ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Biologist
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2008 18:09
Son Ziyaret:
27 Eylül 2019 13:08
Toplam Mesaj:
122 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil KOZAN
Doğum Tarihi:
30 Kasım 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
biyolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Halil KOZAN

SON 10 MESAJI

Dış Filitre Ye Co2 Girişi
Merhaba, karbondioksit çok asidik bir gazdır, suda çözündüğünde suyun Ph'sını düşürür, filtreye zarar verme ihtimali var.
Nedir Bu Tankı Kırdıracak (resimli+videolu)
Merhaba,
-UV filtreyi gereksiz yere almışınız, filtreye giren sporları öldürür fakat bir yere tutunarak yaşayan yosunlarda işe yaramıyor, filtreye girmeden sporlar bir yere tutunuyor ve çoğalıyorlar, UV filtre yeşil su sorununda etkili.
- Silikat tutucu malzemeler silikatın yanında fosfatı da tutuyor ve tankta fosfat çok düştüğü için yosun sorunu olabiliyor. Silikat yeni kurulan tanklarda diatom sorunu dışında sorun oluşturmuyor. Diatom mücadeleye gerek kalmadan tank olgunlaştıkça ortadan kalkıyor zaten.
Filtrede mümkün olduğunca kimyasal filtre materyali kullanmayınız ( aktif karbon v.s. dahil )
-Biyolojik döngünün oturduğundan emin olmanız gerekiyor, tankta amonyak yada nitrit varsa biyolojik döngüde sıkıntı vardır ve bakteri kültürü eklemeniz gerekir.
-Sabit miktarda karbondioksit vermeniz gerektiğini zaten siz de belirtmişsiniz.
-Misket gübrelerin çoğunda bol miktarda inorganik madde vardır ( eser elementler, Fe...), bitkiler ihtiyacı olan bu elementleri kökleri vasıtasıyla alacağı için jbl ferropol gibi gübreleri eklediğiniz zaman bitkiler ortamdaki bu maddeleri kullanamadığı için yosun oluşumuna sebep olabilirler,
- Tankınızda amonyak, ve nitrit testlerini yaparak biyolojik döngüde sıkıntı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor, sıkıntı varsa bakteri kültürü ekleyiniz, sıkıntı yoksa; fosfat ve nitrat testleri yapmanız gerekiyor, fosfat nitrat dengesi bozulursa yosunlar aşırı çoğalabilir.
-Bir de demir testi alarak demir miktarını kontrol edin ve mikro element gübrelemeyi demir miktarına göre yapın.
- Tanka yeni bitki eklerken eğer bitkiyi aldığınız yerden şüpheleniyorsanız kısa süreli bakır içeren yosun önleyicilerle yada yoğunlaştırılmamış ve parfüm içermeyen çamaşır suyuyla yosun için dezenfeksiyon yaparak bitki ekimi yapınız ( forumda bir çok yerde bu konu mevcut)[EDIT]Biologist,2016-02-09 19:27:30[/EDIT]
Neye Göre Akvaryum Alıyoruz Veya Yaptırıyoruz.. ?
Anıl bey Ö.M. den aynı soruyu sormuşsunuz bana da; doğru bir mantık olduğunu düşünüyorum, fakat 80-45 ile 90-45 arasında bu şekilde bir derinlik algısı farkı olacağını zannetmiyorum.
Fazla Co2 Ve Puslu Akvaryum Suyu
Mayalı sistemde önceleri şişeden çıkan hortumu direk akvaryuma veriyordum ve bende de oluyordu hafif renk değişimi, sonra damla sayacı yaptım ve bu sorunla hiç karşılaşmadım. Ben mayalama şişesinde oluşan alkolün buharlaşarak akvaryuma karıştığını düşünmüştüm.
Neye Göre Akvaryum Alıyoruz Veya Yaptırıyoruz.. ?
