ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
30_ünal_07
Kullanıcı Grubu:
Kurumsal Üye
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2008 17:53
Son Ziyaret:
10 Ekim 2014 10:02
Toplam Mesaj:
56 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ünal tapanlı
Doğum Tarihi:
30 Ocak 1976
Yaş:
48
İl:
Antalya
Meslek:
Hobist :)))
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ÜNAL TAPANLI
TANGANYİKA PETSHOP
Güvenlik mah. Kazım karabekir cad. Sürekli Apt. No:154/c
05057579476

SON 10 MESAJI

Kasakalewe dev koloni fo
[QUOTE=dipsit7]Maşallah balıklarınız çok güzeller . Bir zamanların vazgeçilmezi kasakalawe , şimdi pek ilgi duyulumuyor ama benim hala favorim :)[/QUOTE]

Bilal bey evet haklısınız kasakalaweler favorilini yitirdi ama gelip geçici bence çok güzel tür yakında tekrar favori olucak tşk


[QUOTE=samet43] Maşallah formları güzel sağlıklı balıklar.[/QUOTE]

teşekkürler samet kardeşim 


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=TDxrhR_l-bY&feature=youtu.be[/VID]



bembalarım

watch?v=TDxrhR_l-bY
30_ünal_072013-03-14 14:51:07
Kasakalewe dev koloni fo
[QUOTE=yasin turan]Maşallah sağlıkları ve formları çok yerinde çok güzeller [/QUOTE]

yasin kardeşim çok teşekkürler
Kasakalewe dev koloni fo
[QUOTE=58hakan34]Maşallah balıklarınız çok güzeller bol bol yavru alırsınız inşallah[/QUOTE]

Hakan bey teşekkürler.
Kasakalewe dev koloni fo

duboisilerimin videosu 
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=b8dbQXcXsAI&feature=youtu.be[/VID]




30_ünal_072013-02-27 18:35:49
Kasakalewe dev koloni fo
Arkadaşlar 4 dişimin ağzı dolu maşşallah ilk verimlerimi alıcam inş :)))
Kasakalewe dev koloni fo
[QUOTE=BakıŞ]Nedemek Ünalcım herzaman bitkili konusunda desteğe hazırım. [/QUOTE]

Sagol hakancım :)
Kasakalewe dev koloni fo
[QUOTE=inferno107]Hayırlı olsun renkler süper.

[/QUOTE

Serdar kardeşim çok teşekkürler.


[QUOTE=sedatı_ego]Sağlıklı bol bol yavrularını alırsınız inşallah. Balıklar kesinlikle türünün en güzel örneklerinden . MAŞALLAH [/QUOTE]

Sedat kardeşim teşekkür ederim çok sagol.


[QUOTE=BakıŞ] [QUOTE=Sezginer]Ünal bey balıklarınız hayırlı olsun maşallah çok güzeller.Acaba bitkinizin ismi nedir javafen mi öyle bir ismi var galiba yanılmıyorsam? Düne ben de bu bitkiden almayı düşündüm fakat yaşayıp yaşamayacağını ve akvaryumda nasıl duracağını bilmediğim için alamadım.[/QUOTE]

Tanktaki bitkinin adı Java Fern'dir kısaca anlatmak gerekirse.

Java Fern

Güneydoğu Asya kökenli olan bitki, bataklıkların ve nehir yataklarının çevresinde su dışında yetişir. Bazı bölgelere, bataklıpımsı orman tabanının tek hakimi olmuştur. Doğal ortamında daha çok, yosunlanmış kayalara tutunarak yaşar. Nehir yataklarınınn ve bataklıkların amfibik yaşamına çok iyi uyum sağlamıştır.

Java fernler, su şartları açısından pek seçici değildirler. pH değeri 5.0 ile 8.0 arasında değişen sularda yetişebilirler. Su sertliği açısından da 8dH ile 20dH gibi geniş bir aralıkta yaşayabilirler. Hatta, acısuda bile yetiştirilebilirler. Doğal ortamlarında genellikle ılık sularda bulunurlar. Ama yinede, su sıcaklğı açısından da pek seçici oldukları söylenemez.

 

Akvaryumda Bakım

 Java fernler akvaryum ortamında fazla ilgiye ihtiyaç duymazlar. Hatta, aynı akvaryumda bulununan diğer bitkilere gösterdiğiniz özen, aynı su koşullarında bulunduklarından, java fernlere fazla gelebilir. Bu anlamda, istedikleri tek şey, onların varlığını  unutmanızdır.

