ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CelilZat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2007 19:05
Son Ziyaret:
20 Ağustos 2011 23:12
Toplam Mesaj:
94 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Salih Can Aktaş
Doğum Tarihi:
29 Ekim 1987
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Su altı dünyasının büyüsü asla bitmeyecektir..

SON 10 MESAJI

Frontosa Faciası...
[QUOTE=alpartur]

Öncelikle geçmiş olsun çok üzücü bir olay. Bu bakterinin balığı öldürebileceğinin kaçınılmazlığından ziyade bu bakterinin nereden veya neden kaynaklandığı konusu daha önemli gibi acaba yeni denediğiniz veya daha önce kullanmadığınız bir çeşit yemden mi bulaştı ki, suyun sıcaklığı üreme hızlarını arttırsa bile bunun akvaryuma girmesinde mutlaka bir dış etken var gibi duruyor. En azından ben öyle düşünüyorum. Konunun açılması keşke böyle bir acı olay sonrası değilde başka türlü olsaydı, bizler için çok faydalı olacak gibi. Ayrıca formda ki arkadaşlarımızın geçmiş olsun dilekleri yanında yorum olarak katkıları da olursa en azından bilgi paylaşımı ve faydalı bir konu olur.

Saygılar.[/QUOTE]

   Öncelikle yemlemede çeşit kullanıldı ancak dediğim gibi yemlerin daha sonra balıklar yer mantığı ile suda bırakılmaması gerektiğini belirtmiştim. Yemin türü bu konuda fark etmeyecektir. Ama şunu söyleyebilirim frontosa etçil bir balık olduğundan protein ağırlıklı yemlerin bu bakteriyi daha çok beslediği söylenebilir. Su sıcaklığının derecelerini belirtmiştim. Beni şaşırtan biraz daha cichlidler için soğuk su olmasıydı. Bu bakteriye ankara suyununda metaryellerinin ağırlaşmasıyla etken oluşmuş olabilir. Bu konuda herhangi bir fikrim yok. Ancak içeride kullanılan malzemelere ve camlara kıl şeklinde yapışıyor. Suyu zehirliyor. Dediğim gibi oluşmak için temizlenmesinde geç kalınmış filtrelerde ortamını buluyor. Benim gözlemlediğimde iç filtrenin içinde çamurlaşmış pisliğin hemen üst tabakasındaydı. Bu yüzden kendisine uygun ortamı böyle buluyor diyebiliriz. Bir ek olarak suyun sertleştirilmesinden sonra meydana geldiğini daha öncede söylemiştim. Su sertleştirilmelerini dikkatli bir biçimde yapılması şart. Hızla artırılan su sertliğinin zararı oldukça fazla. Bakteriyi beslediğine eminim.

   Daha önce önemli bir biçimde anlatılabilseydi ama bunun en azından sadece bende kayıp olarak kalmasını isterim. Umarım hiç kimse bu kaybı yaşamaz. Teşekkür ederim. Saygılarımla...

Frontosa Faciası...
[QUOTE=Selçuk]Çok geçmiş olsun Salih Bey, değerli bilgiler için teşeşkkürler.
Ayrıca balıklarınızda farklı belirtilere rastladınız mı? Renk solması, sürekli bir yerde saklanma tarzında?
 
Teşekkürler.
 
Saygı ve sevgilerimle.
[/QUOTE]

  Balıkların hareketlerinde kesinlikle farklılıklar var. Sürekli kendi edindikleri bölgede yada gölge ve rahat hissettikleri bir yerde durarak başları öne eğik biçimde derin derin nefes alıyorlar.

 İyi dilekleriniz için ben teşekkür ederim. Saygılarımla..
Frontosa Faciası...
[QUOTE=sivaslı_58]Geçmiş olsun.Ayrıca bizi bilgilendirdiğiniz için saolun, o zaman iç filtre akvaryum ve balıkların sağlıkları açısında zararlıdır sonucu da çıkartabilirmiyiz burdan?Saygılar.[/QUOTE]

   İç filtrenin tamamıyla zararlı olduğunu söyleyemeyiz. Yalnızca dediğim gibi bir kaç etkenin bir araya gelerek hastalığın hızlı yayılması ve oluştuğu yerler filtreyle başlayıp bütün akvaryumu camlar dahil sarması. Bundan kesinlikle iç filtrenin zararlı olacağını çıkarmamalıyız. Bu bakterinin yayılması durumunda iç filtrenin hemen çıkarılıp güzelce temizlenmesi gerekiyor. Yalnız filtreyle değil, bütün akvaryumun dediğim gibi iyice ve güzelce temizlenmesi önemli. Başlangıç noktası olarak iç filtre de olmayabilir. Belki başlamak için uygun bir yer seçim yapıyor diyebiliriz. Bunun için dış filtrede bu bakterinin yuvası olabilir. Bu yüzden camlarımızda kıllarla sarılmış bir görünüm bulunuyorsa bu bakteri olduğuna sizi temin edebilirim. İnşallah hiç biriniz bu durumu yaşamaz ve görmezsiniz.

