ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ClubberS_ENjoY
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ağustos 2008 11:54
Son Ziyaret:
22 Nisan 2020 15:51
Toplam Mesaj:
172 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Efecan UZUN
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1989
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
Halkla İlişkiler.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



   

SON 10 MESAJI

Tanganyika Kayalıklı Akvaryum Kurulumu Aşamaları
Merhabalar. Görsel kalitesi çok yüksek bir akvaryum olmuş maşallah allahım nazarlardan saklasın. Keyifli hobiler dilerim. [:nazar:]
Tetratec EX 1200 Su Sızdırma Sorunu
Eğer dist. ile görüşebilirseniz sizi yetkili bir yere yönlendirerek yeni sistem musluk takımını ücretsiz olarak verdiriyorlar. İki yıl önce istanbulda Ali bey ile görüşmüştüm ve kendisi çok sağolsun sorunumu on dakika içerisinde halletti. Ankaradayım ve verdiği adrese giderek yeni muslukları hemen aldım ve sorun kalktı.
hl-bt1000 iç filtre var hava motoru gerekli mi ?
Hava motoruna gerek yok dostum görünen akıntı ve oksijen gayet yeterli hatta fazla bile onun için hiç gerek yok rahat olabilirsin :)
vatoz üretimi
Güzel açıklamalı bir konu olmuş teşekkürler gerçekten çok faydalı... 
Salatalıga nasıl saldırıyorlar izleyın (videolu)
Calicoların renkleri çok güzel maşallah ne kadar severek tüketiyorlar :)

Videoyu kaliteli çektiğiniz içinde ayrı bir teşekkür ederim :)
Uzun Mesafeli Su Değişimi
Bende zaman kaybını engellemek amacı ile 20 metre hortum ve kafa motoru kullanıyorum. Haftada 2 defa ( çarşamba - cumartesi genelde ) . Kafa motorunun ucuna hortumu takıp suyu lavoboya aktarıyorum daha sonra fişi çekip musluktan kelepçeleyim suyu tazeliyorum. Bugüne kadar DİNLENDİRİLMİŞ adı altında bir damla kullanmadım ve bir zararınıda görmedim. İki tane 150 lik akvaryum var ikisinide aynı işlemle tazeliyorum toplam 20 dakikamı alıyo ve yorulmuyorum bile. Balıklarımın mutluluğunaysa diyecek yok hepsi alışık olduğu için aldırmıyor bile.
Akvaryum icindeki toz bulutu
İç filtre fazla güçlü ise ya da sirkülasyon çıkışı aşağı doğru bakıyor ise,
Dış filtrenin çıkışı aynı şekilde yere bakıyor ise  kumlar yerinde durmayabilir.

Kum ve taşlar yeterince yıkanmadan konulmuşsa ( tuzlu suda bekletmek öncesinde kaynar su ile temizlemek ) suda salınım yapabilir.


Saygılarımla...
Ağzı dolu mu? (sp)
Hayırl olsun :)
Yunuslar Yumurtadan Çıktılar sayfa 2
    Gelecekteki akvaristlere büyük yardımı olur paylaşımınız güzel olmuş tebrik ederim :) 
TROPHEUS ALMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
[QUOTE=SeLo] [QUOTE=ClubberS_ENjoY]     Makale güzel bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Birde ben şunu merak ediyorum daha önce başımıza gelmiş olduğundan ötürü ; Daha önce maswa adı altındaki balıklardan aldım ve daha önce yunus beslediğim akvaryumuma %30 su değişimi full kum temizliği ( sera diskus olabileceği ihtimali üzerine ) yaptım. 5 dişi 1 erkek damızlık maswalarım vardı hatta getirdiğim gün iki tane dişi yumurta aldı ancak iki gün sonra balıklarım beyaz benek olup öldüler.  Yalnız şöyle de bir durum var aldığım yerin aynı tanktaki balıklarıda beyaz benek oldu ve kurtaramadık...

    Bu olayı unuttuk ve ardından maddi imkanları sağladıktan sonra başka bir akvaryuma 10 adet maswa yavrusu aldık . Birkaç gün ara ile teker teker bu yavrularda da ölme gördük. Danıştığımız bir arkadaşımız sera granugreen yemlerin suda geç çözündüğünü ve balıklarımızı bloat yaptığını ve bundan dolayı balıklarımızın öldüğünü söyledi...
 
    Aynı yemi sarı prenses - yunus ve birçok malawi türüne hatta ve hatta frontosa brundi bile sorunsuz yedi ve bir sorun çıkmadı. Tropheus bizim zannettiğimizden çok çok dahamı hassas yoksa bizim iki olaydada şanssızlığımızmı ben bunu merak ediyorum.

    Şimdi imkanım yok içim eriye eriye forumda sürekli ilan bakıyorum belki bir mucize durumu ayarlarım ve alabilirim diye ancak yine korkmuyor değilim. Tropheus bizim kaderimizdemi yok yoksa sadece şanssızlıkmı :(
[/QUOTE]

Merhaba; Öncelikle ölen balıklarınıza üzüldüm . Tropheus la ,sarı prensesi bir tutamayız beslenme biçimleri farklı tropheus tamamıyla otçul yemlerle beslenmesi lazım sera granugreen tropheus için  sakıncalı bir yem dediginiz gibi suda şiştiği için tropheuslarda bloat yapıyor. Onun yerine pul yemleri tercih edin.
[/QUOTE]


Sera flora kullanırsam problem kalmayacağını düşünüyorum o vakit doğrumudur ? Birde şunu soracağım olaki ben tekrar maswa alıyorum , frontosalarımın durduğu 300 litrelik akvaryuma koyacağım tabi frontosaları çıkardıktan sonra. Tekrar su ve dip çekimi yapsam suyun onlara bir zararı olurmu ? Yani üç beş etçil yem kalmış olsa ve onları yeseler sorun yaratırmı balıklara yoksa komple su değişimine gidip suyu bir süre biyolojik dengeye oturttuktan sonramı balıkları yeni suya koyayım ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.