ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
spinrotate
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2009 12:44
Son Ziyaret:
21 Nisan 2016 09:15
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Çelen
Doğum Tarihi:
18 Ekim 1977
Yaş:
46
İl:
Bursa
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin Çelen

SON 10 MESAJI

Kestel Gölbaşındaki Salyangozlar
Çizgili olan Japanese trapdoor salyangozuna benziyor. Arasan bulamayacağın bir tür. Tabii ki ona benzeyen başka tür de olabilir, spixinin  deseni de bunun gibi, aralarındaki fark  ise çok kolay: spixi yumurta döküyor  Japanese  trapdoor  ise doğuruyor. Türkiyede de yerli olarak yaşıyor da kimse farkında değil herhalde. Bunu besleyip yumurta mı döküyor yoksa doğuruyor mu görmek lazım.  Yumurta döken çok salyangoz cinsi var ama doğuran çok az diye biliyorum.  Her şey bir yana Kestelde ne işi var bunun?  orada mutlaka keşife çıkmak lazım demek ki.
Tür Bilgisi
1-Fontinalis antipiretica: Macar yosunu,su söğüdü gibi adlarla da biliniyor, gerçek bir su yosunu olmasına rağmen çok taze ve belirgin derecede soğuk su sevdiği için akvaryumda uzun süre yaşamaz.
2- Fittonia isminde karasal bir bitkidir akvaryumda kısa bir süre kalabilir, su dışına çıkmazsa mutlaka ölür.
3-Lillaopsis braziliensis: Taban bitkisidir. Bakımı zor, low tech akvaryumda  bu bitkiyi hakkıyla yetiştirmek oldukça yorucu olabilir. Ben iki üç defa denedim ölmedi ama tabanı da kaplamadı amacıma ulaşamadım yani, vazgeçtim. 
 
spinrotate2011-08-08 15:14:57
ceratophyllum demersum
Daha doğal görünmesi için dekoratif bir taş alıp bitkiyi gövdesinin alt kısmından taşın altına sıkıştırıp kullanabilirsiniz, serbest yüzmesine de izin verebilirsiniz. Her şekilde olur.
küçük lotus
Böyle bir durumu ben şu şekilde yaşadım: Konya Beyşehirdeyken bir akvaryumcudan oldukça hırpalanmış lotus rubra 3 adet soğan aldım getirip akvaryuma koydum on gün içinde bir coşkunluk  bir gelişme şaştım. Uzayan yaprakları kesmekten usandım oluşan yavruları dağıttım bu durum 7 ay kadar sürdü, akvaryumun her yeri lotus doldu. Normalin dışında yaptığım şey kalsiyum magnezyum ve demir takviyesini tamamen kafama göre düzensiz şekilde yapmaktı.  Bursaya geri döndüm aynı ışık vs. soğanlar duruyor ama 3-5 tane cılız yaprak ne boy atma ne bir şey, ne oldu anlamadım. Dikkatimi çeken bir diğer şey de orada limon bitkisini ne yaptıysam olduramazken burada da limonlar gayet iyi durumda. Sonuçta en önemli değişkenin su olduğunu düşünüyorum. Bol magnezyum verince yaprakları koyu yeşile dönüyor, bol demir verince de kırmızılaşıyordu. O günleri özlüyorum şimdi.
Lepistesmi Platimi?
Lepistes üretiminde nasıl bir sonuç alacağınız her zaman süpriz olduğu için tercih edebilirsiniz. Platy için renk varyasyonları az olduğundan nasıl yavru geleceği az çok belli olur. Lepisteste ise renk kombinasyonları sonsuz diyebiliriz, sadece renk de değil ayrıca, kuyruk şekli ve boyutları, üst ve diğer yüzgeç şekil ve boyutları da değişkenlik gösterceği için yavruların nasıl olacağına dair merak hevesinizi hep canlı tutar.
Bu bitkinin türü nedir?
http://www.akvaryum.com/Forum/kara_listede_olan_akvaryum_bitkileri_k480099.asp?PID=2561533 bu linkte var. Ben bu bitkiden bilmeyerek almıştım, çürüdü gitti. Yaprakları sert kenarlarında ince sarı bir çizgi var, düz yeşil olanları da var. Acorus diye geçiyor, arkadaşımız akvaryumdaki ömrünün  yaklaşık oniki ay olduğunu bildirmiş. spinrotate2011-07-18 15:46:37
Akvaryuma kara bitkisi
Sadece kökler suda kalacak şekilde suyu seven bazı karasal bitkiler yetiştirilebilir ama mineral vs yeterli sağlanırsa. Yine bu şekilde karasal bitkilerden yararlanılarak filtreler yapılabiliyor. Nitratı fosfatı vs akvaryum suyundan çeksin diye. Bu sistemlerin özel bir ismi var ama bir türlü hatırlayamadım.  Su bitkilerinin farkı şu: limon da (hyrophilla corymbosa) su dışına uzayıp büyüyebilir ama  budayarak, üstünü kapatarak vs. şekilde su dışına çıkmasına izin vermezseniz ölmez aksine japon şemsiyesinin su dışına çıkmasını engellerseniz ama 3 ayda ama 6 ayda mutlaka ölecektir. spinrotate2011-07-08 10:30:03
Bu bitkinin türü nedir?

Bu kara listede olan yani esasen kara bitkisi olup suyu sevdiği ve-veya suya dayanıklı olduğu için akvaryum bitkisi diye satılan akvaryumcuların 'sert saz' dediği bitki. Ne yaparsanız yapın suyun dışına çıkamadığı zaman ölecek. Çok sevdim yaşatmak istiyorum derseniz yavaş yavaş su yüzeyine yaklaştırıp yine santim santim su dışına çıkarmalısınız. Aniden çıkarırsanız yine ölür. Benim tavsiyem uğraştığınıza değmeyeceği yönünde. Buna benzeyen bitkilerin listesi forumda var kara liste diye arayın çıkacak.

AHTAPOT NERDEN ALABİLİRİM
Arkadaşlar tatlı suda yaşayan ahtapot türleri var mı ki?
Makrakanta karides yer mi?
Mutlaka sorun yaratır. Erişkin karidesleri yiyemezse yavruları yer, üretemezsiniz. Erişkin karidesleriniz de ölünce akvaryumunuzdaki karides populasyonu sıfırlanır, karides beslemeyle ilgili zevk ve çabalarınızı bitirecektir. Çok aşırı derecede sevdiğiniz bir tür değilse verin birine gitsin,üremez çoğalmaz büyür de büyür.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.