ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sentinel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Temmuz 2008 19:51
Son Ziyaret:
13 Ocak 2014 19:13
Toplam Mesaj:
104 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Önder Ezdi
Doğum Tarihi:
18 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Web Developer
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Balığa gözünle değil, gözün gibi bak! (90x40x45h, 100x35x45h, 37x21.5x32h)

SON 10 MESAJI

Motorsuz filtrasyon
Aşağıdaki sistemde basıncın yüksekliğe oranla düşük gelmesi sebebi ile su gene yukarı çıkamayacaktır. Sisteme ekli olan sonsuz millerin büyüklük/küçüklük/dönüş devri oranı ayarlanması ile nasıl bir debi sağlanabilir bilemiyorum. Sadece dediklerinize oranla kafamdaki tasarım bu. Ama gene de suyu yukarı taşıyabileceğini sanmıyorum. Zira fizikteki geçerli kurallarla 1/1 hareket enerjisi üretirken oluşacak kayıplar da hesaba katılmalı.





Not: Yukarıdaki şema sadece bir fikir tasarımıdır. Uygulaması yapılmamıştır. Uygulama halinde doğacak maddi/manevi kayıptan sorumlu tutulamayacağımı belirtmek isterim.
Akvaryumcuda mağdur olur...
[quote=atilla_101]gerçekten ilginç alıcıya da bi yerde acımak lazım hobiden soğutabilir :))[/quote]

Kusura bakmasın ama akvaryumda canlı besleyecek. O canlılara acımayan insana boş yere acımaya gerek yok. Kendisine verilen naçizane bilgileri görmezden gelip bir de üstüne mahkemeye versin. Bence gitsin araba lastiği beslesin akvaryumunda...
sentinel2009-11-16 22:02:14
Akvaryumcuda mağdur olur...
Tek yapılacak şey böylesine at gözlüğü takarak işe kalkışana dersini mahkemede vermek. Gitsin çıksın mahkemeye. Tanık olarak da siz çıkarsınız karşısına. Aleyhinde delil olmadığından/yalan yanlış yere suçlamadan dolayı mahkeme düşer, üstüne üstlük mahkemeyi açanın cebindekine olur olan.
Atman 3337 problem
Www.otuz.com'da bir zamanlar vardı. Arayıp, sorarsanız bilgi vereceklerdir.
Akvaryumda kendiliğinden oluşan kurtlar
Zaten bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar. Özellikle her akşam yatmadan evvel gözlüyorum. Yeterli boya ulaşanları ufaklıklara veriyorum. Ama evde tosbağa sineği, sivri sinek ve kara sinekten başka bir sinek türü yok. Böcek desen o da yok. En azından ben rastlamadım.

İki aya yakın zaman zarfında ilginç böcek, kelebek, sinek vb. haşerata rastlamadım.

En azından mesleki-öğretimsel olarak ilgili birileri larvaları tanımlayabilse keşke. O yüzden merak etmiştim.


Düzeltme: Bu akşam yaptığım bir araştırma sonunda benim kelebek diye tabir ettiğim yaratıkların aslında güve olduğu ve kelebek familyasından geldiğini öğrendim. Yani bu kurtçuklar büyük ihtimal ile bu güvelerin larvaları.
sentinel2009-08-26 22:25:23
Akvaryumda kendiliğinden oluşan kurtlar
Sabah ve akşam olmak üzere normal yemleme yapılıyor...
Akvaryumda kendiliğinden oluşan kurtlar
Akvaryumun sudan patlayan hava kabarcığı ile devamlı olarak ıslak kalan bölümünde ufak kurtlar çıkmaya başladı. Çıkmaya başladı diyorum fakat bu yaklaşık 2 aydır devam ediyor. Akvaryum bizim ufaklıkların mekanı. Yani yavrucukların.

Tarife göre; En ergini 1 cm.'e yakın boya, 0,5 mm genişliğe ulaşıyor ve bu ergin halinde siyah bir renge bürünüyor. Ondan öncesinde neredeyse şeffaf diyebilirim. Kurtların başında ve sonunda siyahlık mevcut (kafa ve kuyruk gibi ama uzun bir uzuv değil, sadece başı ve sonu) ve sivrice. Ayrıca kurtlar vücutlarının çevresinde halkalara sahip. Herhangi bir sineğin larvası demek isterdim ama araştırmalarım sonunda hiçbir resimde benzeri larvalar göremedim (belki de yeterince araştırmadım). Kurtçukların yaşadıkları yer kayıt tabir edilen 3-4 cm.'lik cam çıkıntı üzeri. Az biraz çamurumsu görüntüye sahip. Daha fazla söze gerek kalmadan aşağıda resimlerine bakabilirsiniz.

Arada ufaklıklara kurutulmuş Tubifex veriyorum. Acaba diyorum, bu kurumuş kurtçukların kalan yumurtalarından falan bu şekilde orada bir kolonileşme çabası mı var ? (Artemia misali)

Kurtçukların bir zararını görmedim. Hatta ve hatta ufaklıklar, kürdanın ucuna alıp suya attığım kurtçukları afiyetle yiyorlar. Benim merak ettiğim bu kurtçukların ne olduğu...

Buyrun size güzel bir araştırma konusu... Ya bilmeden çok verimli canlı yem kolonisi kurdum, ya bu kurtlar evrimleşecek balıkları yiyecek, ya da en kötü ihtimal ile yakınlarda uzaylıların istilasına uğrayacağım Kahkaha...















sentinel2009-08-24 23:42:07
NLS Cichlid Formula Kova yem bulunamaz oldu
NLS Cichlid Formula kova yem, online satış yapan hiçbir sitede yok. Kıran mı girdi yoksa geliyor da ben mi yakalayamıyorum ? Konuyla ilgili bilgisi olan var mı ?
Sp bıktırdı.
Kum, yapay ya da doğal mercan + akvaryum içinde zımbırtı olarak tabir edeceklerimizin haricinde normal...

Malawi gölünün içerisine Google ile bir göz atın ve orada ne varsa taklit etmeye çalışın.
Sp bıktırdı.
Balık sayım hacme göre fazla olduğundan %50'lere kadar çıkabiliyor. 200 lt.'deki balık sayısına göre sizde bunu hesaplayabilirsiniz. Zaten az su değişim oranı, amonyak kokusunun duyulması ile belli eder kendini.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.