ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zengin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2009 16:04
Son Ziyaret:
21 Mayıs 2018 18:02
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin Taşkulu
Doğum Tarihi:
08 Temmuz 1970
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
serbest meslek
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin TAŞKULU

SON 10 MESAJI

İLGİNÇ Bİ SORU...!
Dış filtre kullanıyorsanız biyolojik mi kurdunuz suyun ph ı yüksekse eğer vatozları ve çöpçüleri etkiler. kullanılan yemler etçil ise vatozları etkiler cichlidleriniz etçil se eğer vatozlara rahat vermezler. saklanacakları yerler yaratırsanız kendilerini koruyabilirler. Bir de vatozlar için akvaryumun ışını söndürdükten sonra bir miktar yem atarsanız vatozlar için de iyi olur aç kalmazlar çünkü vatozlar gece çalışıp yemlenirler aç kalmalarını da önlemiş olursunuz. Leopar vatoz kullanırsanız kendilerini koruyabilirler...Malawi cichlidler besliyorsanız. vatozlara rahat vermezler.
Kumda ve Taşlarda Oluşan Kahvrengi Lekeler
Bence güneş ışınlarını direkt almayan bir yer seçimi yapmanız gerekli ayrıca ışıklandırma olmaması ve kullanılan yemin kalitesine de bağlı olabilir. ...grolux florasan kullanırsanız ve güneş ışığını keserseniz kurtulabilirsiniz.Bir de balıklarınızı yemlerden aşırıya kaçmazsanız yani balık sayısına göre 1 dakikada bitirebilecekleri kadar atmanız olayları çözüme ulaştıracaktır. Saygılar
Haftada 1 gün yem vermeme
Tropheuslar bitkisel beslendikleri için barsakları uzundur etçil diğer türlere göre eğer su değişimlerini düzgün yapıyorsanız 1 gün aç kalmaları daha iyi sindirim ve barsak temizliği olacaktır. Sorun yok.
Balık Kustururken Eldiven Kullanımı
Bence de eldiven kullanmak elinizden kayma riski ve eldivenin kokusu açısında balığın strese girmesini tetikleyebilir.En güzeli suyun içinde dışarıya çıkarmadan çıplak elle yapmanız.
Uçakla Balık Nakliyesi
hayırlı olsun güle güle büyütüp yavru alırsınız inşallah

YENİ BASLADIM
akvaryumdan çok yavruluk ölçülerine daha yakın bence güzel cüce vatoz akvaryumu olabilir küçük bir kütük tek bir anubias mükemmel olur diye düşünüyorum 

Anubias yosun
Gördüğüm kadarıyla akvaryumun camlarında da yosun var kullandığınız ışıkla alakası olduğunu sanıyorum aslında grolux kullanmanızı tavsiye ederim.Diğer kullanılan beyaz vs. florasanlar zararlı yosunlar oluşumuna neden oluyor..
L144 LONGFİN BLUE EYE HAKKINDA !!
L144 ler longfin mi acaba  yoksa düz kuyruk mu ? 10 aylık balığın boyu en az 10cm olması gerekir.Tam damızlık olması için 1yaşını geçmiş olması lazım..... benim 7-8cm longfinlerimde yeni yeni çıkıyor bıyıkları...25 tane balık hepsi aynı batınsa  3 te 1 oranında erkek çıkma olasılığı fazla...Ama ayrı ayrı balıklara aitse dişi olma olasılığı da var ...en güzeli yakın çekim yaparsanız kafa yapılarına göre yardımcı olmaya çalışırım...Saygılar

Fiyatlar
L 144 veya  vatozlar uzun vade de damızlık hale geliyorlar..Damızlık hale gelmeleri bence de büyük emek istiyor bu yüzden 100 TL . Ama kendiniz büyütmeye niyetliyseniz 3-4cm lik L144 ler 10-12TL civarında ...Dileyen arkadaşlar denemek babında 10 tane yavru alıp baksınlar ve büyütsünler...Hergün bakım isteyen canlılar olduğu için emeği de fazla bu yüzden..Bir çift balığa 200 TL verip 1 ay sonra yavru alma şansınız % 80 tabii ki gerekli şartlar sağlandığında ..Yavru almakla da iş bitmiyor ...yavruların kendini kurtarmaları  %40 kayıpla gerçekleşiyor...Bu yüzden ilan veren arkadaşlar üretim yapan veya bu işten bıkan veya hobiyi bırakan kişilerdir..Hayırlı hobiler 
Arkadaşlar Balıklarım Hastamı
Akvaryum elazığın açıklamalarına katılıyorum  artı olarak iç parazit için Sera Baktopur direkt  tablet kulanmanızı tavsiye ederim. Akvaryum litrenize göre 1-Uygulamaya başlamadan önce filtredeki karbonu çıkarın ve filtreyi tekrar çalıştırın. %50 su değişikliği yaptıktan sonra 50 litre suya 1 tablet şeklinde (suda eriterek) uygulayın.
*2-Akvaryumu iyi havalandırınız. 
*3- Bitkili akvaryumlarda Karbondioksit Co2 ve Gübreleme sistemini kapatın.
*4- Uygulama 3 günlüktür, 4. gün %50 su değişimi yapınız. 
*5- Balıkları gözlemleyin hastalık devam ediyorsa uygulamayı tekrarlayınız.
*6- Sera Bactopur Direct akvaryumunuzdaki yararlı bakterilerinde yok olmasına neden olur. Bu nedenle tedaviden sonra akvaryum suyunuzu Sera Aquatan ve Sera Nitrivec kullanarak yeniden düzenleyiniz.
GEÇMİŞ OLSUN....Eğer musluk suyu kullanıyorsanız dikkat etmeniz gereken bir konuda suyu iyi dinlendirip su hazırlayıcı kullanınız. Hayırlı hobiler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 17 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.