ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bahtiyar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Kasım 2007 22:51
Son Ziyaret:
25 Ocak 2013 14:34
Toplam Mesaj:
1533 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
BAHTİYAR MUTLU
Doğum Tarihi:
03 Ağustos 1980
Yaş:
43
İl:
Kocaeli
Meslek:
Güvenlik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bahtiyar Mutlu [url=https://www.akvaryum.com/Forum/forum_kurallari_k12733.asp][img]http://img577.imageshack.us/img577/6046/12312312f.jpg[/img][/url]

SON 10 MESAJI

--180x65x65--akvaryumla ilgili bilgiler
Forumumuza hoş geldiniz Engin bey,
 
Evet, akvaryumunuz 760 LT ve Tetra tec 2400 akvaryumunuz için ilk etapta yeterli bir filtre gibi görünsede firmaların belirttiği su çevirme kapasiteleri ne yazıkki yazdıkları gibi olmuyor. Filtrenin içerisindeki haznelerin dolması, hortumların yosunlanmasıylada bu hesap dahada düşüyor malesef Engin bey. Size tavsiyem, akvaryumunuza kaliteli ve güçlü birde iç filtre ekleyiniz.
 
Beslediğiniz türler birbiriyle uyumsuz türler, örneğin ıcemen malawi cichledi türüdür ama argus acı su balığıdır. Eğer sağlıklı ve güzel bir akvaryuma sahip olmak istiyorsanız beslediğiniz türlerin birbiriyle uyumlu ve biyotoplarına ( yaşadıkları yer ) uygun dizayn ederek besleyin. Beslediğiniz 1 tür etçil olacaksa besleyeceğiniz diğer türlerde etçil olmalı. Otçulsa eğer mutlaka otçul olmalıdır.
 
1x  ıceman
1x beyaz prenses
2x argus
5x mono
2x kaya balıgı ( kaya balığından nasıl bir tür hakkında bahsettiğinizi anlamadım, örnek olması açısından yaşayan kayanın linkini verdim umarım doğru tahmin etmişimdir )
4x vatoz
1x golden pink
5x mavi prenses
5x sarı prenses
2x red rubin
2x makrakaranta
11x mavi ımparator veya ahli( hangısı olduguna emın degılım)
 
Umarım yardımcı olmuşumdur, balıklar ve malzemel hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için forumun sağ üst köşesinde bulunan   Arama motoruna merak ettiğinizi yazarak değişik konuları inceleyebilirsiniz.
 
Saygılar,
 
Balığımda ne var? Kuyruktaki kızarıklık.
Gözlemle, eğer diğer balıklarına ciddi şekilde zarar veriyorsa ya çıkart yada balıklarına daha büyük bir akvaryumda dişi sayısını arttırarak besle.
Sump Nedir ?
Bu konuya bir göz atın İbrahim bey, daha fazla konu için sağ üst köşede bulunan arama motoruna     Arama      sump nasıl yapılır diye yazarsanız daha fazla konuyu inceleme şansı bulabilirsiniz.

bahtiyar2012-04-22 23:16:49
Balığımda ne var? Kuyruktaki kızarıklık.
Geçmiş olsun Enes bey. Fotoğraflardan gördüğüm kadar başığınız ya başka balık tarafından yaralanmış yada akvaryum içerisinde bulunan keskin bir cisim nedeniyle yaralanmış gibi görünüyor. Balığınız yem yiyiyorsa şimdilik ilaç kullanmanıza gerek yok suyunuzu düzenli değişirin yeter. Eğer yara büyürse ilaç kullanımına başlayabilirsiniz.
akvaryumun icinde kurt var
Aşırı yemlemeden kaynaklanan bir problem bu Ercan bey. Düzenli dip çekimiyle ve kurtları kepçe yardımıyla akvaryumunuzdan alarak durumu kontrol altına alabilirsiniz.
japonlarım ağzını kocaman açıyor
Akvaryumunuzda iç filtre varmı, yani balığınıza yeteri kadar oksijen sağlayabiliyormusunuz Serkan bey?
TEMİZLİK
Ali bey suyunuzun çabuk kirlenmesini sadece dip çekimi yaparak önleyemezsiniz. Su kirlenmemleri genelde ufak tanklarda fazla sayıda balık beslemekten veya aşırı yemlemeden kaynaklanır ki sonuçları ( nitrat ve balık ölümleri ) gibi  ciddi problemlere yol açar.  Eğer bahsettiğim nedenlerden dolayı tankınızda kirlenme yaşanmıyorsa dip çekimini arkadaşların tavsiye ettikleri gibi yapabilirsiniz...
Kocaeli'de Buluşma Zamanı
[QUOTE=correct79] [QUOTE=bahtiyar] Buluşma  günü 08-16 vardiyasındayım, malesef gündüz aranızda olamayacağım. Eğer 16 dan sonra çay çorba içmeye kalanlar olursa aranıza katılabilirim. [/QUOTE]
 
 
 Vardiya değişsen süper olurdu
[/QUOTE]
 
Murat kardeşim, arkadaşlarımızdan biri bel fıtığı ameliyatı olduğundan zaten bir kişi eksik çalışıyoruz. O yüzden vardiya değişikli uymuyor. İnşallah bir kaç kişinin vardiyası veya işi daha çıkarda buluşma birdahaki hafta olur.
Kocaeli'de Buluşma Zamanı
Buluşma  günü 08-16 vardiyasındayım, malesef gündüz aranızda olamayacağım. Eğer 16 dan sonra çay çorba içmeye kalanlar olursa aranıza katılabilirim. bahtiyar2012-03-01 23:48:31
Kocaeli'de Buluşma Zamanı
Marina cafe güzel bir yer bencede. Hem kahvaltı eder hemde rahat rahat muhabbet edebiliriz, havada güzel olursa keyfimize deyecek yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.