ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
byvatan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ekim 2008 11:04
Son Ziyaret:
19 Nisan 2021 01:16
Toplam Mesaj:
288 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ibrahim kınalı
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Esnaf
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ!!

SON 10 MESAJI

20 Metrelik Hava Motoru
Tetra hava motoru 450 lt akvaryumdan yukarıya koymama rağmen verim 1 yıla kalmadan düştü sonunda mefta oldu. Sürekli ısındığı için içindeki piston görevi gören lastikler çürüyor
Sonradan Samp Sistemi Yapmak
Akvryumda sürekli dış filtrelerin arıza vermesi ve su contalarının sürekli bozulmasından kaynaklı sonradan samp yaptım deneme yanılma yöntemleri ile saatte 5000 - 6000 lt ye kadar devir daim yapabilecek bir samp. [IMG]null[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/58433/120320211724081.jpg[/IMG]

Akavryum ölcülerim 60 cm yükseklik 50 genişlik 150 uzunluk

Kullanılan malzemeler:
1 Adet 50 cm 125'' pimaş boru
1 Adet 125'' pimaş maşonu (boru eklemede kullanılan parça)
2 Adet 125'' pimaş tıpa
2 Adet 100 cm 50'' pimaş boru
2 Adet 25 cm 50'' pimaş boru
5 Adet 50'' pimaş dirsek
2 Adet 50'' pimaş tıpa
50 cm kadar esnek parmak kalınlığında hortum

Boruları bir birine sızdırmayacak şekilde silikonlu olarak montajlıyoruzki hava dahi sızmasın.
Suyu kendiliğinden akıttığımızda basınç eşitliğinden dolayı fazla hızlı akmamakta ve bundan dolayı motora su az gitmekte idi bununda çözümünü akvaryumun olması gereken en su seviyesine kapaktan bir hortum takarak su seviyesi yukarılarda kalıp sumpta su azaldığında su aşağıya dış sumptan su akarken hava çekmesi ve hava aldığı için hızlı akmamasından dolayı hava alımını sürekli dengede tutarak aynı basınçta sürekli su akışı sağlamak.
Aquael İç Filitreyi Duyan Ya da Kullanan
Ben 3 yıl kadar kullandım ve 2 motor bir süre içinde 15 -30 gün arası sürede sırasıyla bozuldular. Sessiz güzel filtre ama motor arızası başka bir tandıkdada duydum sıfır almış hiç kullanmadan bozulmuş
Aquel Filtrenin Bilinmeyen Yüzü
Aquel Filreyi forumda ilk kullanan kullanıclardan birisiyim ve fzk700 vardı bende gayette memnundum ayda bir hortumlarını temizlersem debi sorunu yaşamadığım sürece. Memnundum dedim çünkü gecen ay arada bir 2 motordan birisi çalışmamaya başladı aralıklı olarak kendisini durdurmaya başladı bir süre sonra iki motor birden durmaya başladı motor pervanelerini filan herşeyi temizledim ama düzen tutmadı. Filtreyi temizlemek için söktüğümde ise motor sargı kısımlarımlarının normalden sıcak olduğunun farkına vardım. Ve 3 yılın sonunda motor hocanın kayığına bindi mecburen yenisini aldım. Bir başka forum kulanıcınısın benim numarama ulaşıp yaşadığı sorunsa 3 ay kadar önce sıfır aldığı filtreyi evine kurduğunda hiç çalışmamamış ve motorları sorunlu cıktığını düşünüyorum. Bundan dolayı Aquel alacaklar dikkat etsin. İyi yönleri yok değil var bunlar melesela 2 motor olduğu için iki farklı yerden su vermesi iki farklı yerden pislik çekebilmesi aşırı sessiz olması. ve motor su basma kafasının içerisindeki hortum aparatı sayesinde kendi havasını kendisi alması
Elektrik kesintisi problemi
Yarın sabah 08:00 dan 17:00 a kadar elektriklerin bölgemizde kesilecek olduğunu ilan edildi ve benim akvarymumumda 30-45 arası elektrik olmadığında balıklarım su yüeyine cıkma6ya başlıyorlar ama iş yerimde olduğu için akvaryumum ups cihazım var ama bu cihazım güvenlik cihazları vs. de aktif olduğu içöin en fazla 4 saat kadar dayanabilmekte bu süreyi extra akütakviyesiyle az daha artırırım ama hava motoru veya sış filtreyi kapatmam durumunda 6  saati bulacaktır sizce hava motorunumu kapatayım yoksa dış filreyimi (not dış filtrem tetra 2400 fiskeyiyesi takılı olduğu için suyu havalandırma özelliğine sahip hava motoru buna göre biraz daha yetersiz) ama hava motorunu aktif edersem elektirkler gelene kafdarsürekli çalışımına devam edecektir.
www.teleskopakvaryum.com.tr

