi profesyonel anlamda yapmadıktan sonra bu işten bi kazanç beklenemez benim demek istediğim aldığımız canlıdan bi 'kazanç' sağlayalım ki yeni türler alabilelim akvaryumumuza masraf yapabilelim daha büyük hacimli bir akvaryum alalım daha iyi filtreler alalım daha cins türler besleyelim eğer aldığımız balıktan bir 'kazanç' sağlayamassak hobi gelişmez en azından maddi durumu çok iyi olmayanlar için gelişmez hep aynı yerde kalır 

[/QUOTE]

  Sizde haklısınız ama benim görüşüm biraz daha farklı kimse her balığı beslemek zorunda değil. Yada konu l144 den açılmış kimse L144 damızlıkla başlamak zorunda değil. Yavru alınabilir onlar büyütülür hem daha zevkli olur kendi yetiştirdiğiniz ne yiyerek büyüdüğünü , hangi su kalitesinde büyüdüğünü bilerek beslediğiniz balıkların zevki bir başka.  Bu işin içine bir yerden sonra birazda hırs giriyor sanırsam. Kısa zaman sonra şu balıktan şu kadar yavru alsam şu kadara satsam onunla yavrusu daha çok para edecek başka balık alıp onları üretsem vs. gibi hırslar giriyor işin içine işte tam o noktada benim kafam karışıyor. Hobi dediğimiz şey günlük stresten uzaklaşıp yersiz hırslarımızı bir kenera bırakıp rahatlamamız gereken bir olay değil mi? Bunun ötesine hobi diyebilir miyiz? Yoksa benmi anlamı çok kısıtlıyorum bilmiyorum kimseyi de yargılamıyorum. Bunu en güzel betta besleyenler anlar diye düşünüyorum bende son 2-3 aydır bettalara merak sarmış biri olarak daha iyi anlıyorum. Değişik türleri göreceli olarak pahalı bununla birlikte eğer gerçekten iyi besleyecekseniz ufak akvaryumlar , hepsine filtreler , ısıtıcılar vs. derken iyi para tutuyor. Ama bunun yanında yavrularını büyütmesi çok zor sürekli artemia özel yem falan uğraştırıcı. Ayrıca balıklar kuşaklardır ürettiğiniz balıklar değilse yavruların neye benzeyeceğini kestirmesi çok zor. Dolayısıyla bu balığı beslerken üretimhaneniz yoksa hiç bir şekilde para kazanamayacağınızı yada masrafınızı karşılayamayacağınızı anlıyorsunuz ve geriye salt hobi kalıyor.  Bence her şeyde olduğu gibi bu balık fiyatları olayında da herkesin kendi kararı. Olay hiç bir şekilde dolandırıcılığa kaymıyor diye düşünüyorum. Garibime giden şey ise fiyatlar hakkında bu kadar şikayet vs. çıkarken  forumda çok iyi hobici çok güzel türleri bize kazandırıyor denen şahısların kendi kişisel sitelerinde yayınladıkları üretim makalelerinde güzel olmayan türünü iyi yansıtmayan yavruların "telef edilmesi" gibi bir üretim yöntemini utanmadan çekinmeden anlatması ve bunun hakkında şikayetler gelmemesi. Neden çünkü o şahıs bize başka yerden bulamayacağımız türleri elde etme imkanı tanıyor! Biraz fazlasıyla benciliz galiba.
balık fiyatlarında uçanlarımız var
  Hobinin kendini çıkarması gerekir mantığını şimdiye kadar anlayamadım galiba anlayamayacağım da. Hobi insanın zevk aldığı şeylerle zaman geçirmesidir sonuç olarak ama başlangıç amacı ticaret değildir. En azından benim görüşüm öyle hiç bir zaman bir balığı alırken şunu alim nasılsa 2 ay sonra kendi yemini suyunu çıkartır gibi bir düşüncem olmadı olmasını da anlamıyorum. Tamam balıklar satılır ama balık besleme amacı ondan para kazanmaksa adı hobi olmaktan çıkar. 
  Asıl konuya gelecek olursak bence fiyatlar eleştirilebilir ama orada kalır. Kimse kimseyi zorlayamaz hangi balığa ne kadar fiyat biçileceği konusunda. Ortada da bir kandırma söz konusu değil ilanların hepsi açık , ayrıca canlı satan sitelerin fiyatları da belli. Bu durumda ilk gördüğü ilandaki balığı diğer ilanlara fiyatlara göz atmadan alan birisi en kibar tabirle kendini kandırmıştır her ne kadar yeni hobici olsa da.  Bence asıl karşısında durmamız gereken konu balığın türü ve kalitesidir. Yani insanlar bu yönden kolay kandırılabilir ve bu durumda da elinden bir şey gelmez. Bu durum özellikle birbirinden ayırması zor olan tür ve cinsiyetler de yapılabilir. Tropheus hiç beslemedim ama forumda bir sürü konu var şu diye aldım şu çıktı vs. Yada karidesler de çok oluyor. Bunlar bazen bilinçsizde oluyor yani aslında satıcı da sattığı balığın türünü yanlış biliyor. Yada dişi diye satılan erkekler ,erkek diye satılan dişiler var. Bence fiyattan çok bu kargaşanın önüne geçmeliyiz. Fiyat araştırması 3-5 yeni sekme açarak halledilebilecek bir şey en fazla fiyat forumuna bir konu açılır sorulur. Bu durumda ortada kandırılma diye bir şey kalmaz. Satıcıda verdiği fazla fiyattan eğer ki satabilirse satan razı alan razı durumu oluşur.  Örnek verecek olursam şu an ilanlarda 4 tl ye de elma salyangozu var 30 kuruşa da elma salyangozu var. Şimdi 4 tl ye satan arkadaşı 4 tl ye satıyor diye suçlayabilir miyiz? Eğer alıcı bir kaç ilanı fazladan açsa zaten neyin fiyatı nedir görecek ondan sonra da gidip 4tl olanı alırsa tamamen kendi seçimi olacak.
