ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
03haykolik
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2008 20:55
Son Ziyaret:
05 Mart 2009 21:20
Toplam Mesaj:
94 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sefa Ekmekçioğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Afyon
Meslek:
ÖĞRENCİ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Plastik saksıdan yuva(1.40ytl)
Üzerine silikonla akvaryum kumau yapıştırırsanız daha güzel olucagını düşünüyorum.
Moli Ve Plati
Benim amacım zaten kırma yeni bir varvasyon elde etmek.Aranızda yeni varvasyon elde eden arkadaşlar varsa bilgi verebilirmi?
Moli Ve Plati
Black moli (e) ile platiden (d) yavru alabilirmiyim alabilirsem nasıl bir balık ortaya çıkar cevaplarınızı bekliyorum.Tebessüm 03haykolik2009-02-08 15:06:56
platimde halsizlik?
Hamile ise durgunlaşa bilir karalık yoksa bir sorun var demektir.
Isıtıcı yapamazmıyız?
[QUOTE=Mr.SCADA]Yapılışı çok basit bir eleman aslında. Gerekli olan sadece cam bir tüp, seramik bir malzeme, termostat, bolca rezistans teli ve emek :)

Öncelikle rezistans telini bulmanız gerekiyor. Ankara'da Posta cad.'nde bulabilirsiniz, başka illeri bilmiyorum. Alırken özdirencini öğrenmelisiniz. Öğrenemezseniz bir AVOmetre yardımı ile 1m.sinin direncini ölçerek bulabiliriz. Daha sonra istediğimiz güce göre, kabaca P= U.I ve I= U/R formülleri ile gerekli teli hesaplarız. Yapmak isteyen olursa daha da açık şekilde yazabilirim.

Hesapladığımız kadar teli keserek seramik malzeme üzerine, Telleri hiç bir şekilde birbirine temas ettirmeden sarıyoruz. İki adet uçtan birini, doğrudan fişe bağlıyoruz. Diğer ucunu termostatın herhangi bir ucuna bağlıyoruz. Termostatın diğer ucunu, fişin diğer ucuna bağlıyoruz. Sistemi düzgünce kavanoz gibi camdan ve içine sıvı almayacak bir kaba koyuyoruz. Hepsi bu (kadar diye beklemeyin. Öncelik güvenliğiniz).

İncecik bir tüp yerine koskocaman bir kavanoz ne kadar güzel durabilir? HAzır termostatların büyüklüğü, zaten başlıbaşına görsel bir felaket. Ayrıca fazla güvenilir değiller. Suyun ısısında ısı değişimi fazla olacaktır.

Böyle bir sistem için herhangi bir hava alma işlemi gerekli değil. Rezistans teli, yüksek güç altında yanmaz, alev almaz. Cam kavanozların sağlamlığı da, içindeki havanın genleşmesine SU İÇİNDE dayaır. Kavanoz suyla sürekli ısı alışverişi yaptığından, fazla ısınma olmayacağından genleşme de fazla olmaz. Ancak suyun dışında bu mümkün olmayabilir.

Eğer tungsten içerikli bir tel kullansaydık, o zaman hava alma işlemine ihtiyacımız vardı. Tungsten, ısınınca alev alabilen bir yapıya sahiptir. Dolayısı ile oksijen bulunan bir ortamda üzerinden yüksek akım geçirilemez. Örneğin evlerimizdeki sarı lambalar. Oksijensiz bir ortamda üzerinden ne kadar çok akım geçirirseniz geçirin, bir noktaya kadar kızaracaktır ancak yanmayacaktır.  Rezistans tellerinde böyle bir durum söz konusu değildir.

Nacizane fikrim, kendi emeğiniz olması için yapıyor olsanız bile, hiç bir şekilde güvenip de akvaryuma koymamanız. Güzel bir yere koyup "bunu ben yaptım" demek daha da güzel olur Ayrıca rezistans teli hiç de ucuz bir malzeme değil.
[/QUOTE]
 
Hocam termostadı  nasıl yapa biliriz?
Isıtıcı yapamazmıyız?
[QUOTE=ergin59]

Bu konu geçenlerdede benim aklıma geldi yavruluk yapmak için şişe deliyodum lehim makinası ile baktım  üzerine 30 walt yazıyor. Acaba bu lehim makinasını ısıtıcıya çevirsek olmazmı? Bir termostat  baglayıp levyeye ısıyı ayarlamamımız mümkün mü ben 300 waltlık ısıtıcı kullanıyorum. Yaktıgı elektirik ise faturaya baya kabarık yansıyor. Oysa bir lehim makinası 30 Walt harcıyo ben elektirikten pek anlamam böyle birşey yapabilsek akvaryumu ısıtması mümkünmü sonuçta lehim makinası ısındıgında elimize yapışıcak kadar ısınıyor. Elektirikten anlayan arkadaşların görüşlerini bekliyorum  SAYGILAR...

[/QUOTE]
 
 
Lehim makinası mekanizmasını bir deney tüpüne oturtra biliriz .
 
Sorun olan termostat.Sikkin
 
Bir lehim makinesi en ucuzu kaç tl bilen varmı?
Isıtıcı yapamazmıyız?
[QUOTE=020horozkentli]illede ter dökecek sen akvaryumcuya ısıtıcıyı almak için koşa koşa git çok güzel terlersin :D
kardeş bencede değmez ALLAH korusun elektrik falan çarpar, böler, kaere kökünü bile alır sakat bir iş yani
[/QUOTE]
 
Oda iyi fikir(-:
Elektrikçi sorun değil tanıdık var elektrik tesisatını ona yaptırıp kendim gerisini hallederim.
Isıtıcı yapamazmıyız?
 
    
Zaten bende maliyeti düşürmek istiyorum.
[/QUOTE]
 
[QUOTE=03haykolik]Burda mühim olan hazır alıp kullanmak değil mühim olan alın teri dökmek.
Ben yaptım diye bilmek.[/QUOTE]
 
 Sefa kardeşim kırmızı ile yazılı olan iki yazıda sana ait kusurabakma ama yazdıkların biraz çelişmiyormu ayrıca bunu ben yatım demek mi daha mühim yoksa ısıtıcı yapayım derken az daha  hayatımla ödüyordum demekmi uzun lafın kısası hiç riske girmeyin derim.
Saygılar
[/QUOTE]
 
 
 
BeN maliyeti düşürerek alın teri dökmek istiyorum.400TL GİTSE MALİYETİN YANINDA ALIN TERİ NE KALIRKİ?Höyt
03haykolik2009-02-08 10:36:19

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.