   Arkadaşlar, bir de fark ettiğim bir durum daha var. Akvaryumda suyun sertleştirilmesi için kullanılan karbonatın etkisi büyük. Daha önce karbonat kullanımı yapmadığım için bakterinin oluştuğunu görmemiştim. Son bir kaç ayda akvaryumdaki suyun sertleşmesi için attığım karbonat uygun ortamı sağlamıştır. Bu yüzden suyun sertleştirilmesi yapılacakken ölçümler alarak yapmanızda oldukça fayda var. Ankara'nın suyu sert olması sebebiyle suyu sertleştirecek kimyasalı ya da karbonatı fazla attığınızda balıklarınızın sağlığı açısından da zararlı etkileri olabilir. Bu yüzden yaşadığınız şehirlerde şebeke sularının sertliğini bilmenizde fayda var. Böylece tanganyika akvaryumlarında su sertleştirmenin daha dikkatli yapılması gerekir. 


    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla..
CelilZat2008-10-01 05:48:01
Frontosa Akvaryumunun Tuz Oranı?
Cichlidlerde tuz kullanmak Hikmet beyin de dediği gibi dikkatli olmalıdır. Buna ek olarak daha profosyonel anlamda yaşadığınız şehirdeki sularda tuzluluk oranınıda bilmenizde fayda olacağını düşünüyorum. Buna bakma imkanınız varsa miktarı kendiniz belirleyebilirsiniz. Frontosalarda tuz su değişimlerinden sonra 500 lt de 2 avuç kadar attığımda yeterli oluyordu. Bunun için bir sorun yaşamadım ve görmedim. Ancak dediğim gibi oranları ölçek alarak yaparsanız çok daha faydalı olabilir.

Sonradan fark ettiğim kadarıyla imzanızda Frontosa akvaryumunda cüce vatozlarınız var. Eğer vatoz varsa onların tuzdan olumsuz etkileneceğini bilmelisiniz.

Saygılarımla...
CelilZat2008-09-30 04:24:51
Frontosa Faciası...
  Arkadaşlar, iyi bir kolonimi yaşanan üzücü bir olay sayesinde kaybettim. Bu yüzden buna örnek olarak sizlere sunmak istedim. Elimde sonradan aldığım damızlık frontosalar içeride son anda fark ettiğim ama ne olduğunu dahi çözemediğim bir zararlı bakteri saldırısından dolayı öldüler. Bu bakterinin oluşumunu inceledim ve bu üzücü olayın sizinde başınıza gelmemesi için uyarmak istedim. Kıl şeklinde camlara yapışan ve artık yemlerle sert suda hızla büyüyen zararlı bir bakteri. Belki forumda uyarıları yapılmıştır. Bu durumun özellikle frontosa gibi bakımı büyürken iyi yapılmadığında yaşanabilir olduğunu söylemek isterim. Yemleme gerçekten önemli bir durum. Balıklarınız yemi attığınızda eğer fazlasıyla kalıyorsa daha sonra yerler düşüncesiyle kesinlikle o yemleri orda bırakmamanızı öneririm. Bu zararlı ve öldürücü bakterinin bir su damlasında dahi hızla üreye bildiğine kendi gözlerimle şahit oldum. Bu yüzden de kesinlikle akvaryumunda yemlemelere dikkat etmenizi ve su sertliğinin kontrol edilmesi gerektiğini unutmayın.

