ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Deep83
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2009 21:47
Son Ziyaret:
18 Mayıs 2018 23:15
Toplam Mesaj:
205 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Salih PİR
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1983
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Salih PİR





SON 10 MESAJI

bursa buluşması
Selam arkadaşlar , Özkan bey buluşmadan bahsetmişti . Fakat uygun olamadığımdan iştirak edemedim buluşmaya. Uzun zamandır akvaryum hobisiyle ilgileniyorum. Tatlı suda beslemediğim tür kalmadı gibi :) biraz maymun iştahlıyımdır. Son bir kaç yıldır karideslerle ilgiliyim 3 tankla karides hobisine devam etmekteyim.
40*40*40 cm arkadan sump'lı pleksi akvaryum yapımı
Merhaba , çalışma oldukça başarılı ve güzel , titiz çalışmıssınız tebrikler. Gelgelelim maliyet hacme göre oldukça fazla.
merhabalar frontoza akvaryumunda vatoz sıkıntı olurmu beraber bakılırm
Frontosanın ağzına sığmıyacak , yutamayacağı büyüklükte olursa sıkıntı olucağını düşünmüyorum. Ters yüzen çöpcü seçebilirsiniz. 10 cm mobam vatozu kuyruktan yutmuş fakat kafası ağzına sıkışmış geride çıkartamamış ve ölmüştü. O yüzden çöpcü ve vatoz eklerken bence hesap edip öyle eklemek lazım. Uygun ışık seçildiğinde , ve karanlıktada Frontosalar oldukça hareketli ve aktif avcı balıklardır.
Çam kozalağı
http://tvarsivi.com/player.php?i=2013090283367

Trt'nin arşivinde konuyu buldum . Dış filitrelerde biyolojik medya olarak kullanılabileceğini söylüyorlar.
Bursa' da Akvaryumcu tabusunu yıkan akvaryumcu Destan Akvaryum
Bahadır hocam , elinde özel bitki kumları (soil) mevcut mudur ? Akadama , dazs soil , oliver konott vs. gibi bilgi verebilirsen sevinirim.Deep832013-10-18 11:58:44
ENDONEZYA İTHALATI FARKLI TÜRLER...
Hangi karides türleri geldi bilgi verebilirmisiniz ?
Bursa' da Akvaryumcu tabusunu yıkan akvaryumcu Destan Akvaryum
Bahadır hocam geçmiş olsun. Nadir türler içinde karideserde olucakmı ? Gelen türler hakkında bilgilendirirsen seviniriz.
Discus için geri sayım başladı
Ervin beye katılıyorum , yunusları tanktan çıkardıktan sonra permosol ile tankı dezenfekte edip sıfırdan kurulum çok daha mantıklı olucaktır . Yunuslar ile discusların olası parazit ve mikroplara göstericekleri tepki farklı olucaktır , o yüzden riske girmektense , suyun oturmasını beklemek çok daha mantıklı bir seçenek.
 
Büyütme ve boylandırma tanklarında su kalitesi görsellik ve dekarasyondan çok daha önemli olucağından pipo filitreye takılmamalısınız ve tankınızda bence mutlaka bulundurmalısınız. Yumuşak sudan ziyade balıklarınızı sabit su değerlerinde bol o2 li ortamda büyütmeye bakın , pipo filitrede o2 ve bakteri oluşumunda size avantaş sağlıcacaktır.
 
Dış filitreniz zeolit , sporaxs ve biyolojik süngerden oluşturmanız yeterli ,ne kadar çok bakteri yerleşicek yüzey olursa o kadar iyi. Balık sayısına ve boyuna gelirsek bence 8-10 cm civarı 6 adet balık temin ederseniz , tecrübe kazanana kadar sizi çok daha az üzeceklerdir. 4-5 cm balıklar bence ilk discus tecrübesi için oldukça hassas ve narin durumda oluyorlar.
 
Umarım her şey gönlünüzce olur. Sağlıklı balık ve hobiler.
LSS-TURKUAZ ÇİFTİM VE RED TURKUAZ DENEMESİ
Ervin bey 41 kere maşallah. Bursa'da kaliteli discus üretcileri olduğunu bilmek oldukça güzel. Üretiminizin daim olmasını dilerim.
HAQOS EXPRO-500 Filtre incelemesi
Filitreyi bende 2 aydır kullanıyorum. 1. aydan sonra sorunlar başladı hava yapma , ses yapma , içindeki suyu eksilterek durma noktasına gelme vs. gibi , gece uyurken yanmasından korktuğumdan şuan atıl durumda balkondaki yerini aldı. Sanırım saksı olarak kullanıcam :D almak istiyen arkadaşlara üzerine biraz daha ekliyerek daha kaliteli bir filitre almalarını öneririm.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.