Akvaryumda ortamında başarılı olabilmek için Java fernler hakkında bilmemiz gereken ilk konu, köklerini kumdan besin almak için kullanmadıklarıdır. Besinleri daha çok sudan emerler. Bu yüzden, rizomu kesinlikle kuma gömülmemelidir. Diğer bitkiler için kuma yaptığınız gübreleme java fernleri rahatsız edebilir. Eğer akvaryumda yeteri kadar kaya varsa java fernleri akvaryum suyu içine bırakarak kendi kendine bir yere tutunmasını bekleyebiliriniz. Fazla uzun sürmeden, akıntının en uygun olduğu yeri bulup kolaylıkla tutunabilirler. Bu yolu seçmek istemiyorsanız, bir kütüğe ya da biçimi uygun olan bi kayaya bağlayarak zamanla oraya tutunmasını da sağlayabilirsiniz. Zaman içinde üzerinde bulundukları malzemeye o kadar sıkı tutunurlar ki, bitkinin yapraklarından tutup kaldırsanız, alttaki kayayı da beraberinde sürükleyebilir.

 

Kaya ya da kütüğe tuturmak istemiyorsanız, bu durumda rizomu kumun içinde bırakmayacak şekilde bitkinin kuma tutunmasını sağlayabilirsiniz.

Java fernler düşük ışıklarda bile büyüdükleri halde, yüksek ışıktan rahatsız olmazlar. Gerektiğinde günlerce karanlık ortamda bile hayatlarını sürdürebilirler fakat ışık yoğunluğu arttıkça daha kuvvetli bir yapıya sahip olurlar. Yine de, akvaryumunuzdaki büyük yapraklı bitkilerden dolayı tabana gelen ışık azalıyorsa ve elinizde ışığa daha muhtaç olan bitkiler varsa, gönül rahatlığıyla java fernelrinizi gölgede kalan kısımlara yerleştirebilirsiniz. Orada da mutlu olacaklardır.

Yüksek ışıkla birlikte CO2 takviyesi yapılmasında  fayda vardır. Karbondioksite tüm bitkilerin verdiği tepkiyi verirler: büyümeleri hızlanır ve yapraklarından görünür şekilde oksijen gazı salarlar. Bazı kaynaklar, CO2 takviyesi yapıldığında, aynı akvaryum ortamında bulunan bitkilerden, java fernlerin daha hızlı oksijen çıkışı yaptığını belirtmektedir.

 

Beslenmesini sudan karşıladığı için, su akıntısına ihtiyaçları vardır. Dış filtrelerin dönüş ucuna ya da iç filtrelerin yakınlarına yerleştirilmelidir. Böylece, yoğun yaprak yapısı sayesinde suyun hızını da yavaşlatırlar ve su akıntısının akvaryumu karıştırmasını engellerler.

 

Bu bitki su şartlarını o kadar önemsemez ki, çeşitli tecrübelerden sonra, en çok Afrika çiklitlerinin bitkiye pek elverişli olmayan su şartlarında başarılı olduğumu gördüm. Afrika çiklitleri yüksek pH değerlerine sahip su istediğinden karbondioksit seviyeleri çok düşük olur. Bu da bitki gelişimini sınırlar. Yine de küçük bir avuç dolusu olarak akvaryuma bıraktığım bitkinin sıkıştırılmış hacmi 2 yıl sonunda 35-40 litreye ulaşmıştı.

 

Java fernleri, sizin beğendiğiniz kadar balıklar da beğenecektir. Yoğun yaprak yapısı sayesinde küçük balıklar açısından bir saklanma alanı görevi görür. Ayrıca, karmaşık kök yapısı çöpcü balıklarının da (Corydoras sp.) hoşuna gitmektedir. Yine de java fernlerden belki de en çok çiklit (Cichlid) besleyenler hoşlanacaktır. Yaprakları sert ve tadı kötü olduğudan dolayı çiklitler bu bitkiye pek dokunmazlar. Afrika çiklitlerinin doğal dekorasyonu kaya olduğu için, kayaların üzerine tuturulacak olan java ferneler akvaryumunuzun görünümünü bir anda değiştirir. Ayrıca sık yavrulayan balıkların olduğu akvaryumlarda, yavrular için saklanma alanı görevi de görür.

