ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EmRe
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Haziran 2008 14:48
Son Ziyaret:
05 Ocak 2018 20:30
Toplam Mesaj:
160 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Kartal
Doğum Tarihi:
07 Mayıs 1992
Yaş:
31
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/50399.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Ne kadar sürede su tertemiz olur?
Tamamen akvaryuma ve dış filtre dışındaki filtreleme sistemine bağlı. Uygun bir iç filtre varsa zaten 1-2 gün içerisinde farkı görürsünüz. Ama tek başına dış filtre olursa elbetteki çok zor.
İc filtre süngeri yosun kokuyor
[QUOTE=bahogs]Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi sünger çok fazla yosun kokuyor haftada bir akvaryum suyuyla temizliyorum. Yosun kokusu bi sorun oluştururmu?[/QUOTE] Tam olarak yosun değilde toprak kokusu ile karışık bir kokudur muhtemelen. Tamamen normal ve iyiye işaret bir kokudur.
Şelale Filtre Borusu Çok Yüksekte Kalıyor
[QUOTE=SerkanAkın]İsterse 1 metre derinliğinde akvaryuma takılsın ve borusu da 1 metre aşağı indirilsin varsayalım. Eğer su seviyesi Suyun aktığı tepe noktasından çok aşağıda ise yine elektrik kesildiğinde su sifonlanarak geri akar.


Bkz. "Bileşik kaplar yasası".
[/QUOTE] Elbette akacaktır, bu durumun boru ile çok fazla ilgisi yok aslında. Sadece boru uzadıkça daha fazla su olacağından doğal olarak akan su biraz fazla olur. 

Ne dersiniz, şuanda ne yapmam gerekir filtreye? Elimde sadece bulaşık süngeri var, gözenekleri biraz daha sık olduğu için koyarsam nasıl olur ve hangi kısıma koymalıyım? Yani suyun süngerle il temas ettiği yere mi yoksa suyun akvaryuma aktığı noktaya mı?
Şelale Filtre Borusu Çok Yüksekte Kalıyor
[QUOTE=SerkanAkın]

Tabana inip inmemesi bahsettiğim sorunu ortadan kaldırmaz.
[/QUOTE]Tabana inerse suyu daha dipten çekeceği için diğer tarafıda etkileyerek çekmesi kolay olmaz mı? Filtrenin resimini eklemişsiniz zaten oradada görülebiliyor kısalığı. Atman HF 0100 almak için çıktım bulamadım bu denk geldi. Atman 100 litre çeviriyordu, bu 190 litre çeviriyor. İçerisinde sadece geniş gözenekli sünger var. Başka bir şeyler eklemek gerekir mi acaba?
Şelale Filtre Borusu Çok Yüksekte Kalıyor
[QUOTE=SerkanAkın]Şelale filtrenin sağlıklı olarak çalışması için zaten su seviyesinin uygun yükseklikte olması gerekir. Çok aşağıda olur ise elektrik kesildiğinde su geriye boşalır ve motoru yanabilir.
[/QUOTE] Su seviyesinin yüksekliğinden ziyade filtrenin emiş borusunun tabana inmesi daha mantıklı olmaz mı? Sonuçta su aynı basıncı uygulacak seviyesi değişmediği sürece.
Şelale Filtre Borusu Çok Yüksekte Kalıyor
Bugün aldığım Dolphin H-80 şelale filtrenin emiş borusu yaklaşık olarak 15 cm. Akvaryumun yüksekliği 30 cm civarında olduğu için yüksekte kalıyor ve doğal olarak tabanı(özelliklede filtre solda arka camda takılı olduğu için sağ tabanda) temizleme olmuyor. Sizce nasıl bir şey yapabilirim? Ya da yapmalı mıyım? Akvaryumda betta besliyorum. Çok fazla akıntı olsun istemem.
İç Filtre Ses Yapıyor
Bugün dayanamadım ve Dolphin H-80 model şelale filtre aldım. Ses sorunu kalmadı, kurtuldum.
İç Filtre Ses Yapıyor
[QUOTE=KenterAli]Pervane alt ve üst kısımlarında conta yoksa ince birer conta ekleyin. Conta varsa pervanenin alt kısmına ikinci bir conta ekleyin. Filtre motoruna akım geldiğinde pervaneyi ileri doğru itiyor ve conta yoksa pervaneler filtrenin alt kapağına sürtüyor, pek çok durumda gürültünün kaynağı bu. Bu arada contadan kastım plastik ya da kauçuk conta değil, yaklaşık 5mm çapında (1 kuruş büyüklüğünde), çok ince, sert, sürtünmeye dayanıklı bir malzemeden bu amaç için üretilmiş contalar var. [/QUOTE]Dediğinizi anladım fakat iç filtrenin mili resimdeki gibi. Yani filtrenin içinde sabit bir mil var ve mıknatıs kısımı oraya geçiyor. Bunun dışında ne üstte ne de altta plastik conta yok.
İç Filtre Ses Yapıyor
Merhabalar 15 litre akvaryumumda kullanmak için http://www.n11.com/hailea-akvaryum-ic-filtresi-hl-bt200-P53221613?cid=604001&gclid=CJ3Utsb55MQCFYHJtAodiBcAAg linkteki filtreden aldım. Aldığım ürün sesli çalışıyordu, değiştirdim ve değiştirdiğim üründede aynı sorun var. Tüm parçaları tam olarak oturuyor, sorun yok. Denemek için milini zeytin yağı ile çok az yağladım ses kesildi. Ancak elbetteki 1 hafta sonra tekrar çıktı. Bu sorundan nasıl kurtulabilirim? Açıkçası istemiyorum ama eğer kurtuluşun yok derseniz en fazla 20 lira civarına kesinlikle sessiz filtre önerebilir misiniz? Filtreyi hava aparatı veya şelale aparatı olmadan kullanıyorum. Diğer aparatı betta için yeterli oksijeni sağlıyor.
İç Filtre Yalıtım
[QUOTE=sinanistanbul]Ses konusunda yorum yapamayacağım ama iç filtre dipteki dışkıları temizlemek için kullanılmaz, temizlemez.
[/QUOTE]Elbett tamamen temizlemesini beklemek, hele debisi düşük olduğu halde benim iyice düşürdüğüm bir filtre için, haksızlık olur. Ancak yinede biraz olsun tabanda birikmenin önüne geçmesini de beklerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.