  Bakterinin balıktaki görülmüş halini resmedemedim ama anlatmakta fayda var. Bu bakteri öncelikle akvaryumun içinde iç filtre varsa süngerlerde kalan pislikle başlıyor. Daha sonra etrafa hızla yayılıyor. Camların üstünde kıl gibi görünür bir biçimde ve suyun içinde hayvanların üstüne yapıştığınıda gördüm. Çıplak gözle baktığınızda fark edebilirsiniz. Su değişimlerini düzenli yapmanızda yarar sağlamıyor. Ancak bütünen suyu değiştirmeniz bu bakterinin yok olmasını sağlar. Bu yüzden balıklarınızı kurtarabilmenin en güzel yolu suyu oturmuş başka bir akvaryuma bir şekilde almanız ve hastalığın yayıldığı akvaryumu bütünen boşaltmanız. İçindeki kaya vb. aksesuarlara kadar iyi temizlemenizi öneririm. Bakterinin üreme sıcaklığının garip bir şekilde biraz daha soğuk suda olduğunu gördüm. Tahminim 20 ile 24 dereceler arasında oluşuyor. Balık üreme esnasında yahutta yem yerken bu zararlı bakteriden etkileniyor. Uzun bir süre balığınız buna karşı gelebilir ancak kesinlikle ölümcül. İlk fark ettiğimde balığın yavru aldığını görmüştüm. Ancak bir ertesi gün yavruları atmasıyla birlikte bu çiftleşmeden dolayı vental bölgesinde (yumurtayı döktüğü yerden) yaralanma gibi bir durum gördüm. Bunun olması muhtemel değildi. Bir süre sonra ise balon gibi şişerek iltihaplanmaya dönüştü. Ve 3 hafta kadar balığın içinde ne var ne yok bitirdi diyebilirim. Balığın ölüsünü çıkardığımda yaptığım incelemede sürekli bakterinin girdiği kısımdan dışarı kan çıkmaktaydı. Bu kanın iltihapla beraber akabileceğini görebilirsiniz. Ancak sadece kan gibi görünsede dikkatli bakarak bu kısımda kıl gibi uzanan zararlı bakterinin içinden çıktığını görebiliyorsunuz. Ayrıca emin değilim bu konudan ama balığın vental bölgesinden girmiş olursa ve kurtarabilirseniz balığınızın kısır kalması olasıdır. Önlem olarak şimdilik bunları aktarabildim. İncelemeye devam ediyorum. Bir şeyler buldukça bu konuda paylaşım yapacağım. Umarım bu durum başınıza gelmez.

  Hepinize sağlıklı balıklar, iyi bayramlar.


Yosun Sorunu
Yosunlanmanın çeşitleri vardır. Bu yüzden güneş görmesede bir çok yosun üreyebiliyor. Yemlerin mantarlaşmasından dolayı kahverengi tonlarında cama yapışan yosunlar bulunmakta. Tahminimce bundan dolayı. Balıklarınızı fazla yemliyor olabilirsiniz. Gözlemlemenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla..
Egzotik Ciklet balıkları ( Yeni resimler
Düşünmekten hikaye yazdım üzerine...

Balık yaralanıyor ve sanırım içine düşmüş bir cisimde orasına takılıyor. Ya da kobay niyetine bir deneme yapılıyorda olabilir.
Afracobue Bitti; sıra RedCap'te Foto39'da
Maşallah, sağlıklı ve kayıpsız büyütmenizi dilerim. Umarım yavrularıda sağlıklı olur.

Saygılarımla...
Bir abimizin bitkili akvaryumu
Gerçekten çok güzel bir görüntü. Maşallah...
frontozamın cinsiyeti
Koloni halinde almış iseniz balığın diğerlerine oranla büyüme hızına bakılarak anlaşılabilir. Ancak zahmetli ve takip ister. Bunun dışında en geçerli yol anüs-vent'tir. Bu şekilde en kesin biçimde bilgi edinmiş olursunuz. Çok daha profosyonel bir anlamda resimden bu şekilde bakılsa dahi net ve kesin bir sonuç elde edilemez. Kafa yapması protein ağırlıklı besin su sıcaklığı ile de ilgilidir. Dişilerinde erkekler gibi kafa yapanlarını bizzat gördüm. Özellikle boyut ve yaşınıda bilmeniz önemlidir. Ancak ;

(Anüs-Vent her zaman en geçerli yoldur)

Balığınızı akvaryumdan çıkarıp anal yüzgecinin olduğu hizadan baktığınızda ;

"0o" şeklinde ise dişi,
"oo" ya da "00"  şeklinde ise erkektir.

Ayrıca balığın dışarı çıkarıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken husus fazla dışarıda tutmamanızdır. Bu durumda balıkta belki bir problem olmayabilir ancak riske edilmemesini öneririm. Cinsiyetinden çok sağlığı daha önemli bir durumdur. Bu yüzden arka arkaya 2 kere baktıktan sonra örneğin sabah bunu yaptıysanız akşam yem vermeden önce tekrar 2 kere çıkarıp bakmanız sağlıklı ve daha iyi olacaktır.

Saygılarımla...
CelilZat2008-07-07 16:59:41

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.