ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mbc381
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ekim 2008 20:11
Son Ziyaret:
04 Haziran 2014 23:45
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
M.Burak Çalışkan
Doğum Tarihi:
12 Ekim 1983
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
Makine Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

M.Burak Çalışkan

100x45x30 135lt
3 su kaplumbağası...

SON 10 MESAJI

Kapuş evi Projesi(Yardımlarınızı bekliyorum)
Kızlarımdan biri yaklaşık 10 cm diğer kızım 7 cm civarı, erkek 8-9 cm büyüklüğünde. Bence bulabilirsiniz forumun alım-satım bölümünde hobiyi bir sebepten dolayı bırakmak zorunda kalan ve malzemelerini uygun fiyatlara satan bir çok arkadaş var. Kendi ilinizden olup gidip kontrol edip almak koşulu ile güzel bir akvaryum hatta tüm malzemelerini edinebilirsiniz. Sıfır akvaryumlara dünya paraların verilmesine çok acıyorum şahsen. Bir sızdırma olsa bile en fazla 6-7 TL lik akvaryum silikonuna bakar, sızmayı giderirsiniz.
Akvaryumdaki kumlar hakkında forumda benimde katıldığım bir çok tartışma var. Bazı arkadaşlar kumun kapluşlar için zararlı olabileceğinden bazıları yararı olduğundan bazıları hijyenik olmadığından bahsediyor. İlk kurulumumda akvaryumda baya kum vardı sonra benide bir hijyen korkusu aldı ve hepsini temizledim. Şimdi ise 135 lt lik akvaryuma bir miktar koydum ve iyi de oldu tabanda sadece camın olmaması hem vatoz için hem kapluşlar için iyi oluyor. Hem kapluşlar hem vatoz zemine indiklerinde tutuna biliyor eğlence olsun diye kumu eşeleyebiliyorlar.
Bence sizde güzel bir projeye imza atacaksınız benim yaptığım "Melekondu 2" yeni bir Melekondu projesine gebe. Malum kapluşlar büyüyor ve daha fazla alan hakları. Belki ben yapmadan siz yaparsınız sizin projenizden ben esinlenirim:D
Şimdiden kolay gelsin.

Kapuş evi Projesi(Yardımlarınızı bekliyorum)
Eğer yardımı olacaksa benimde Pınar hanımın projesinden esinlenerek yaptığım çalışmamı paylaşmak isterim. Belki forumda görmüş olabilirsiniz ama ben yine de ekleyim.
Bu ilk proje:
 http://www.akvaryum.com/Forum/melekondu_2_projesi_k221212.asp

bu da ikincisi:

http://www.akvaryum.com/Forum/benimkilerin_yeni_malikanesi_k260678.asp

belki fikir edinirsiniz. Ama o kadar büyük bütçelere gerek olmadığını düşünüyorum. Pınar hanımın projesi kadar hoş görünümlü ve modüler bir şey istemiyorsanız tabi. Dış fitreleri içi dolu halde de bulabilirsiniz, çok güzel kampanyalar yakalayabilirsin arasanız. Ayrıca kapak şart değil çok daha farklı birşeyi kendiniz bile yapabilirsiniz plexglass ya da cam kullanarak. Mesela ben akvaryumu 50tl ye aldım arayarak. Acele etmeyin yavaş yavaş hem bütçenizi hem kendinizi yıpratmadan kendi el becerilerinizi de ekleyerek gerçekleştirdiğiniz de projeyi inanın çok hoşunuza gidiyor. Hele yaptığınız yaşam alanında kapluşların mutlu olduğunu görünce çok mutlu oluyorsunuz. Şimdiden kolay gelsin.
 
