ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
drızzdounder
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2008 01:36
Son Ziyaret:
05 Şubat 2009 16:46
Toplam Mesaj:
537 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
osman gelmedi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Osman Gelmedi

SON 10 MESAJI

Yarışma
[QUOTE=gitarist07]Bence düzenlenemez. Bu hobide bilgi göreceli bir kavram herkesin tarzı farklı. Asıl önemlisi tecrübe.[/QUOTE]
 
Halil Bey sizi tebrik ederim, çok doğru bir yorumda bulunmuşsunuz. Prosedürler, uygulamaya gelince genelde bu ortaya çıkıyor.
Karidesin Türü?
Eğer karidesiniz tam büyümediyse belki yellow shrımp'de olabilir. Aslında pek zannetmiyorum ama eğer karidesiniz melez ise yellow shrımp kırması olabilir, ben karidesinizde sarı tonlar olduğunu gördüm.onuruygun2009-02-18 03:51:51
Tür degişimi cichlidler icin en iyisi bu

Moly ve lepistesleri çıkartıp, yerlerine neon ve rasporayı 8'er adete tamamlamanızı öneririm. Akvaryuma eledoğa, çınar gibi kolay bitkiler ilave edebilirsiniz.

55*45*45

Erdem Bey o boyutlardaki akvaryum bitkili çok güzel olur, balıkları almadıysanız bir düşünün. Ben kardeşime 60*45*45* boyutlarında kurdum, tavsiye ederim.

kiraz karides ve filtre..
Ben iç filtre kullanıyorum, akvaryum küçük olduğu için filtrede küçük ama debisi akvaryuma göre yüksek sayılır, bendeki 2-3mm boyundaki yavrular filtrenni çok yakınlarına kadar geliyor. Ama daha büyük filtreler de ne olur bilemem.
Bayanlar neden azınlıkta?
Filiz Hanım sizi tebrik ederim, Afyon'da bu şartlar altında, bu kadar baskıcı çevreye rağmen başardıklarınız için. Bu başlığın iğnelenmesine saçmalık gözüyle bakıyordum, ancak Filiz Hanım'ın anlatımları ile Doğan Bey'in doğru bir iş yaptığını anladım. Filiz Hanım bir çok konuda haklısınız, yanlız madur olduğunuz olayların en büyük sebebi kadın olmanızdan ziyade cahillikten geliyor. Ancak sizin bu kadar yoğun olarak bu olaylara mağruz kalmanız birazda yaşadığınız yerden kaynaklanıyor. Ph konusunda verdiğiniz örnek doğrudur yanlız bu sadece bayanların değil erkeklerin de sorunu, eğer gittiğiniz akvaryumcu istediğiniz şeyi bilmiyorsa yok gözüyle bakıyor, size ya garip davranıyor, yada ukalalık yapıyorlar.
 
Ayrıca şunu eklemeyi unutmuşum;
Balık alacaksınız mesela akvaryumcuda yok beğendiğiniz mecbur bunu besleyen hobiciden alacaksınız hobicide erkek! Şimdi söyleyin bi bayan nasıl gitsin tek başına o balıklara bakmaya? Birincisi muhakkak laf olur ikincisi karşınızdaki insan yanlış anlayabilir üçüncüsü toplum tarafından bu tür şeyler yadırganır
 
Kırmızı ile belirttiğim yazılar Büyük şehirlerde pek olmaz, ama hiç olmaz diyemem, ancak alt yazıda belirttiğim yazılarda çok haklısınız. Buna ek olarak bir kadının evli olaması halinde her hangibir buluşmaya katılması da zordur.

Ancak bardağın dolu tarafına da bakmak lazım, bayan olduğunuz için bir çok ayrıcalığa sahipsiniz.


Fluval mı Eheim mi?
Fluval bir numara diye düşünüyorum. Birde hydor diye bir marka var, belki fluval-eheim kadar kaliteli değildir, ama kullananların tavsiyesi üzerine kardeşime aldım, gerçekten çok iyi, sessiz ve sağlam bir filtre, üstelik çok hesaplı, 80-150lt'lik akvaryumlar için olanını 80TL'ye 3 taksitle aldım, yedek parçası diğerleri gibi pahalı değil.
15 w grolux
Karaköy bankalar caddesinde daha bir ay önce 9TL'ye aldım, istediğiniz gibi 15W 45CM.
Arkadaşlar ufak bi öneri..!
Akvaryumculardaki kavanoz eziyetinden sonra 7-8lt hayvan için eziyet değil sarayda yaşamak olur. Ancak alacağınız her betta bir sonraki iki bettanın esareti yaşayacağını unutmayın, üstelik çoğu esaretin bedeline ulaşamadan ölüyor.
NEDEN BAZI BALIK TURLERI KUCUK AKVARYUMLARDA BAK..
Yukarda belirtilen sebepler doğru olmakla birlikte bir açıklama da ben getireyim. Bazı balıklar davranış biçimleri yüzünden yüksek hacimli akvaryumlara ihtiyaç duyarlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.