ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mr.SCADA
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Aralık 2008 23:27
Son Ziyaret:
13 Ekim 2019 21:31
Toplam Mesaj:
139 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nihat ACAR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Otomasyon ve kontrol Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nihat ACAR

SON 10 MESAJI

Bitkikolik
Hiç değilse senin bitkilerin gelmiş. Benimkilerini göndermedikleri gibi geri ödeme de olmadı (1 ay sonra 1 yıl olacak).

Bu arada canlibitki ve bitkikolik aynı kişiye ait. Canlibitkiyi herhalde bilirsiniz. Yine aynı şikayetlerden dolayı bu forumda meşhur olmuş site.

Akvaryum hobisini sırf bu kişilerin tutumu yüzünden bıraktım...
Seyyar Yandan Sump'da Soru ?
[QUOTE=frontosa hayko]
Taygun bey, ben bu boru sisteminden vazgeçsem aynı bu fotoğrafdak sistemi yan kısıma uygulasam bir sorun olmaz demi ?? 
[/QUOTE]

Sistemin değişik bir şeklini daha önceden 2 akvaryumda uyguladım. Herhangi bir sorun yaşamadım.

- Motor akvaryumun içinde olacak.
- Su, şelale filtre gibi bir kısımdan akvaryuma dökülecek.

Tek yapmanız gerek yukarıdakileri uygulamak.
Trommel Filtre
http://www.aqua-se.com/de/41974-Trommelfilter

Oldukça güzel bir şeye benziyor.
Bukalemun viraryumu yapacam önerileriniz?
Ahşap işlerine eliniz yatkınsa 5 tarafı ahşap, ön tarafı tel olan geniş alanlı bir vivarium yapabilirsiniz. Tamamı camdan olan vivariumlar, bukalemunlar için tavsiye edilmez. Sebebi de yeterli hava akışı sağlanmadığı için, bir süre sonra bukalemunun boğulmasıdır (sadece bukalemun için geçerli bir şey de değil).

Bukalemunlar tırmanmayı seven canlılardır. Bunun için yüksekliği fazla bir vivarium tasarlamalısınız. İçine bolca dal, biraz yeşillik olması için yapay bitkiler, belki alta görüntü olması açısından ufak bir akvaryum ve şelale yaparsanız oldukça güzel bir vivarium olabilir.

Canlı yem olarak un kurdu, üretilmesi oldukça kolay bir tür. Ancak morio kurdu hem daha iyi bir besin kaynağıdır, hem de böcek formuna soktuktan sonra evde beslemek isteyebileceğiniz çok güzel hayvanlardır.

Şunu da unutmamak gerekir ki, canlı yemler kurt formunda iken tırmanamaz, toprak vb yerlere saklanırlar. Yukarıda anlattığım gibi bir vivarium yaparsanız bukalemununuz aç kalır. Bunun için size böcek formundaki canlılar gereklidir. Çok ses çıkartmayan çeşitli ateş böcekleri ve çekirge türleri daha uygun olur.

Un kurdunu çeşitli taban malzemelerinde (mısır unu yada mısır unu+kepek karışımı gibi) bakabilir ve böcek formuna getirebilirsiniz. Morio kurdunu ise ben sadece toprakta böcek formuna sokabilmiştim.

Bu tür canlılarda ne büyük sorun canlı yem emin etmek. Benim aldığım yer kapanınca ben tarantulamı  satmak zorunda kalmıştım. Onun için canlı yem temin edebileceğiniz yerleri çok iyi araştırmanızı tavsiye derim. Aksi taktirde sonrası çok can sıkıcı oluyor.
Mr.SCADA2010-07-03 09:48:23
ana tankıma üst sump yapmak istiyorum
Üst sump için en güzel malzeme, ufak plastik çekmeceler. Hem kule tipi oldukça kullanışlı ve görevini mükemmel yapan bir sumpınız olur, hem temizliği oldukça kolaydır hem de görüntüsü kötüdür Big%20smile 
Lazerle Akvaryum
Camın kırılması, üzerinde mikro düzeyde çatlaklar olduğu ve bu çatlaklara yüksek bir basıncın (sonucu esneme) etki etmesiyle olur. Yani esneyen camın kırılma olasılığı daha yüksektir. Akvaryum yapımında (yüksek hacimli tanklarda bile) en iyi yöntem lazer denilen yöntemdir.

Burada önemli olan yapan kişidir. İşinin ehliyse 2-3 yıl değil ömürlük bir akvaryumunuz olur. Ancak sürülen maddenin bütün yüzeye tam sürülmemesi gibi durumda zayıf noktalar oluşur, belki açık noktalar bile kalabilir. Bu açık noktaların etrafında sürülen maddeden akmışsa, silikon bu yüzeyleri tutmayacağından kapatılamaz da. Bu noktalardan su sızıntıları olacaktr.

Kısacası camcınıza güveniyorsanız kesinlikle lazer...
akvaryum bu şekilde olurmu?
Orta genişlik ile taban farkı, ayrıca yüksekliğin 80 cm olması yüzünden taban camınızın çok çok kalın olması gerekir. Her ne kadar alt açılara mermer koysanız da, o basınç altında silikonlar atacaktır. Bir de dekor olayı var tabi ki. Açılı tabana nasıl bir dekor koymayı düşünüyorsunuz?

Bence bildiğimiz yöntemlerden şaşmayıp, dekoratifliği/farklılığı akvaryumun dekoruyla sağlamamız daha güvenli olur.
Pirana beslemek istiyorum.
Farklı hayvan beslemek istiyorsanız, elinizdeki akvaryumu ikiye bölün ve iki farklı tarantula besleyin. O boyutlardaki bir akvaryuma balı koymak bile BENCE hata... Üstelik tarantulalarınız, bukalemun ya da piranalardan daha çok ilgi odağı olur :)
Büyük bir sorunum var
Suyunuz klorluysa dinlendirirseniz geçer. Ancak suyunuz dediğiniz gibi kireçli (sert su) ise dinlendirmek hiç bir fayda sağlamaz. Tek çareniz bir filtre sistemi almak.
Astronotumu ne yapıcam ben ?
25cmlik balığımı bile 3 günden fazla aç bırakamıyorum. Hemen halsizleşiyor. Yavru balık 7 gün dayanamaz. Kesinlikle bir otomatik yemleme makinası alın. Motor, filtre zaten normalde de sürekli çalışması gereken elemanlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.