ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MissSevda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2008 15:34
Son Ziyaret:
22 Eylül 2011 21:13
Toplam Mesaj:
1479 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sevda Cetin
Doğum Tarihi:
12 Aralık 1987
Yaş:
36
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Balik akvaryumu, Klavyemde türkçe karakterlerin hepsi bulunmuyor !!!

SON 10 MESAJI

Su kaplumbağsınası zor durumda
Su kaplumbagasimi kara kaplumbagasimi. Resim koyarsaniz ihtiyaçlarina göre cevap alabilirsiniz.
Balik yumurtasimi
Tam yumurtalari çöpe atmaya karar verdikten sonra birkaç tane siyah yumurta gördüm, bir gün daha beklemeye karar verdim ve ertesi gün 13 tane yavru çikmisti.
 
 
 
Anne ve babalari, diger baba bitkilerin arkasina saklanmisti o yüzden resmini çekemedim,
 
 
Buda genel görünüm,
 
 
Balik yumurtasimi
Ne yazikki yumurtalarin hepsi kötü oldu :( ama yilmadan tekrar deniycem simdilik bir hafta boyunca kan kurdu ve artemia verecem. Hafta sonuda 3ünü ayri akvaryuma koyacam derecesiz, akvaryum yarisina kadar dolu. gecede çicek sulama aletiyle yagmur yagiyormus efekti yapip yumurtlamalarini beklicem ins. bu sefer basaririm.
Balik yumurtasimi
Bende corydorastan süphelenmistim çünkü disi olan cok siskindi, bugun baktigimda siskinligi düzelmisti. Amcamdan minik bir akvaryum aldim yinede ayri koydum eger sansim varsa minik bebeklerim olacak. Ne kadar sIklikla yumurtluyor bu corydoraslar. Ne yer bebekler mesela kan kurdu yerlermi ?? yoksa su piresimi almam gerekir. Yumurtalarin çikmasi için ne yapmam gerek damla falan.
Balik yumurtasimi
Merhaba arkadaslar,
Bugün akvaryumumda ilginç birseye rastladim, geldigimde akvaryumda beyaz minik topcuklar oldugunu gördüm, ilk önce bunun pislik olabilecegini düsündüm bir sinirle akvaryuma yaklasirken bunlarin yumurta olabilecegini gördüm. Eger bunlar yumurta ise hangi baligin yumurtasidir.
 
Akvaryumumda bulunan baliklar
14 tane neon tetra,
3 corydoras aeneus,
20 kirmizi karides,
3 barbus pentazona,
1 barbus titteya,
2 anatome helena,
ve 3 tane vatoz baligi
 
 
 
Eger bunlar gerçekten yumurta ise ne yapmam gerekiyor birde bunu ögrenmek istiyorum, ayri akvaryuma mi koymaliyim ne eklemeliyim suya neler yapmaliyim yardiminiza ihtiyacim var. Ayrica akvaryumdaki bitkilerin yer degistiridigini fark ettim yani bir balik baya sanci cekip delirip bitkilere saldirmis olmali
En yeni akvaryumum
Evet arkadaslar akvaryumumda degisiklikler oldu.
Ilk önce her yeri yosun kapladi. 2 melek baliklarimi sattim çünkü yüzemez hale geldiler artik yan yüzmeye basliyorlardi kocaman olmuslardi. Ari baliklarina noldu bilemiyorum valla galiba bana caktirmadan öldüler onlarida bayan strudel yedi (vatozum) birtane turuncu baligim öldü. Ardindan suda amonyak çikti.
Ha bu arada bettamdan kurtuldum, akvaryumcuya gidip bunu almiyorsaniz disaridaki göle atacam bedava ilanlari veriyorum alan yok dedigimde adam gülümsedi aldi. Bir daha asla diyorum betta baliklarina.
 
Delirdim akvaryum sahibi olmak ne zor ismis ya benim küçük akvaryumda bukadar sorun olmuyordu. Neyse tabandaki siyah taslari bile yosun tutmaya baslamisti, hiç dokunmadim simdi yosun sorunum kalmadi amonyakda yok. Güçlü bir iç filtre siparis ettim Tetratech Inn800, ince kum aldim, yeni bitkiler derken amcamlarin bakamadigi kardinal tetralarida aldim. Hayvanlara soguk su baliklariyla beraber bakiyorlardi içim acidi ayrica birinde 2 adet vardi digerinde 4 adet. Benim neonlarla kardes kardes yüzüyorlar hiç sorun çikmadi.
 
Akvaryum artik bu sekilde
 
Sera Toxivec kullanimi
Yeni akvaryumuma geçtim geçeli sorunlarim bitmedi, ilk önce asiri yosun basladi 1 aydan sonra. Baliklarimi aldigim dükkana gidip suyumu test ettirdikten sonra bana filtrenin icine koymam gereken bir malzeme verdi Clean Water tas falan var artik ona ne denir bilemiyorum ama her 2 ayda bir yenile dedi. Tam o sorun ortadan kalkti derken basima birde amonyak sorunu açildi, akvaryumumdaki amonyak asiriymis onada Sera Toxivec tavsiye etti fakat ellerinde kalmamis ve 2 hafta sonra geçermis. Bu yüzden internetten siparisimi verdim, geldigi gün filtreleri temizleyip suya kattim ama ne kadar arayla kullanmam gerek hiç bir fikrim yok ve ne kadar zamanda etkili olur. Akvaryumdaki bitkiler olsun, süsler olsun hepsi yosun tuttu tabandaki cakil taslar bile yosun tutmaya basladigi için bitkileri yenilemeyi düsünüyorum ve dogal görünümlü bir magara almistim onuda koyacam fakat su yosun ve amonyak bir kaybolsun. Acaba ne kadar sürer nasil kullanmaliyim baliklari akvaryumdayken onlara zarari olurmu ? Cevaplayan arkadaslara simdiden tesekkür ediyorum.
Ya çok kilolu yada hasta

Normal yiyor, eger yumurtaysa ne yapmam gerekir ??

Ya çok kilolu yada hasta
Çöpcü baligimda bayadir fark ettigim birsey var toplamda 3 tane 2 tanesi normal asiri kilolu degiller asirida zayif degiller ama birtanesi çooook sisko ya acaba sorun nedir resimde ekliyorum.
büyük kaplumbağa küçüğüne saldırırmı
Elinizle yedirmeniz bu olayi pek degistirmez. 2 kere okudum bu olayi biri hollanda forumunda biride burda çok dikkatli olun derim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.