ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rasputin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2008 22:02
Son Ziyaret:
04 Nisan 2021 11:07
Toplam Mesaj:
88 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Dönmez
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Dönmez

SON 10 MESAJI

Taşınıyorum ve tecrübe etmişlerden fikir be...: )
Merhaba;aynı olay geçen cuma başıma geldi.Ev taşıma yani.İnsan eşyalardan çok akvaryumun taşınmasına kafayı takıyor böyle zamanlarda Tebessüm
Şimdi sizin planınız iyi.O şekilde yaparsanız hiçbirsorunla karşılaşmadan atlatırsınız büyük ihtimalle bu olayı.
Bende ev taşıma işi bittikten ve yeni eve tüm eşyaları yerleştirdikten 2gün sonra,yani şöyle ortam sakinleştikten sonra sağlam kafayla akvaryumu yeni eve naklettim.Yapmanız gereken sağlam bir arkadaş ve bir araba bulmak.Gerisi kolay.Aktarırken 5cm lik bir su bırakmak iyi fikir.Zira bende bırakmıştım.Eğer ki eviniz üst katlardaysa o vakit işiniz zorlaşacaktır onu söylemekte fayda var.Asansörlerin genişliği müsait olmayabilir akvaryum için.İnce hesap yapmanızda fayda var.Ve akvaryumu taşırken sert strafor ile birlikte taşıyın ki yarı yolda kırılmasın.Mesela iki kişi karşılıklı akvaryumun uçlarından değilde komple elleriniz kollarınız akvaryumu kaplayacak şekilde taşısanız garanti olur.En azından riske girmeye değmez sanırım.
Kolay gelsin.
Kaplumbağalar Oyun Oynar Mı?
50 metrekarelik boş bir dükkana kaç tane dikiş makinası sığar?
Yok yani  kelle başı bilmem kaç gallon su gerekiyor gibisinden konuşuluyorda?Yapmayın etmeyin.
Siz şöyle bir düşünün.
4 tane ortalama 20'şer santimetrelik küçük canavar.Bunları en az kaç santimetre boyunda akvaryuma koyardınız?Ve kaç santimetre eninde-yüksekliğinde?Ve bu üç birimin çarpımından oluşan yaklaşık su hacmi?
Sırf boylarından giderek bir hesap yaptığınızda,yukarıda söylenen 1087 litre hacmin bile bu dördüne dar geleceğini göreceksiniz.
Bu arada çeviri için arkadaşa teşekkürler.




Rasputin2009-06-01 01:37:48
Balkonda Havuz...
O değil de siz şimdi kanalizasyon deyince ürperdim birden.Alıyorsun,besliyorsun ve sonra atıyorsun.Ve sonuç kanalizasyonlar.O nazlı küçük hayvanlar kanalizasyonda..
Neyse cami avlularına bırakılan bebekler geldi aklıma şimdide.
İnsan olmak lazım herşeyden önce.Hayvanseverlik sonradan da gelir.
Bulgaristan gezisi
Bırakın değişik balık türlerini,balık satan petshop bile bulamayabilirsiniz Bulgaristan'da.Ekonomisi Avrupa Birliği içerisindeki ülkeler arasında en kötü olan ülke Romanya ile birlikte.Bu tarz işlere ayıracak paraları yok Bulgarların.Eğlence sektörüne ayırıyorlar da neyse Tebessüm
Zamanında Bulgaristan'da yaşarken, babam Budapeşte'ye gidip bir sürü neon almış.Tabi eve 3-5 tanesi sağ gelmiş.Yani neon bile bulunmuyordu.Şu son zamanlarda nasıldır bilmem.Belki hobiye merak salmışlardır.

Rasputin2009-05-17 19:46:11
Kaplumbağamın Kabuğu
Kısaca fiyat konusuna değineceğim.Evcil hayvan marketlerinden fiyat alınız.Arada çok büyük farklar oluyor.
Akvaryumu hazır almayın.Akvaryum imalatçılarına yaptırın.Ne kadar büyük o kadar iyi.Kapaksız yaptırın akvaryumu fiyat oldukça düşecektir.
Şöyle genel ihtiyaçlar için(akvaryum,ısıtıcı,kuru alan ısıtmak için masaüstü lambası,filtre) bir fiyat çıkartacak olursak 70-80 lirayı bulur ucuz yerlerden aldığınız taktirde.(Akvaryumu 100*40*40 olarak düşündüm)
Kendi Halinde Bir Bitkili Akvaryum:Saklı
Akvaryum kurulumunda misket gübre koymuştum zemine o kadar.Ondan başka hiçbir ekleme yok.
Sazlar dayanıklı bitkilerdir.Çokça yerlerini değiştirdim.Her hafta buduyorum.Budamadığım taktirde akvaryumun yüksekliği olan 30cm ye ulaşıyorlar ve balıklar görünmez hale geliyorlar.
Kendi Halinde Bir Bitkili Akvaryum:Saklı
[QUOTE=imbellis]

Bu tabloyu balıklar boğuyor bence.Akvaryumda o eş melekleri bırakıp kalan balıkları çıkarabilirsiniz.Çıkardığınız balıkların yerine bir grup tetra koyarsanız daha iyi bir görüntü ortaya çıkabilir.

