ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
burcucc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ocak 2008 14:15
Son Ziyaret:
29 Mart 2012 11:40
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burcu Çingil
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burcu Çingil

SON 10 MESAJI

Akvaryumu bölmek
Merhaba Arkadaşlar,
 
Sineklik, kablo kanalı ve silikon üçlemesini biraz daha fazla miktarda kullanarak bende aşağıdaki yavruluğu yaptım. 2 yapışımda pes ettim, 3. denememde tamamlayabildim ancak... Aynısından yapmayı düşünenlere bol sabır diliyorum, çünkü gerçekten kanalların birbirine oturması, tam dikdörtgen yapmak oldukça zorladı beni... Yine de sonuç güzel oldu, herkese tavsiye ederim.
 
Yapılış: Tek levha, kablo kanalı ile çevresinden kıstırılmış sineklikten 5 tane yapıyorum. (4 yanlar 1 de alt yüz için) Bunları bir güzel silikonlayarak birbirine tutturuyorum. Yaklaşık 1-2 gün bekliyorum.
Not: Üst yüzeyden diğer balıkların(özellikle kılıçkuyruklar, köpek balıkları vb) atlamaması için bir yöntem düşünülebilir. Benim aklıma bu geç geldiği için yavruluğumun üstü açık.
 
Bazı Görüntüler şöyle:
 
 
Burada sonradan aklıma gelen bir nokta olarak, yavrulugu akvaryuma öylece koymak yerine kablo kanalı üzerindeki deliklere en küçük boy vantuzları sokmak ve bu vantuzlar sayesinde yavrulugun konumunu sabitleştirerek güçlendirmek...
 

 

burcucc2009-12-24 00:11:15
Kaplumbağamın Sadece Alt Kabugunda Beyaz

Yeniden merhaba arkadaşlar,

Yabancı sitelerden ve sizin görüşlerinizden çıkan sonuç olarak kaplumbağanın bir hastalığı olmadığına, beyaz lekelerin sürtünme kaynaklı çıktığına, taze kabuk çıktığında durumun düzeleceğine karar verilmiştir. Artist

Benzer sorun yaşayan arkadaşlar telaş yapmasın.
Herşey yolunda Dans
 
Sonuca varmamda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim...
burcucc2008-09-15 11:46:47
Kaplumbağamın Sadece Alt Kabugunda Beyaz
Merhaba Pınar, verdiğin öneri için çok teşekkür ederim. O sitedekilere de durumu bildirdim ve mineral deposit olmasından şüphe eden var şimdilik.
 
İlgilenen olursa oradan da konuyu takip edebilirler:
Kaplumbağamın Sadece Alt Kabugunda Beyaz

Akvaryumdaki taşı çıkardım, durum aynen devam ediyor. Aglama Lekelerde artış ya da azalma yok; diğer kaplumbağalara bulaşma da görünmüyor...

Lütfen yardımcı olun arkadaşlar, neler yapmalıyım nasıl bir yol izlemem mantıklı olur Mutsuz Kötü bir durum olmasından korkuyorum. Yorumlarınızı bekliyorum...

Kaplumbağamın Sadece Alt Kabugunda Beyaz

Arkadaşlar tekrar merhaba,

Olay farklı bi boyut kazandı. Ankara Üniveritesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof.Dr.Arif Kurtdede ile de bu konuyu paylaştım. (Kendisi egzotik hayvan hastalıklarında uzmandır. Aynı kaplumbağamı zamanında akciğer enfeksiyonundan kurtarmışlığı vardır.) Bana şu şekilde bir dönüş yaptı:

"Resimlerden anlayabildiğim kadarıyla halk arasında kireçlenme
tabir edilen calconosis'e benzettim. Şimdiye kadar böyle bir olgu
görmediğim ve böyle bir bilgiye rastlamadığım için size ne yapılabilir
ya da ne olurun cevabını veremeyeceğim. Ama bu konuyu değişik
kaynaklardan araştıracağım."
 
Eğer Arif Hoca'nın düşündüğü doğruysa durum biraz ciddi; çünkü internette bakındığım kadarıyla pek de net bir tedavi yöntemi yok.
 
Çoğu kişinin sürtünme olduğunu düşünmesi nedeniyle bu akşam lav taşını akvaryumdan çıkaracağım; fakat eğer neden o değilse, calconosis ise, belki o zamana kadar bilgisi olan benimle paylaşabilir diye bunu yazıyorum. Ben korkmaya başladım arkadaşlar. Lütfen birşeyler bulan olursa benimle paylaşsın... Aglama
yeni kuru bölgelerim5 tane canavarım ve akvaryumum

Çalışma çok güzel olmuş, emeğini hayranlıkla inceledim. Tebrik ederim.

