ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muammerkaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Aralık 2008 11:59
Son Ziyaret:
17 Şubat 2016 22:18
Toplam Mesaj:
49 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muammer Kaya
Doğum Tarihi:
03 Şubat 1994
Yaş:
30
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

MUAMMER KAYA PENDİK- KARTAL/İST.

SON 10 MESAJI

Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=darkaura]Düz pcb yuvarlar pcb nasıl kullancağınızla alakalı. Aydınlarma suya yakın duracaksa boylamasına düz daha uygundur ama biraz yukarıda duracaksa 2 adet yuvarlakda kullanılabilir. Aydınlatmayı nasıl yapacağınıza bağlı.

18w için 4 deep red, 2 royalblue, 1 adet uv-mor, 11 soğuk beyaz uygundur.[/QUOTE]

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet suya yakın olacak, kapağın yüksekliği 6-7 cm civarında akvaryumdaki su seviyesi ile aydınlatma arasında tahmini 15 cm civarında var diyebilirim.
O halde düz pcb daha iyi olacak benim için karar verebildim sayenizde :)
İlgi alakanız için tekrar teşekkürler [:)]

Bitkili Tankda Led Kullanımı
İyi günler öncelikle değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.İlk sayfada verdiğiniz oranları gördüm fakat yanlış birşey yapmak istemediğim için yazıyorum [:)]
Uzun süredir bitkili tank kurmayı planlıyordum kapak işini hallettim, sıra geldi aydınlatmaya .
Tankım 55-60 litre civarında , litre başına 0,3 watt hesapladığımda 18 watt aydınlatmaya ihtiyacım oluyor, merak ettiğim şey ise en verimli şekilde 1 watlık power ledlerin hangisinden kaç adet kullanmalıyım (Deepred,royalblue,uv mor vs.).

Birde düz pcb kullanmakmı daha etkili olur, yoksa yuvarlak pcbmi ?
Mantığım yuvarlak desede sormak istedim :)

Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Emeğinize sağlık

Saygılarımla
KARTAL - MALTEPE 'Lİ AKVARYUM AŞIKLARI...
Selamlar arkadaşlar Kartal-Kurfalı Mahellesindn aranızdayım :) Yaklaşık 5 sene malawi cikletleri , canlı doğuran besledikten sonra uzunca bir süre ara verdim ve şimdi  tekrar buralardayım kücük bi sarı prenses kolonisine sahibim an itibariyle herkese keyifli forumlar :)
Adım Adım Bir Hayalden Gerçeğe ( Duvar Akvaryumu)
Uzun süredir foruma girmiyordum akvaryumu 2 sene kadar önce kaldırmak durumunda kalmıştım yaklaşık 4-5 sene bende uğraştım akvaryumlarla icimdeki bu akvaryum sevgisini tekrar körükledin abi bu gidişle kuracağım akvaryumu ama okul falan zor oluyor o yüzden ertelemek durumundayım Allah nazardan korusun maşallah cok güzel herşey :))
320-110h-70 (Y.Res.Sf10)
Mustafa Bey peki akvaryumun ısıtma sistemi ne şekilde yapılacağı konusunda fikriniz varsa öğrenebilirmiyiz bu kadar büyük bir akvaryumun ısıtma sistemi düşünülmüştür gibi geliyor....
Akvaryum Malzemeleri
Akvaryumun kimyasını, biyolojik dengeyi bozmamak için ilaçlama yapmamalısın düzenli olarak haftada yada 2 haftada bir düzenli dip çekimi yaparsan akvaryumun şartlarına bağlı olarak sorun çıkmaz.
Fotoğraf ekleme şansın varsa daha iyi yardımcı olabiliriz malzeme konusunda.
Beyaz(snow) prenses Başlangıç+resimli
Berk bu yemin (tropical spiruluna granulat) kalitesiz olduğunu nerden çıkarttın gayet yeterli gelebilecek ve besleyici bir yemdir sera flora vs çeşitli bitkisel yemlerde verebilirsiniz balıklarınıza.
Artemiayı otçul balıklara vemeseniz daha iyi olur bence ama siz üstadlarımızında fikirlerinin almanızda yarar var.
Yeni akvaryum Kurulumu
[QUOTE=hasan_ali05]  Akavryumunuz çok yapay olmuş bence cichlid besleyecekseniz sadece kaya koyun ve tuzlu suda kaynatın ben hep öyle yapıyorum.Kumu cichlidler ağzına alıp kumla beraber yumurtaya bakınca bir şey olmaz ben bazen yavrularla beraber kum kusturuyorum.Ayrıca ince kum daha iyi olur hem Feyzullah abinin dediği yönden hemde balıklar ince kumu daha çok sever.[/QUOTE]
 
Hasanali iyi güzel forum özel üyesi bile olmuşsun ama sence o akvaryumda cichlid beslenebilirmi.En fazla cichlid yavruları bile kısa süreli bakılmalıdır aksi takdirde balıklara yazık olur.
Akvarist
Akvarist çarşı pazarda dolaşırken , şeffaf kap yada benzeri bişey gördüğünde bundan fıstık gibi dış filtre yapılır diyen birisidir.Big%20smile(şahsen ben böyleyim.)
Akvarist durakta otobüs beklerken gözü devamlı duraktaki camlara takılan ve bir gün onu ordan yok etme düşüncesi içinde olan adamdır.Dans
şubat 2011 askerlik
Benimde yakın bi arkadaşımın abisi gidiyor Manisa ulaştırmaya....

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.