ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
m.akkus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Aralık 2008 21:26
Son Ziyaret:
08 Kasım 2018 17:33
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Akkuş
Doğum Tarihi:
11 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Ankara
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Akkuş//ANKARA
135 lt demasoni
70 lt. yavrucuklar :)

SON 10 MESAJI

Demasoni ağzına yumurta aldı ama sorun
Dişiyi tül yavruluğa ayırırsanız yumurtaları atmayabilir ama rahat olmayacağı için atma oranı yüksek. Dişiler kuluçka süresince karanlık ve saklanabileceği güvenli bir ortam ister, stressiz olarak sonunda yavruları bırakır.. Ağzındaki yumurtalar azalıyor gibi gelebilir, bu durum normaldir, tabi gerçekten azalıyor mu yoksa yumurtalar yavruya dönüştüğü için kursağında yer mi açılıyor ne oluyor onu ben de tam bilemiyorum ama bu durum normal sanırım. Çünkü benim dişi ikinci yumurta tutuşunda ağzı o kadar doluydu ki başlangıçta, dedim ki 15-20 yavru çıkar herhalde :) ama 9 yavru çıktı.. Sizin yapmanız gereken dişi sayısını artırmak, kendi şehrinizde olmasa da yakın şehirlerden bakmanızı öneririm, yavru eklerseniz bence hiç sağlıklı olmaz, çünkü yeni alacağınız balıklar, elinizdeki erkekten boyut olarak çok küçük olursa ne yem yedirir ne de akvaryumda rahat bırakır... Bulabilirseniz damızlık en az 2 dişi alın derim.. İyi akşamlar
demasoni fabrikası (bu balıklar beni şaşırtıyor))
[QUOTE=karani85]
İşte kendi balıklarınızdan bakarak alt kuyruklarındaki sarı beneklere göre ayırabildiğiniz varmı yada kuyrugunda sarı benek belirgin olup dişi balık olan yada kuyrugunda saru benek çok az olup erkek çıkan balığınız varmı? onu sormuştum.
[/QUOTE]
Benim yavru aldığım dişi yaklaşık 4,5-5 cm civarında, sarı beneği var, ama hafif tonda sarı renkli, erkeğin sarı beneği ise çok yoğun derecede sarı renkte ve hemen göze çarpıyor..
Erkek yunusum yumurtalari vermiyor
Aile bağları çok kuvvetli bir yunus aileniz var  İnşallah yavrular da gelir de iyice pekişir. tugix2011-10-13 19:31:55
Erkek yunusum yumurtalari vermiyor
Çok ilginç, bunu da duyduk ya sonunda . tugix2011-10-13 19:31:08
Garip bir olay
Üstadım kuluçka makinası için birşey söyleyemem, ama ben de demasoni besliyorum, dişi sayısı az olduğu zaman bu durum dişiler için zulüm oluyor erkek sürekli kovalıyor, dişinin ağzı dolu olsun olmasın farketmez. Ama yukarıda söylenildiği gibi yeterli kayalık alan görünmüyor, demasoniler kayalıklara bayılırlar, daracık aralara girmeyi severler, bunu yaparsanız dişinin de saklanıp yumurtaları koruyacağı bir alan oluşturmuş olursunuz. Kusturmanız kötü olmuş, ilk sefer yumurta tuttuysa kendi haline bırakmanız balığın tecrübe edinmesi açısından daha iyi olurdu..
Ağzında yumurta olan balığın yem yemesi
Yem yiyorlarsa büyük ihtimalle yutmuşlardır yumurtaları, ilk seferse normaldir... Saygılar
ankara'daki su
[QUOTE=Hasir26]Ankara nın suyundan caık bile olmaz diyen arkadasa sesleniyorum sen cackık yememişsin...Samsun ve
Edirne deki sularıda gördük emin ol buna suan yapılan araştırma ve Askideki yetkilin ifadesi şu bu su içilr demsi ve bn tankıma 4 saat sonra direk balıklarımı içine koydum ve cok şükür yasşıyorlar sadece  biraz tuz ilave etmiştim koymadan önce... Umarım nedmek istediğimi anlamışındır.Ankaral lıyım laf ettirmem ne taşına ne suyuna ne toprağına NEDE İNSANINA [/QUOTE]
Gelin şu noktada anlaşalım, ben diyorum ki ankara'nın bölgelerine göre içme suyunda çok büyük değişiklik ve bozukluk var. Daha iki gün önce yaşadığımı söylüyorum, evde hazır su yoktu çok susadım çeşmeden doldurdum, suyu ağzıma götürmemle geri tükürmem bir oldu. Kimse bana ankaranın suyu çok iyi çok güzel diye savunamaz. Ben yaşadığımı biliyorum. Hatta adresi vereyim gelin siz de bakın su içilemeyecek kadar bozuk üstadım, maalesef bozuk. Demişsiniz ya edirne ve samsundaki suyu da gördük diye, ama ankaranın suyu güzel diyorsunuz, o zaman siz ya hiç gerçekten güzel su görmediniz ya da bilemiyorum size tatlı yeri gelmiş, ben kayserinin suyunun üstüne su tanımam, kayseriliyim, 300 lt akvaryumum vardı, hortumu bağlardım çeşmeye, direkt olarak akvaryumu doldururdum, balıkları da direkt atardım ve ben bu şekilde 100 tane yavru balık büyüttüm hiç kaybım da olmadı. Ama ankarada böyle değil, su adam gibi su değil, yetkili falan bilmem ben makinalara da güvenmem, en iyi ölçümü insanın kendi dili kendi ağzı yapar. Ama ankaranın suyu yıllardır sorunlu, ankaraya ilk geldiğimde de içilmiyordu şimdi de içilmiyor. Bu söylediklerim demetevler bölgesi içindir, diğer yerler farklı olabilir
Demasonilerimde nasıl bir düzenleme yapmalıyım?
Arkadaşlar 100x30x45h ölüçlerindeki akvaryumumu kurmak üzereyim, sadece demasoniler olacak, akvaryuma canlı bitki koyabilir miyiz? Faydası olur mu? 
Demasonilerimde nasıl bir düzenleme yapmalıyım?
Bu arada akvaryumu büyütüyorum nasipse yarın 100x30x45h ölçülerinde akvaryumu getirip kuruyorum, yine forumdan birinden buldum.. Sanırım demasoniler için de bu ölçüde akvaryum idealdir, küçük diyen var mı    
Demasonilerimde nasıl bir düzenleme yapmalıyım?
[QUOTE=*mehmetcan*]Akvaryumu büyütmen şart Mustafa kardeşim, şayet balıklar yavrudan büyüdüğü için sıkıntı olmamış olabilir fakat demasoniler ilk etapta utangaç balıklardır yeme bile çıkmazlar. 

