ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafa_emre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
11
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ekim 2007 13:12
Son Ziyaret:
03 Kasım 2011 16:55
Toplam Mesaj:
208 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Emre Gügen
Doğum Tarihi:
10 Temmuz 1986
Yaş:
37
İl:
Balikesir
Meslek:
Üniversite Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Emre Gügen

55x30x30 - 2 Japon Balığı - Haqos Şelale İç Filtre

SON 10 MESAJI

GOLD FISH ALBUM
Yeteri kadar geniş bir akvaryum, bol kaliteli yem, en kalitelisinden filtre... ve yaklaşık 3 yıl...
Japon Tankım
Firavun kafasını çoktan çıkartmıştım zaten. Yeni düzenlemeyi eklemeyi unutmuşum.


Şelale Filtre
Benim kısmetsizliğim midir nedir bilmem. Evde yokken elektrikler gider, filtrenin suyu akvaryuma boşalar ve böylece aşırı ısınan filtrenin motoru yanar. Su seviyesini devamlı takip ederek bunun önüne geçilebilir tabii ki, benim de acemiliğim var işin içinde. Ama yine de bu durum şelale filtrelerden soğumama neden oldu. Ancak düzgün kullanabilenler açısından çok güzel çünkü adeta bir dış filte gibi hem de akvaryumun içine müdahele etmeden temizliği yapılabiliyor.
En Sevdiğiniz Akvaryum Canlısı
Rengarenk japon balıkları!
Şelale Filtre
Ben de atman kullanıyordum ama gerçekten sinir bozucu problemler ile karşı kaşıya kalmanız büyük olasılık. 
BU HOBİDEKİ EN SİNİR OLDUĞUNUZ ŞEY?
[QUOTE=lastwolf]Akvaryumculara girip bakmak istediğimizde. Benim akvaryumcum hariç hepsi bişe almak zorundaymışız gibi muamele yapıyor. Baktı ki uzun süre bişe almadık, hemen gelip neye baktınız gençler diye uyarı manasında sözler söylüyor. Madem insanların gelmesini istemiyosun dükkana yazı assaydınya ALIŞVERİŞ YAPMAYACAK OLAN GİREMEZ. Ama ben kendi akvaryumcumdan memnunum. Her defasında abi bizi kapıya kadar yolcu edip teşekkür ediyor ve çok iyi ilgileniyor sağolsun.[/QUOTE]

İşte bu yüzden piyasa araştırması yapmak çok zor. Nerede nasıl balıklar var bakmak ve en iyisini almak istiyorsunuz ya da sadece sizde olmayan balıkları görmek ama ne yazık ki bunu yapamıyorsunuz. Son derece sinir bozucu bir şey.
En güzel japon balıkları resimleri
Sevgili Tolga ve Mustafa Bey, çok teşekkür ederim. Ben de balıklarımı çok seviyorum. Hobiye uzun bir ara vermiştim, geri dönmek çok güzel.

Mustafa Bey, balığım bir oranda değil o yüzden kafası büyümeyecek. Normal bir japon balığı fakat renkleri oranda gibi. Altınbaş, aslanbaş değil. Zaten aslanbaşların da ranchular gibi sırt yüzgeci olmuyor.


Amerika'da internet üzerinden satış yapan bir japon balığı üreticisinin sergilediği balıklardan bir kaç örnek... Malesef Türkiye'de böyle profesyonel online satış yapılmıyor. Ne kadar güzeller değil mi? Her balık ayrı ayrı fotoğraflanıyor, seçip beğenip aşıyorsunuz.



















mustafa_emre2010-10-24 13:35:36
Şelale Filtre
[QUOTE=f.torres] [QUOTE=mustafa_emre]hayır bozuk değildir muhtemelen ama ilk çalıştırdığınızda içine kendiniz su koymalısınız ki akvaryumdan su çekebilsin. şelale filtrelerin en büyük dez avantajı da bu zaten. elektrik gidip gelse motor durunca içindeki su tamamen akvaryuma geri dönüyor ve bir daha kendi kendine su çekemiyor, motor ısınıp yanabiliyor. dikkatli olmak lazım. hangi marka sizin filtreniz? [/QUOTE]

Mustafa bey akvaryumdaki su seviyesi yüksekse su akvaryuma boşalmaz elektrik gidip geldiğinde çalışmaya devam eder.
Su değiştereceğim zamanlar fişini çıkarıp ayar vapılan kısmını çıkartıp su değişimini yapıyorum ayar kısmını takıp fişini taktığımda sorunsuzca çalışıyor (Bunu yapmaya başlamadan önce beni en çok su değişimi yaptıktan sonra boşalan suyun yerine su takviye etmek sinirlendiriyordu :) ).
[/QUOTE]

Evet, bu konuda haklısınız. Ama su seviyesi olması gerekenin 1mm bile altında olsa sifonlama için yeterli oluyor ve haydi bakalım filtre boşalmış. Özellikle buharlaşmanın çok daha fazla olduğu zamanlar sürekli takip gerektiriyor. En büyük avantajı suyu çok iyi havalandırması, hava motoruna gerek kalmıyor. En büyük dez avantajı ise çok fazla buharlaşmaya neden olması ve tabii ki suyun boşalması. Uğraşmaktan sıkılıp en sonunda Eheim Pickup 2008 almıştım. Harika bir şey!
mustafa_emre2010-10-23 18:25:10
Şelale Filtre
hayır bozuk değildir muhtemelen ama ilk çalıştırdığınızda içine kendiniz su koymalısınız ki akvaryumdan su çekebilsin. şelale filtrelerin en büyük dez avantajı da bu zaten. elektrik gidip gelse motor durunca içindeki su tamamen akvaryuma geri dönüyor ve bir daha kendi kendine su çekemiyor, motor ısınıp yanabiliyor. dikkatli olmak lazım. hangi marka sizin filtreniz?
Yalan degil şok oldum .
Başka bir yer kalmadı zaten :D başka yerde yaşayan balık var mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.