15 litrelik akvaryum için filtre seçimi nasıl olmalı
 Açıkçası 15 lt de sağlıklı bir şekilde eziyet etmeden balık beslemek istiyorum derseniz çok fazla seçeneğiniz yok. 1 adet erkek betta olabilir yada 3-4 tane karides olabilir. Bana sorarsanız betta :) ama siz yine de araştırın.
15 litrelik akvaryum için filtre seçimi nasıl olmalı
  Akvaryumun beslediğin balıklara göre çok çok çok küçük. Bence sorunun filtre değil akvaryum boyutu olmalı çünkü o akvaryumu en iyi şekilde filtrelesende sağlıklı gelişen balıkların olmayacak. 15 lt akvaryum kum dekor vs. hiç bir şey olmadığını düşünsek bile filtre ve ısıtıcı girince alan iyice daralacaktır. Benim size önerim ya balıkları yada akvaryumu değiştirin.
15 litrelik akvaryum için filtre seçimi nasıl olmalı
 Dediğim gibi besleyeceğiniz balığa ya da canlıya göre değişebilir ama 15lt de ya betta beslenir akıntıyı sevmez pipo filtre öneririm , ya karides beslenir ona da pipo filtre öneriyorlar  yada yavru akvaryumu olur zaten yavrulara da pipo filtre uygun yani eğer 15lt de beslenmeyecek bir balık beslemeyi düşünmüyorsanız bence pipo filtre sizin için en uygunu.
15 litrelik akvaryum için filtre seçimi nasıl olmalı
 Dediğiniz filtre 15lt için çok fazla. 15lt de ne besleyeceksiniz acaba bu da önemli filtre seçiminde çünkü 15lt de akıntı çok olacaktır. Bence 15 lt de ya en ufaklarından pipo filtre kullanın yada yine en ufağından şelale filtre kullanın. Linkini verdiğiniz filtre saatte 350lt debili ve bu 15lt için çok fazla.  Şelale filtre olarak http://www.otuz.com/product_info.php?cPath=9420_9028_1075&products_id=17038  olabilir. Su seviyenizi de yüksek tutarsanız akıntıyı biraz daha yavaşlatırsınız.
Beta da karar kıldım
  Mandalla uğraşma hortum esnek olduğu için zamanla çok sıkışır sorun olur yada yeterli sıkıştıramazsın çok olur yani istediğin ayarı yapamazsın. Akvaryumcularda 25-50 kuruşa bulabilirsin vana al istediğin gibi ayarla kafan rahat olsun ( https://www.okyanusmarket.com/tekli-hava-hortumu-vanasi-5-adet )
O akvaryuma ufak bir mangrow yada dallarında sivri yerler bulunmayan ufak bir yatti koyarak fazla bakım ihtiyacı olmayan moss türleriyle kaplayabilirsin birde 5-6 yapraklı anubias nana koyarsan hem betta için güzel olur hemde bakım ve ışık ihtiyacı çok olmayan güzel bitkilerin olur. Isıtıcıyı unutma fotoğraflarda göremedim :) Filtreyi zaman zaman değil sürekli çalıştır ki su dengen bozulmasın bakteriler için önemli. En kısık ayarda çalışsın ama hiç kapatma. Bettaları araştırmışsındır güzel uzun kuyruklu bir tür istiyorsundur mutlaka :) Hmpk betta diye de biraz araştır diğerlerine göre daha kısa kuyruklu olurlar. Hoşuna giderse madem ankaradasın fotoğraflarını yüklediğim balığın kardeşini sana hediye edebilirim. Biraz küçük ama büyüyor yanık kalmamış fotoğraftaki balığa göre de biraz açık renkli bakır rengi gibi.  
  
  
Akvaryum Ve Beta Balığı
 Aktarlara dikkat catappa diye farklı yaprağı verebilirler. Gerçi forumda da böyle olaylar yaşanmış orası da ayrı ama balıklarda kullandığınız yaprak koparılmadan kendi kuruyup düşmüş olması gerekli siz yine de forumdan yada balık için satılan bir yerden alın. Isıtıcınız sürekli takılı olmak zorunda. Zaten termostatlı olduğu için ısı azalınca otomatik çalışır istenen ısıya ulaşınca kapanır. 26-27 dereceye ayarlamanız uygun. Yani bir termometre de almanız gerekli ufakta olsa bir masraf daha :) Isıtıcının üstündeki ayara güvenmeyin ısıyı termometreden takip edin ısıtıcının ayarını ona göre sabitleyin. Isının sabit olması önemli ısı değişimleri önceki balığınızda olduğu gibi beyaz beneğe davetiye çıkarır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.