 

Java fernleri acısu akvaryumlarında yetiştirmek te mümkündür fakat gelişim bellirgin ölçüde yavaşlamaktadır. Bazı kaynaklara göre su yoğunluğu 1.008 olan sularda yavaş gelişim gözelnirken; su yopunluğu 1.015 olan akvaryumlarda, bozulma olmamasına rağmen  gelişim gözlenmemiştir.

 

Java fernleri o kadar farklı koşullarda büyümek mümkündür ki, terraryum ya da paludaryum da dahi başarı sağlanabilir. Önemli olan köklerini ıslak ve ortamı nemli tutmaktır.

 

Üreme

Microsorium pteropus, gerçek bir ferndir ve eşeysiz ürerler. Doğal şartlarda sporlar oluşturarak üreme mümkünse de, akvaryum şartlarında bu mümkün olmamaktadır. Çünkü, sporlar havaya salınmak üzere yapılır fakat su altında genellikle vegetatif üreme söz konusudur. Gelişmiş yaprakların yüzeyine yapışık olarak yetişen yavrular kök ve yaprak geliştirirler. Bu yavrular zaman içinde kendiliğinden ana bitkiden ayrılarak su içinde tutunabilecekleri bir bölgeye doğru sürüklenirler. Tutundukları yerde gelişerek yeni yavrular üretirler. Akvaristin sabırsız davranıp, ayrılmaya hazır olmayan yavru bitkileri, ana bitkiden ayırmaya çalışmaması gerekir. Aksi halde yavruya zarar vermek mümkündür.

 

Uygun koşullar sağlandığında, rizomdan çıkan tüysü kökler üzerinde de yavru bitkiler oluşabilir. Ayrıca zamanla siyah-kahverengine dönen yaprakları sudan uzaklaştırmakta çok aceleci davranmayın. Genellikle bu  yapraklarda bile yavruların oluştuğu pek çok durumda gözlenmiştir. Yani, java fernler, herhangi bir yerlerinde yeni bitkiler oluşturabilecek kadar yeteneklidirler.

 

Bu bitkiyi üretmek için, rizomunu bölmek te etkili bir yöntemdir. Üzerinde yeteri sayıda yaprak kalacak şekilde bölünen rizom istenilen yere tutturularak ikinci bir bitki elde edilmiş olur.


[/QUOTE]

Hakan kardeşim yardımın ve bilgi paylaşımın için çok sağolasın. Her zaman destegini bekleriz.
30_ünal_072013-02-18 20:59:12
Kasakalewe dev koloni fo
[QUOTE=Sezginer]Ünal bey balıklarınız hayırlı olsun maşallah çok güzeller.Acaba bitkinizin ismi nedir javafen mi öyle bir ismi var galiba yanılmıyorsam? Düne ben de bu bitkiden almayı düşündüm fakat yaşayıp yaşamayacağını ve akvaryumda nasıl duracağını bilmediğim için alamadım.[/QUOTE]

Evet sanırım javafen'di. Ben de yeni bitki çeşitlerine başladım. Ama bir sorun yaşamadım. Çok dayanıklı bir bitki tavsiye ederim.


[QUOTE=smog]Ünal abi balıkların çok güzel tebrik ediyorum inşallah bol bol yavrular alırsın ve aynı şekilde bitkilerin türünü merak ettim ve bakımı nasıl biraz anlatırsan on numara olur  [/QUOTE]

Teşekkürler. Bitkilerime pek bakım yapmıyorum. Sadece alırken co2 kullanılmamış olmasına dikkat ediyorum ki, benim akvaryumum da sorun çıkmasın diye ki şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. Sadece günlük 6 saat civarı t5 aydınlatma yapıyorum o kadar. Bitkiler hakkında çok fazla bilgim yok. Ama bir kaç arkadaşımdan yardım isteyeyim senin için yazarlar tanıtımdan okursun. 
Bülent ÖNER2013-02-18 20:04:12
Kasakalewe dev koloni fo
Yeni grup resimleri 
Bülent ÖNER2013-02-16 18:07:29
Kasakalewe dev koloni fo
[QUOTE=UmutVAROL]Abi hayırlı olsun... Hepsi birbirinden güzel maşallah. [/QUOTE]

Umut kardeşim çok tşk çay içmeyede beklerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.