Dış filtre debi testi
135lt lik akvaryumda 70cm yükseklikten Lifetech 835 testi sonucu (pek de profesyonelce olmayan bir ölçüm ile...)
6 sn de 1 lt
yani
600 lt / saat. Su çıkış hortumda fıskıye hortum takılı değil.
 İçinde;
- 1kg zeolit
- 800 gr karbon
- 2 adet 2 cm lik elyaf
- 1 kalın biyolojik mavi sünger
- 500gr seramik
Benimkilerin Yeni Malikanesi
Vatoza hala öyle büyük zararları yok. Kasım ayından beri beraberler alıştılar diyeceğim ama bunda benim bile tereddütlerim varTebessüm Şimdilik iyi geçiniyorlar hatta arada bir vatoz onlarıda temizliyor. Baya titiz bir hayvan resmen yıkama yağlama yapıyor ama kaplumbağalar tepki vermiyor.

Bu arada belki yardımı olur diye size az önce yaptığım çokta profesyonelce olmayan debi testimin sonucunu vereyim...
 Filtrenin içinde bugün eklediğim 1 adet 1kg Zeolit
1 adet 800gr karbon
2 adet 2 cm lik elyaf
1 adet biyolojik mavi sünger
ve 500gr seramik
medyaları ile debi 6sn de 1lt yani 600lt/saat ölçtüm. Tabi belki daha titiz bir ölçüm yaparsam durum değişebilir.


Benimkilerin Yeni Malikanesi
Berkay Bey ;
Gördüğünüz 135lt lik akvaryumumda kullanıyorum Lifetech 835 dış filtreyi gayet memnunum. Aslında ilk aldığımda baya tereddüt ettim, çünkü alırken hiç aklımda yoktu istiyordum bir dış filtre ama o an düşünmemiştim. Ama gayet iyi fiyata gayet iyi bir performans aldığıma inanıyorum. Tetra tech ya da Atman marka dış filtre almak vardı yalnız şimdi iyi ki almışım diyorum su debisi gayet iyi. İçinden çıkan filtre malzemeleri (3 adet elyaf, 500gr aktif karbon, biyolojik sünger, seramik) aslında kaplumbağa akvaryumu için fazla bile diyebilirim ama ben yine bir kaç ekleme yaptım. Ve heryerde inatla metal milli demesine rağmen içlerinden seramik mil çıkıyor. Paranız kısıtlıysa 75 tl ye kadar bulabileceğiniz tavsiye edebileceğim bir ürün.

Emre Bey su veren hortumun suya nasıl girmediğini anlamadım? Ben istediğim zaman gerek aparatı takarak gerekse sadece su çıkış hortumunu suya soktuğumda ses kalmıyor. Ama ben özellikle vatoz için 1 cm yukarıdan tutarak oksijen sağlıyorum. Görüntüsüde güzel oluyor.

Beğenileriniz için teşekkür ederim..
Benimkilerin Yeni Malikanesi
Çok teşekkürler beğenileriniz için...
Mete Bey tek renk ( mavi ya da beyaz ) fonları sitede gerek bitkili, gerek balıklı akvaryumlarda gördüm yanlız pek beğenmedim. Sanki bana zaten yaptığımız ortamlar yeteri kadar yapayken  daha da yapay bir görüntü veriyorlarmış gibi geliyor. Ayrıca fon koymamamın sebebi fonların akvaryumun genişliğini görsellik olarak sınırlaması. Su berraksa ve temizse arkaya fon koymadığınız takdirde akvaryumun nerede bittiğini kestiremiyorsunuz bu da bana haz veriyor. En azından ben böle düşünüyorum.  Bunun yerine  belki manzaralı kayalık görüntüsü olan bir fon koyabilirim. Teşekkür ederim.
mbc3812009-03-14 23:59:35
Benimkilerin Yeni Malikanesi









Bir önceki 50 cm'lik (30 lt) akvaryumu rafa kaldırıp yeni (dediğime bakmayın 2. el ama çok ucuza aldığım..) 100*45*30 boyutlarındaki 135 lt bir akvaryum aldım. Ve bir önceki akvaryumda kullandığım Melekondu 2 'yi bu akvaryumda da kullandım.











Akvaryumun filtre sistemine bir de Lifetech 835 dış filtre ekledim. Akvaryumda bir dış filtre, bir şelale fitre, bir de küçük iç fitre var.




Buda vatozumuz...