Geçmiş sayfadaki kargo geçikmesi teleskop akvaryumun çalıştığı Mng kargoda cok fazla olmaktadır. Benimde başıma cok geldi bunun için 45 dk 1 saat telefon görüşmem sonucunda düzelttirebildim. En basidi benim iş yerim Ankara konya yolu üzerinde ve kime sorarsa sorsun bu kişi kim diye gösteriler iş yerimi burasını bulamamış öyle demiş ve perşembe sipariş ettiğim bir ürünü çarşamba günü getireceklerini söylediker. Yani mng kargo vurdum duymaz firmalardan birisi bu konu ve müşterileri siparişden sonra mng ile muhattap olması ve tartışması gerekiyor ürünn zamanında gelmesi için bunun yerine 2 kargo firması seceneği olmalı ve isteyen istediği firmadan almalı bir çok firmada bu seçenek hatta 4c firma ile çalışıyor hangisinden gelmesini istiyor isen onunla gönderim yapılıyor. Ayrıca benimde kargo yüzünden geciken ürünlerimde ben bazen yeri geliyor tek bir ürün için bile karimi mozot parasına vererek dediğim sattte müşterime ulaşması için özel aracımla getirmek zorunda kalıyorum 150 gidiş 150 km geliş yolu olmak üzere 300 km giderek.

www.teleskopakvaryum.com.tr
Arkadaşlar dün esra hanım burada kova yemde fiyatı düşürene kadar yem stoklarda gökmekteydi ne hikmetse 10 - 12 saat içinde yem bitmiş ve indirim yapılan yem ben bunu olayı çözemedim ya benim piyasaya oranla %50 indirime düştü ben anlamadım ama piyasada zaten 168 normal fiyatı pazarlık yapılırsa 160 a filan alınıyor indirime gerek duymadan ph testten dolayı diyecem diğer yemlerdede var aynı hediyesi bu olayı çözemedim.
www.teleskopakvaryum.com.tr
[QUOTE=urukhrai]Benim bu firmayla ilgim yok, daha önce de hiç alışveriş etmedim.

Açıkçası firmanın böyle bir iddiası var ise teoride haklısınız; ancak bazı ürünlerin başka yerlerde daha ucuz olabilmesi muhtemeldir onu belirtmek istedim. Bu konuyu; stoklu çalışanlar iyi bilirler, örneğin özellikle son kullanma tarihi yaklaşmış ürünler, tek kalmış ürünler farklı satıcılar tarafından stoğu yenilemek maksadıyla çok düşük fiyatlara maliyetine satılabilir. Böyle şeyler normaldir. Ama firma en ucuz bizde istediğiniz yere sorun iddiasında bulunuyorsa orası ayrı bir tartışma konusudur.

Yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiysem özür dilerim..
Saygılarımla.
[/QUOTE]
 
Daha önce alış veriş yapmamışsınız ve konuyada hakim değilsiniz anladığım kadarı ile ama burada eleştiride bulunanlara karşı eleştiri veriyorsunuz bunu anlayamadım.
www.teleskopakvaryum.com.tr
[QUOTE=Teleskop Akv.]

Sayın İbrahim Kınalı (byvatan)

Talebiniz doğrultusunda Sera Flora Kova yemin fiyatı 165,55 tl'ye indirilmiştir.
Peşin fiyatına 6 taksit
 
Saygılar
[/QUOTE]
Cok geç kaldınız ne yazık ki size özellikle telefonda vereceğiniz son fiyat mı dedim evet diye bu olur dediniz. Ben sizin özel fiyatınız dediğiniz fiyata diğer net sitelerin bir coğu normal net satış fiyatı olarak veriyor. Artı ben havle ödemesi istedim havalede %8 fiyat farkı vardır.
www.teleskopakvaryum.com.tr
Coktandır akvaryum.com u takip etmiyordum bir bakayım dedim cevapladığım konularda teleskopun konusu en üstteyimiş bir hukuki olay filan cıkmış yorumlarda görünce 29- 30 sayfadan itibaren okudum teleskoptan baya bir alış verişim oldu. Diğer firmalardanda oldu. Ama burada gördüğüm Esra hanımın biraz sert şekilde yorumcuyu tehtit değil belki ama göz korkutması şekilde cevaplaması beni üzdü. Bende esnafım benimde müşterilerimin fiyat konusunda veya arızalı ürün konusunda şikayetleri geliyor. Ama müşteriye dediğimiz ürünü üreten benim babamın oğlu değil ben ürünü sattım banane dedim ürün arızalı idea ediyorsan abi ver ürünü o ürün fabrikaya veya inceleme birimine göndereyim eğer ihtiyac duyuyorsan da seni idare edecek kullanılmış bir ürün vereym o zamana kadar idare et diyorum. Arızası fabrika tarafından gerimi cevrilmiş müşteri buna itiraz mı ediyor konu ile ilgili açıklamayı yaparım neden kabul etmediği konusunda o sırada zaten müşteri kendisi şikayet edecem filan der nereye şikayet edeceğini ben söylerim ona tüketici hakem heyetine yönlendiririm. Gecen yıl beni de fab. şikayet edeceğim dedi birisi hatta mahkemeye vereceğim dedi ver sorun yok dedim. Yaram yok çünkü gocunacağım. Aa her şikayette bulunana veya sende bu pahalı sende bu yokmuş senin verdiğin şu arızalandı diyeni mahkemeye versem her halde her gün bir davam olurdu. Bu konuda tutumu gercekten beğenmedim teleskopun .

 
Salem2010-12-19 13:00:19

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.