ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MGRBZ17
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2005 00:49
Son Ziyaret:
29 Nisan 2018 18:42
Toplam Mesaj:
176 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MEHMET GÜRBÜZ
Doğum Tarihi:
30 Temmuz 1974
Yaş:
49
İl:
Çanakkale
Meslek:
turizm işletme
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MEHMET   GÜRBÜZ-MALAVİ-CANLI DOĞURAN-DENİZ       

SON 10 MESAJI

Kimliği Belirsiz Böcekler De Kim ?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/5624/030620171630491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/5624/030620171631091.jpg[/IMG]
Bu böcekçilleri bilen tanıyan varsa acil bilgiye ihtiyaç var yoksa pireleri de böcekleride döküp akvaryumu boşaltacağım çok hızlı ürüyorlar pirelerin üremesi de durdu sayılır.
Kimliği Belirsiz Böcekler De Kim ?
Maalesef daha çok minik bit gibi pire gibi ayakları olan ve çok hızlı hareket edebilen canlılar ama gerçekten ilk defa gördüğüm için ne olduğunu anlamakta zorlandığım bir tür . Canlılar o kadar küçükler ki resimlerini bile zorlukla netleştirmeye çalışarak çekebildim .
Acaba birkaç tanesini yakalayıp lepistes akvaryumuna atıp balıkların ne tepki vereceklerini gözlemlesem mi acaba . Bir de balıklara saldırıp zarar vermesinler
Kimliği Belirsiz Böcekler De Kim ?
Merhaba arkadaşlar bir kaç hafta önce bir miktar üretmek için su piresi aldım ve üretmeye başladım . Yaklaşık 30 lt lik bir akvaryumda öğleden sonra 2 saat kadar da güneş aldığı için yosunlanma da başladı fakat su pirelerinin yanında minik camda gezen kahverengi bir böcek türü belirdi ve ve hızla üremeye başladı . Faydalımı yoksa zararlımı yoksa hiç bir işe yaramayan bi şeyler mi bir türlü karar veremedim boyları 1 mm den bile küçük kahverengi camda gezen ve camda hareket eden arasıra atlayıp yüzeye inen [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/5624/230520171820181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/5624/230520171820411.jpg[/IMG] hayvanlar tanıyan varmı acaba tanıyan bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum herkeze şimdiden teşekkürler
sıcağa dayanabilen bitki türleri varmıdır.
   Merhaba bende 45*45*80 boyutlarında bir bitki akvaryumu kurmak üzereyim . Akvaryumun bulunduğu yer çatı katı yazın müthiş sıcak oluyo şöyleki ; yazın en sıcak olduğu dönemlerde su ısısı 32 ila 32.5 arası dereceleri görüyor . Geçen yılki denememde maalesef yazın çok sıcak olduğu dönemde akvaryum 1 ay içerisinde çöle dönmüştü . Bu yıl sıcağa dayanabilen bitki çeşitleri tabii varsa onlarla başlamak istiyorum . Bana önerebileceğiniz türler varmı ? varsa istekleri nelerdir ? o sıcaklarda yazı çıkarabilirlermi ? .  Cevaplar için şimdiden teşekkürler saygılar ..
tarihi geçmiş sera bitki gübresi ve seachem sıvı k
      Arkadaşlar elimde tarihi geçeli birbuçuksene olmuş bana takas yoluyla gelmiş 500 ml. sera florena marka bitki gübresi ve 250 ml seachem sıvı karbon ( buda 1 yıl olmuş tarihi geçeli)  var bunları kullansam bi sıkıntı yaratırmı acaba . Şuan akvaryumda bir kaç adet balık ve 20 -30 kök bitki ve su üstü bitkileri var akvaryum yeni kurulum ve az ışıkla devam ediyor . ama bitkiler sürgün vermeye başladı yaniışık ve gübre de   destek yapmam gerekiyor  . Yada riske girmeyip direkt yeni gübremi almalıyım . İki yıl önce Tunç Sönmezoğlundan aldığım gübereler bitti kendisi yine satış yapıyormu acaba ustalardan ve bilenlerden yardım istiyorum ; cevap yazan herkeze şimdiden teşekkürler saygılar ...
Kuşa-balığa 3 milyon dolar verdik
  Arkadaşlar bu rakam bence çok düşük . Nedenmi , çünkü benim bildiğim bir ithalatçı bir defada 150 - 200 bin dolarlık ithalat yapıp her 15 günde yada bir ayda bi defa canlı getiriyo . Bundan önemlisi bir uçak kargosunun  da 150 -200 bin dolar olduğunu da unutmayalım ve dahada önemlisi türkiyede benim bildiğim direkt olarak düzenli ithalatı olan en az 6 firma var .yani rakam kesinlikle 10 milyonlarla ifade edilmesi gerekir diye düşünüyorum . Tabii sektörün içindekilerin nekadar vergi verdiği ve nekadar kayıtlı olduğuda malumunuzdur . Takdir sizlerin .
MELEKLERLE YASAMAK :)
   Son resimdeki kılıçkuyruğunuz çok hoşmuş incigövde gold melekleriniz de süperler arayıpta bulamadığım cinsten . Hep böyle sağlıklı ve görsel akvaryumlarınız olsun tebrikler .