Bence 1metrelik standart bir akvaryum al,kızılayda fiyatlar iyice düşmüş(ama kalitesine de bak) sonra istediğin demasoni kolonisini kur, ilk bir ay da iceman, saulosi gibi akvaryuma konduğu andan itibaren yeme çıkabilen ve göz önünde olan balıklardan koy ki bu demasonilerin korkusunu giderecektir, ondan sonra da akvaryumunun karşısına geç ve demasonilerinin keyfine bak 
[/QUOTE]
İlginiz için teşekkür ediyorum..
Akvaryumu zaten büyütücem kaçarı yok, ayrıca bu 65 cmlik akvaryumu da kızılaydan ucuzluk zamanında almıştım :) keşke 1 metrelik alsaydım ama maddi açıdan boyumu aşıyor öğrenciyim sonuçta :)
Balıklarımın yeme çıkmama ya da utanma gibi sorunları yok çok şükür, sabah ve akşam alıştırdığım saatte odadan girdiğimi gördükleri anda yukarı çıkıp su yüzeyinde şapırtılar çıkarıyorlar çok iştahlılar maşallah :) ayrıca sera flora yemle besliyorum.. Su değişimleri şimdiye kadar pek düzenli değildi şimdi bir düzene oturttum ve kayıt bile tutuyorum şu tarihte şu kadar su değiştirdim şu tarihte dip çekimi vs. günlük şeklinde bir kayıt.. Diyorum ya yavru bile aldım hatta ikinci yumurta alışıydı..

Konuyu ben tekrar toparlamak istiyorum, verdiğim bilgiler dahilinde söylediğim balıkları akvaryumdan çıkarsam mı yoksa ilanda bahsettiğim demasonileri getirip direkt olarak bunların yanına koysam mı..
Şu boyları kısa kalan 2 balık kafamı karıştırıyor özellikle onları ne yapacağımı bilmiyorum. İlerde üreme ya da büyüme açısından kendilerini toparlarlar mı? Daha önce bunu yaşamış olan yok mu foruma bakıyorum henüz bulamadım buna benzer bir konu..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.