Yalnız önceki yorumlara şöyle bir göz gezdirdim, sanırım daha önce uyaran olmamış. Ben sana bir öneride bulunmak istiyorum kabul edersen.

Öncelikle banyo zemini için kullanılan pofuduk paspaslar suda çürür ve suya renk salar. Bir süre sonra paspaslar çürüyecektir, o zaman da yine böyle düz beyaz almaya bak derim. O yeşil desenler bile etkileyebilir kapluşlarını, dikkatli olalım çünkü çok küçükler...

Diğer konu da, tam su hizasında bu paspaslardan birini tel zımbayla tutturmuşsun. Unutma ki metal olan şeyler suyla karşılaştıklarında pasın oluşması kaçınılmazdır. Kapluşların çok hareketli. Biri sürünse bile diğerlerininde pasla karşı karşıya kalması kaçınılmaz olur. Lütfen suyun dengesini bozacak cisimleri akvaryuma koymamaya özen gösterelim. Direk suyun içinde olmasa bile suyun sıçramasıyla herşey olabilir.
 
Son olarak da, ölüm fanusunun kenarını kesmişsin fakat olabilecek darbelere karşı bantla üzerinden geçmen kapluşların için garanti olacaktır.
 
Tekrar tebrikler, kapluşlarınla uzun yıllar dilerim sana Tebessüm
Kaplumbağa akvaryumu - Melekondu
Sanırım benim de bu şekilde bir Melekondu yapmam gerekecek Sikkin
Kaplumbağamın Sadece Alt Kabugunda Beyaz
Hepinize yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Sanırım 1'i zayıf 3 seçenekten kaynaklanma ihtimali var:
- (düşük ihtimal) mantar
- vitamin ya da mineral eksikliği
- sürtünme
 
Genelde sürtünme denmiş fakat akvaryumda diğer 3 kaplumbağamda benzer bulgular olmaması kafamı karıştırdı. Sürtünmeye sebep bir neden var aslında, akvaryumda büyükçe bir lav taşı var. Balık akvaryumumu bozunca lav taşına da yer bulamadığımdan bu akvaryuma koymuştum. Koyalı 1-2 ay oluyor ancak bu bulgular çıkalı 2-2,5 hafta falan oluyor. Yine de bu sebepten kaynaklanmasına engel değil tabi. Bu akşam taşı çıkarayım bir bakalım.
 
Kuru bölgeyi ne sıklıkta kullandığını bilemiyorum açıkcası. Çalıştığım ve evde kontrol edecek biri olmadığı için bu konuda ne söylesem yanlış olur. Filtrasyonda bir sorun olmadığını düşünüyorum, zaten mantar oluşumu olsaydı diğerlerinde de bir şekilde görülürdü.
 
Lekeler önce karındaki noktalarla başladı. Daha sonra 3. resimdeki yere sıçradı. Ama daha sonra yayılmadı. Akvaryumun UV lambasını yeniledim ve vitamin damlattığım Reptomin takviyesi yaptım, belki bu nedenle de yayılması durmuş olabilir.
 
Kaplumbağayı bu sabah ölçtüm, kabuk boyu 13 cm'miş. Kaplumbağalarım yaklaşık 2 yıldır benimle birlikteler sanırım. Tam tarihi bende hatırlamıyorum. Epey büyüdü keratalar haklısınız :)
 
Bilgi olarak da akvaryumumun eski (geçen seneki) resmini gönderiyorum:
(İlk iki resim eski haline ait. Yeni düzende ağaç kütüğünün yerinde bahsettiğim lav taşı var. Çimi de parçaladıkları için kuru alanı 3.resimdeki gibi değiştirdim.)
 
 
 
Kaplumbağamın Sadece Alt Kabugunda Beyaz
Merhaba murad,
Yorumun için teşekkürler; fakat lekeler kabuğun içine ya da dışına doğru değil...
Kabukta sadece bir renk değişmesi var, şekil değişme gibi bir durum söz konusu değil...
Kaplumbağamın Sadece Alt Kabugunda Beyaz

Kaplumbağamın hastalığına bir çözüm ararken konunun kapanması ne kadar adilce?

Neyse arkadaşlar, lütfen tartışma ortamı yaratmadan herkes kendi fikrini söylesin. İşte beyaz lekerin fotoğrafları...
 
ÇOK ACİL BİLGİLİLERİN CEVABINA İHTİYACIM VAR
Şimdiden teşekkürler....
 
                   
burcucc2008-09-10 11:51:35

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.