Anıl bey 5 cm lik bir fark derinlik algınızda 3,75 cm bir değişkenlik gösterir ve bunun çok önemli olmadığı kanaatindeyim, derinlik algısı hakkında bir makale var, faydalı olacağı kanısındayım; [URL]http://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_akvaryum_peyzajinda_derinlik_k186028.asp[/URL]
Bitkili Akvaryumlar Için Hazır Programlar Var Mı?
Bu sitedeki program işinize yarayabilir, http://www.libreaquarium.org/
Bitkilerim Neden Sararıyor.
Merhaba,
Bitkilerdeki sorun büyük ihtimalle magnezyum eksikliği, düzenli su değişimi yapıyorsanız(haftalık %30-50) magnezyum eksikliği olmayabilir.
Birkaç önerim olacak;
Excel bitkilere karbon sağlar, zaten siz karbondioksit veriyorsunuz akvaryuma ve düzenli excel kullanmanıza gerek yok, ilerleyen zamanlarda yosun sorununuz olursa forumdan bakarak elinizdeki exceli kullanabilirsiniz çünkü excel yosun gidermede de kullanılır.
Akvaryumdaki karbondioksit seviyesini ölçmek için uzun süreli karbondioksit test kullanmanızı öneririm. ( Örneğin Ista CO2 indicator ) Yine alacağınız testin kullanımı ile forumdan bilgi edinebilirsiniz.
Bitkilerin hayatını sürdürebilmesi ve gelişebilmesi için fotosentez yapması gerekir, fotosentez de ise bilmeniz gereken en önemli nokta minumum kuralıdır, minumum kuralı bir bitkinin yapacağı fotosentezin hızının ortamda bulunan besin maddelerinden en azına göre olacağıdır. Yani sizde fosfor gübresi var, eğer akvaryumda azot, potasyum demir gibi besinlerden birisi yoksa sizin verdiğiniz fosforu bitkiler kullanamaz, büyük ihtimalle akvaryumda yosunlar çoğalır.
Yukarıda söylediğim minumum kuralına göre gübreleme yapmanız gerekmekte, bunun yöntemleri forumda bir çok kez anlatıldı ama kabaca bahsedeyim;
Gübreleme için NO3, PO4 ve Demir testleri alırsanız akvaryumdaki eksikliğe göre bu maddeleri haftada 2-3 kez ekleyebilirsiniz, tabi birde mikroelement gübresi eklemeniz gerekecek onu da üzerinde yazan tarife göre ekleyebilirsiniz. Eğer test almadan gübreleme yapmak istiyorsanız içerik tahmin yöntemini (estimative index) inceleyiniz.
Akvaryuma verilen ve suda çözünen karbondioksidin hemen sudan havaya geçmemesi için su yüzeyindeki hareketin az olması gerekir ve akvaryuma iç filtre yada hava taşı ile çok fazla hava vermemeniz gerekir.[EDIT]Biologist,2015-07-01 01:38:27[/EDIT]
KH 25 ila 30 arası
Fatih bey en iyisini yapmışınız, diy demir gübresi hazırlama hakkındaki konuyu takip ediyorum orada görmüştüm r/o aldığınızı, bu sayede edta ile şelatlanmış demir gübresi kullanabilirsiniz.
Şu balığın türü nedir ?
Astronotus ocellatus
pH, Su Değerleri ve İyon Gereksinimleri
Harun bey, paylaştığınız konular forumda daha önce bir çok kez anlatılmasına rağmen bu kadar net ve açıklayıcı bilgileri bir arada bulmak oldukça güzel.
Size Silisyumdioksiti azaltma hakkında sorum olcak; bilindiği üzere SiO2 özellikle ilk kurulumda diatom oluşumunun en büyük sebebi, musluk sularında oldukça fazla SiO2 ve tuzları mevcut, Silisyumu azaltmanın en iyi yolu ter ozmos kullanmak, fakat ne yazık ki çoğu hobici için cihazların fiyatları fazla gelmektedir, diğer bir yol silikat emici substratlar fakat bunlarda uzun süreli kullanımlarda oldukça pahalıya geliyor, bu iki yöntem dışında silisyumu sudan uzaklaştıracak uygun fiyatlı bir yöntem biliyor musunuz? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.