ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CnBrtcn
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
32
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2008 18:00
Son Ziyaret:
15 Nisan 2024 14:20
Toplam Mesaj:
797 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
CAN BURTECENE
Doğum Tarihi:
27 Ocak 1970
Yaş:
54
İl:
Istanbul
Meslek:
Mikrobiyoloji Uzmanı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Can BURTECENE İstanbul-Beşiktaş 250lt Bitkili akvaryum, Karışık Canlı Doğuran Plati,Molly, Kılıç Kuyruk, Komando Çöpçü, Cüce Vatoz,

SON 10 MESAJI

Kurulu akvaryuma Hamburg filtre adapte etme
Hamburg filtre karides akvaryumlarında ve hatta nano akvaryumlarda da kullanılabilir
HMF FİLTRE ?
[QUOTE=Beyzade][QUOTE=CnBrtcn]
 
HMF veya Hamburg Filtre olarak adlandırılan filtre kullandığım 2 akvaryumum var; tercihinizi bu yönde kullanmanıza çok sevindim; akvaryumunuzun ölçülerini verebilirseniz daha fazla fikir verebilirim.
[/QUOTE]

Üstad merhaba benim akvaryum ölçülerim 90*50*50 bende hamburg filtre kullanmak istiyorum. Nasıl ve ne tip malzemleri ne ölçüde ve ne kadarlık basınclı bir motor almam lazım acaba ? Yardımcı olurmusunuz ?
[/QUOTE]

 
Gecikme için kusura bakma 600L/saat bir kafa motoru yeterli olacaktır; diğer açtığım konularda belirttiğim gibi mavi veya siyah süngeri akvaryumun yan-köşe veya arkasına kablo kanalı veya cam çıta ile sabitletip içine kafa motorunu koyup kafa motorunun su çıkışına eklediğiniz motoru süngerin üzerinden akvaryumun dışına su yüzeyini hareketlendirecek şekilde yerleştirmeniz yeterli.

taban bitkisi
[QUOTE=Adil7842]
80*40*65 Akvaryumun boyutlarý. Tabanda siyah hagen kum olcak. 4 tane t5 mevcut. Taban gübresi sývý gübrelerde kullanýlmakta[/QUOTE]
http://www.akvaryum.com/Forum/bitki_onerileri_k826978.asp?PID=4786240#4786240
Işıklandırma olmadan vereceğiniz gübre akvaryumda yosun problemine neden olabilir. Hagen kum diye piyasada siyah kırma taş türevleri satıyorlar ışık problemini çözdükten sonra sıvı gübre yerine bitkilerinizin köklerinin yakınına misket gübre eklemenizi tavsiye ederim.
CnBrtcn2015-02-28 17:33:32
Bitki önerileri
65 cm bitki için çok iddalı bir derinlik olmuş az ışığın yeteceği bitkileri seçmenizi tavsiye ederim. Tabanı saran bitkiler bu derinlikte pek performans gösteremeyecektir; Philips Aquarelle 10000k veya Aquastar.gibi yüksek kelvinli flo kullanmanızı tavsiye ederim. Sağlıklı balıklar
Hamburg Sünger Filitresi - Hamburger Matt
[QUOTE=whitesinek]Tek dezavantajı akvaryumda yer kaplaması. [/QUOTE] Yer kapladığı doğru yalnız aynı işi yapacak sumpın kuleside akvaryum içinde aynı hacmi kaplıyor sump ayrıca akvaryumun alt dolabında büyük bir alan kaplıyor bunu da göz ardı etmemek lazım . Sump kurmak malzemeler ile beraner 500TL den aşağı değilken Hamburg kurulumu sünger ve motor maximum 45-50 Tl mal olmaktadır. Hamburg filtre fazla bir bakım gerektirmezken sumpta daha kapsamlı bakım gerekliliğini de değerlendirmek gerekli. Yıllardır kullandığım sistemden son derece memnunum değerlendirmenizi yaparken yazdıklarımı ve aşağıdaki konuyu değerlendirmenizi rica ederim. 

http://www.akvaryum.com/Forum/kurulu_akvaryuma_hamburg_filtre_adapte_etme_k486303.asp
CnBrtcn2014-10-16 21:30:28
İstanbul'da Sylvania
Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi (GEPOSB) 1. Cadde No:4  Gebze/KOCELİ  taşındılar

Hamburg Sünger Filitresi - Hamburger Matt
Motorun olduğu bölüme file içerisinde bırakıyorum
Hamburg Sünger Filitresi - Hamburger Matt
[QUOTE=pekozgur]
Konu hakkında paylaşımda bulunan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. İşyerime aldığım karides akvaryumundaki su rengi ile ilgili sıkıntılarım var. Bu yüzden alternatif bir filtrasyon yöntemi ararken bu konuya denk geldim ve oldukça ilgimi çekti.

Anlatılanlardan ve teorik olarak anladıklarıma göre normal iç filtre ya da dış filtreden farkı suyu küçük bir süngerin içinden zorlayarak/emerek geçirmiyor olması. Yani su bulduğu en kısa yoldan değil süngerin tüm yüzeyden yavaş yavaş akıyor bu da bakterilerin daha uzun süre amonyak ve nitrit ile bir arada bulunması demek oluyor. 

Şimdi bu filtreyi kurulu akvaryuma adapte etmek için fikir arıyorum. En mantıklısı sanırım iki yanı ve altı cam olacak şekilde silikonla hazır sistemlere benzer bir şekil oluşturmak ve süngeri kaplamak.

Ancak bu filtreyi geliştirmek için aklımda bir fikir var sizinle de paylaşmak istedim. Kullanılacak süngeri 5cm kalınlığında düşünün ve bu süngeri enlemesine üst tarafından yararak buraya ufak bir cep oluşturmak sureti ile Seachem Purigen ya da diatomit vs alternatif bir malzeme ile doldurarak daha etkili bir filtrasyon sağlanabilir mi?
[/QUOTE]
Yapılıyor ben sump torbası içine koyup bırakıyorum kirlendiğinde temizlemek için çıkarması kolay oluyor.
bitki kumu ?
Arkadaşlar Hagen firması artık siyah kum üretmiyor, piyasada hagen denen kumların hiç biri Hagen değildir, çuvalların üzerinde "hagen" yazmaz, bitkiler için faydalıdır, bence siyah görseli ön planda bir kumdur ben karıştırıp kullanmıştım sahte olup olmadığını tuz ruhu ile test ederek anlayabilirsiniz.
bitki kumu ?
Hagen siyah ve Dazs soil CnBrtcn2014-06-05 12:22:00

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.