Bugün son olarak akvaryuma bir dal bambu ekledim...
Artık akvaryum değil ama (çünkü her kapluşa yaklaşık 45 lt su  kalıyor...) belki ileride bir Melekondu 3 gerekebilir.
Öyle bir proje olduğunda da yine sizlerle paylaşmayı bir zevk bilirim...












Kumlu kuru alan yapimi
Peki kuru alana kullanılacak kum ne çeşit olmalı? Mesela midye kırığı gibi kumlar olurmu?

Kumlu kuru alanı bir ara denemiştim, ancak yaşadığım en büyük sorun ıslak şekilde kuru alana gelen kapluşun üzerine yapışan kumu sonra suya döndüğünde olduğu gibi suya bırakması ve bir süre sonra akvaryum dibinde kuru alandan daha çok kum bulunması.
Ben akvaryumda daha kolay temizlik ve bir sakatlık çıkmaması için kum kullanmıyorum. Bu yüzden akvaryuma kuru alandan taşınan kumu bu kadar problem ediyorum. Bunu nasıl aşabiliriz yapışmaması için daha iri taneli kum kullansak bu sefer kum değil bildiğimiz taş anlamına gelir.


Camları Birleştirmek Hakkında bir soru?
Camların yüzey kenarlarına silikon çekerek üst üste yapıştırabilirsin en iyi...
Ama mukavemeti konusunda kaygılıyım. Bunu riske atmamak için fazla yüklenmemeyi düşünmüşsün. Yerinde bir çözüm. 4+4 mm cama sanki 6 mm lik cam hesabı ile basınç uygularsanda yine problem çıkabilir gibi. Yüksek olmamasını sağlarsan akvaryumun derinliği azaltıp daha az basınç altında kalmasını sağlamış olursun. Belki işe yarayabilir.
Hatta, arada illa ki kalacak olan 1 mm lik boşluk sayesinde ısı cam vazifesi görüp akvaryum ısı kaybını tek camlı sistemlere göre daha aza indirmiş olabilirsin.
Estetik için ise silikonların görünen yerlerine kuşak şeklinde yapışkan (ds fix) dekor kağıt  gibi bir şey yapıştırıp sanki ahşap çerçeveliymiş havası verebilirsin.
Şimdiden kolay gelsin.
SIFIRDAN KAPUMBAĞA AKVARYUMU KURULUMU (fotoğraflı)
[QUOTE=ceno]Uzun bir süreden sonra tekrar merhaba;

Yeni konu açmak istemedim. Konu kaynağı aynı kaplumbağalar =)
Sorunumuz şudurki dişi kaplumbağam aşırı agresif davranıyor erkek kaplumbagama göre. Dişi durmadan erkeğin kuyruğunu ısırıyor. 16 aydan beri bendeler böyle bir sorun yaşamamıştım. Yeni yeni sorun çıkartmaya başladılar.
Dişinin dikkatini dağıttıktan sonra erkeğin peşini bırakıyor ama çok fazla kovalıyor. Erkek kuyruğunu kıvırıp yüzüyor artık =S

Varmı acaba bir önerisi olan?
[/QUOTE]

3 kaplumbağanızın olduğunu okudum diğerinin cinsi ne?
Bunu belki bir kıskançlık olma ihtimali için sordum. Benim de 3 tane kapluşum var. 2 dişi 1 erkek. Kapluşlar eşlerini belirledikten sonra diğer kalan kapluşa baya sert davranıyorlar. Benim başıma geldi ve hala bu ambargo devam ediyor. Çiftleşme dansını yaptıktan ve birbirlerini seçtikten sonra tek kalan kapluş besleme gibi oldu yanlarında. Çok üzülüyorum ama o na da bir eş alırsam nüfuz artacak belki daha sert kavgalar başlayacak.


Ayrıca size bir fikir vermesi açısından; kuru alanı akvaryum dışına taşırsanız akvaryumun hacminin tamamını yüzmek için kullanmalarını sağlayabilirsiniz.

Bende bu aralar 200lt civarı bir akvaryuma geçme çabasındayım, şu anda kullandığım dış kuru alanın bir farklı modelini alacağım akvaryuma da yapmayı planlıyorum. Size de böyle bişi tavsiye ederim.

Saygılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.