[/QUOTE]

Aklımda çoktandır olan bir plan bu dedikleriniz.Fakat 1 yıldır elimde olan bu balıkları akvaryumdan çıkartmaya insanın gönlü el vermiyor.Yoksa dediğiniz gibi misal neon sürüsü iyi giderdi.
Kendi Halinde Bir Bitkili Akvaryum:Saklı
Uzun zaman olmuş fotoğraf eklemeyeli.Tabi bu sırada en son zemin bitkisi olarak kullanmış olduğum sazlar tamamen kapladı zemini.Oldukça sıklaştılar.Her hafta budama yapmaya çalışıyorum.Akvaryumdaki iki melek eş oldular fakat ayrı bir akvaryuma koyma durumum olmadığı ve çıkacak yavrulara bakma imkanım olmadığı için gerekli şartları sağlamadım.(2.fotoğrafı çekerken kayanın arkasında saklanmışlardı mesela.Ne yapıyorlar bilmiyorumTebessüm )
Şimdi en son hali şöyle;fotoğraf kalitesi düşük ama yapacağım birşey yok.









Kapluşlar solucan yer mi?
[QUOTE=MissSevda][QUOTE=feyzal]

Ben zararlı bakteriler taşıdıkları için vermenizi tavsiye etmedim.

Fazla verilmesi iç parazite vs. yol açabilir.Doğadaki canlılarla evimizde beslediğimiz canlıların arasında çok fark vardır.(hastalık, virüs..)Genelde yem yapımında doğayı taklit ederler!
Saygılar.
[/QUOTE]
Sonunda yine o iç parazitler aktif hale geçecek ve veterinere götürmek zorunda kalacaksiniz. Sunu vermem iç parazit olur bunu vermem iç parazit olur diye birseymi var. Hayvani sevdigi besinlerden mahrum etmeyin.
[/QUOTE]

*****

[QUOTE=MissSevda][QUOTE=SiR-HoT]Kaplumbağalar herşeyi yer ! :D  [/QUOTE]
Ama hersey onlar için saglikli degildir  !!!!
[/QUOTE]

1. ve 2. mesajınızı bir kez daha okuyun isterseniz Sevda hanım.Burda arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim babında.Şimdi ''herşey sağlıklı değilmidir'' mi yoksa ''sağlıklı değil diye hayvanımızı sevdiği şeyden mahrum bırakmayalım,verin yesin'' mi?
Bu konu bari kış uykusu konusuna dönmesin.Yani bu forumun muhabbet forumu olmadığını hatırlatmama gerek yok sanırım.Her nekadar sıradan bir hobi olarak adlandırılsa da,konuştuklarımızın,yaptıklarımızın birer bilimsel değeri var.Veya olmalı?
kaplumbağayı elime alsam ne zaman geri koymalıyım
Akvaryum için çok yüksek fiyat çıkartmışlar size Duygu hanım.Bakın.Konak'ta birçok akvaryum imalatçısı var bu işi oldukça ucuza yapan.Misal 100*40*40'lık bir akvaryumu 30-35 liraya yapıyorlar.Size tavsiyem eğer ki bu hayvanla bir ömür boyu beraberlik planlıyorsanız onun için en iyi şartları sağlamak zorundasınız.Sağlayamayacaksanız hiç almamak ve beslememek en iyisi.Bu dediklerim su kaplumbağası almayı düşünen herkez içindir.Bir evlilik gibi düşünün.30 yıl kadar sürebilecek bir evlilik.
Dediğim gibi yapın siz.Konak'ta şöyle bir gezinin.Kemeraltın'da Kurt akvaryum İzmir'in en eskilerindendir bu hususta.Bostanlı,Mavişehir,Bornova,Buca gibi yerleşim yerlerinde de akvaryum yapan yerler var ama istediğiniz fiyata alamazsınız sanırım.Siz dediğim yere bir bakın derim.Sebastian sevinsin.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.