2013 Geleneksel Çanakkale Gezisi
    Bir turizmci ve Çanakkaleli olarak tavsiyem tarih olarak çok kalabalık olmayan bir zamanı seçersek çok daha faydalı bir gezi olacağı kanısındayım . Mayıs ayı hava şartları açısından uygun ama okul gruplarının ençok geldiği tarih . Özellikle nisan sonu , mayıs başı olabilir mayıs sonu en kalabalık dönem . Ayrıca geniş zaman olursa ve rezervasyon ayarlanabilirse 5 boyutlu olarak ana tanıtım merkezinde savaşla ilgili  gösterim oluyor gidenler çok beğendiğini söylüyor orayıda geziye ekleyerek sabah 08:00 akşam 18:00 arası gibi ancak yetişir diye düşünüyorum . Daha önceki akvaryum.com gezisi zaman kısıtlı olduğu için içeriği biraz zayıf kalmıştı . Eğer katılım çok yüksek olursa profesyonel bir rehberde ayarlanır ve gezi gerçekten çok güzel ve çok öğretici  olur .  Rehbersiz gezi maalesef günübirlik yarım ada turu gibi oluyor . Gezinin içeriğini rehberin anlatımı ve olaya kattığı duygu dolduruyor .
    Eğer tur düşünülür ve karalaştırılırsa biz Çanakkaleliler olarak elimizden gelen hertürlü desteği vermeye hazırız . Bu işi takip edebilecek birkaç arkadaş gerekli yerlere gerekli bağlantıları yaparak organizasyonu  ayarlamaya çalışabiliriz .
MGRBZ172013-03-19 23:09:45
Palyaço Balığı için gerekli deniz akvaryumu ?
   Arkadaşım bu iş iki palyaço diye başlar sonra damseller gobi ler vs. uzar ve akvaryum genelde çöker tuzlu su macerasıda hüzünle son bulur . Öncelikle herkeze tavsiyem tuzlu suya giriş öncesi çok fazla okuyup araştırıp gözlem yapılarak mümkünse bir tuzlu sucu kanki yada dost edinerek direkt tecrübeden faydalanmak gerekir . 100 lt tuzlu su için küçük bir hacim . Bu hacim hobiciyi çok sınırlıyor rahat hareket ve seçim şansı vermiyor . Mümkünse daha büyük bir hacim tercih edilmeli sump olmazsa çok sık su değişimi gerekiyor buda çok kaliteli canlı kayalarla ancak aşılabiliyor ama rutin değişimden kurtulamazsınız .
   Eğer kendinizi iki palyaço ile sınırlandırabilecekseniz bir şelale filtre , bir havataşlı ps. bir dalga motoru , kaliteli en az 10 kg. canlı kaya ,  4-5 kg mercan kumu , birde 2*15 watt t8 bir mavi bir beyaz lamba buiş için başlangıçta yeterli tabii ro -su ve tuzu , tuzölçeri de unutmadan , daha farklı canlılar için daha farklı ekipmanlar gerekir .
Maliyetsiz deniz akvaryumu
    Arkadaşım bu iş tamamen sizin öz becerilerinize kalmış  bir durum . Nasılmı  ; öncelikle tatlı su malzemelerinin hemen tamamı tuzlu suya uydurulabiliyor . Eski bir kafa motoru uygun güçte olmak şartıyla ayda bir milini söküp sıvı yağla temizlemek kaydıyla uzun bir süre kafa motoru ve dalga motoru olarak kullanılabiliyor . şelale filtreler sump yapmaya elverişli olmayan akvaryumlarda rahatlıkla temizlik ve havalandırmada kullanılabilir. Ayrıca hava taşlı basit ps. leri kesinlikle yabana atmayın doğru ayar yapılırsa motorlulara yakın bir temizlik yapabilir sadece su seviyesine karşı çok hassas oluyorlar seviyeyi sabit tutunuzmu problem çıkmaz .  Gelelim aydınlatmaya  ; eğer bütçe zayıfsa büyük bir elektirik perakendecisine gidip normal t8 flo lardan uygun değerde olanlardan alıp kullanılabiliyor. Örnek olarak mavi floların renk olarak aktinik tarzı açık mavi yananları gayet iyi iş görüyor  artı olarak osramın 12000k  lık  beyaz yanan bir flosunu bulduk harika iş çıkardı .
     Bu işte en önemli aktör canlı kayadır , gerisi tamamlayıcı elemanlar . Eğer kaliteli ve güzel kürlenmiş canlı kayalarınız varsa çoğu işi onlar hallediyor . Birde tabii ki sabır , sabır , sabır .....
     Eğer zamanınız varsa araştırıp deniyerek ve karşılaştırarak çoğu malzemeyi dışarıdan çok ucuza bulabilirsiniz . Önemli olan mesela akvaryum için üretilmiş bir t8 lambanın  muadili olan genel bir lamba ile benzerliğini keşfedip , deneyip bulmak ve akvaryuma uyarlamak . Ama buda emek ve risk demek . ben uğraşamam diyenler parayı bayılıp akvaryuma özel bir lamba alıp kullanır ve risk almaz .
    Zamanınız varsa önce akvaryum için dizayn edilenleri bir tanıyın sonra piyasadan ona yakın olanlarla  ve benzerleriyle çok ucuza malzeme temin edebilirsiniz tecrübeyle sabittir sadece iyi araştırın yeter .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.