ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AlpBöke
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Kasım 2005 17:17
Son Ziyaret:
08 Nisan 2024 02:37
Toplam Mesaj:
935 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Özbal
Doğum Tarihi:
17 Mayıs 1991
Yaş:
32
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Sarı prenses
Şimdilik pek problem yaşamasanızda balıklar büyüdüğünde akvaryumun kalabalık olduğunu sizde farkedeceksiniz.Balıklar normal gelişimlerini gösterdilerse 5cm cinsiyet ayırt etmek için biraz küçük bir boyut gibi geldi bana ancak işten ankayan bir kişi bakıp karar verdiyse orası ayrı.Eğer cinsiyet ayrımı dediğiniz şekildeyse erkeklerden birini çıkarmanızı ve 2e 6d şeklinde devam etmenizi tavsiye ediyorum.Yavrularıda en azından bir süre sonra çıkartırsanız daha isabetli olacaktır.
Erkeğin bir yeri eşmesi,kumların yerini değiştirmesi o yeri sahiplenmesi yahut yuva yapması anlamına gelebilir.Kararmasıda hem stresten hemde üreme belirtisi olarak değerlendirilebilir.Ancak balıklarınızın henüz biraz küçük olduğunu bu yüzden belirtilerin stresi ve sahiplenmelerin başladığını işaret ettiğini söyleyebilirim.Yinede çok fazla zaman geçmeden yavru vermeye başlayacaklardır.
MEB serbest kıyafet uygulaması

12 sene boyunca üniforma giymiş bu sene fakülteye başlamamla serbest kıyafetle okula gitmeye başlamış biri olarak:

En başta batı tarzı üniformaların Türkiye'de uygulanması yanlış.Fakat bu konuyu yeni Türk devletinin kurulmasıyla yapılan devrimler ve bu devrimlerin bizi öz kültürümüzden uzaklaştırması ve geçmişimizle olan bağların atılması çerçevesinde değerlendirmeliyiz.Burası yeri değildir gerek yok biz şimdiki duruma göre konuşalım.
 
Gerçektende lacivert ceket ve kravat özellikle yaz aylarında tam bir zulüm.Ancak bununda okullar kendileri rahat üniformalar diktirerek çözümünü buluyorlar.
 
Aksaray'da doğdum büyüdüm.Oradaki liselerdede azınlıkta olmakla beraber bir müslüman Türk evladına yakışmayacak şekilde giyinen ve davranışlarda bulunan lise öğrencileri vardı.Şu anda Ankara'da okuyorum ve gördümki bizim orda lise çağında az sayılabilecek ahlaksızlıklar büyük şehirlerde neredeyse ilkokullardan başlayacak derecede çoğunlukta.Okul yönetimlerinin bu öğrencilerin giyim kuşamına neden karışmadıklarını neden bayanların karış bile etmeyecek etekle ve dekolteyle,erkeklerin yaka bağır açık düşük bel kumaş pantolonla okul gibi eğitim öğretim yuvası olması gereken bir yere gelmelerine izin verdiklerini merak ediyorum...
 
Üniforma meselesine bence çözüm şudur:Milli Eğitim Bakanlığı kıyafet yönetmeliğinde temel bir kalıp çizsin mesela bayanlar hem pantolon tarzı eşofman vb yada etek giyebilirler fakat etek giyeceklerse şu şu şu şartlara pantolon giyeceklerse şu şu şu şartlara itibar etmek zorundadır.Erkekler gömlerk,bluz tişört vb şeyler giyebilirler fakat şu şu şu şartlarla...Yani zorunlu bir kravat,ceket uygulamasından ziyade sınırları çizilmiş şekilde bir serbestlik...
 
Tabiki toplumda herkesin maddi durumu denk değil ve normal şartlarda fakir öğrencilerin zenginlerin giydikleri şeylere özenmesi olağan bir gerçek fakat üniforma uygulaması bunu engelleyebilen bir uygulama değil.
 
Okula kötü niyetli yabancı kişilerin girmesi gerekli önlemler alınarak engellenebilir.İşin sıkı tutulmadığı yerlerde şu andada ellerini kollarını sallayarak girebiliyorlar.
 
Uygulama her ne olursa olsun en önemli mesele;okullarımızın amacına uygun şekilde işlevlerini yerine getirmesi ve öğrencilerin okula farklı amaçlarla değil birşey öğrenmek,hayata hazırlanmak ve milli manevi değerlerin bilincini almak için gitmesi gerektiğidir.Okullara öğrencilerin yarı çıplak şekilde gitmelerine izin verilmemeli,münasebetsiz hareketler engellenmeli ve tüm bunların yanlış olduğu bilinci öğrencilere aşılanmalıdır.
Biraz daha özel olarak bir konuda başötü meselesidir.Bir ülkenin bu kadar çözümü basit bir konuyla meşgul olması ancak gülünç birşeydir.Okula saçını boyatıp gelen,fönsüz makyajsız okula uğramayan,yarı çıplak uygunsuz şekilde gelen öğrencinin girme hakkından çok daha fazla bir şekilde başörtülü öğrencilerinde girme hakkı vardır....
 
 
Dünyanın En İyi Futbolcusu?
Tabiki her mevkiin kendine göre en iyisi var.
 
bence;kale:G.Buffon,Bek:D.Alves,stoper:C.Puyol,Ön libero:J.Mascherano,Oyun kurucu(ikili arkası):Diego,İleri açık:L.Messi,Forvet:Zİbrahimovic.
 
Ödülleri C.Ronaldonun toplaması bence haksızlık.Messi herşeyi hak ediyor.Tam bir profesyonel ve inanılmaz bir oyuncu.Dünya böyle bir yetenek görmemişti...
Kılıçkuyruklarım 45 gündür hamile
Normal şartlarda doğumun gecikmesini önlemek için ısıtıcı yükseltilir(en az 27 28 dereceye alınır 29dan yukarı çıkılmaz.).Aşırı akıntı varsa yavaşlatılır.Stres yapacak kadar peşinde dolanan rahatsız eden erkekler varsa ayrılır fakat erkek doğumdada bir itici güçtür bu unutulmamalı.
Bence balığınızdaki sorun bunlarla çözülecek gibi değil çünkü büyük ihtimal balık doğal büyümemiş.Yada aşırı yaşlı iş bittikten sonra satılmış.Artık eskisi gibi sağlam bol yavru veren ama uzun süre yaşayan,doğalından çok güzel renkleri olan balıklar yok.Ondan sonrada balık doğurmuyor,yok ters dönüyor,yok rengi değişiyor ölüyor vs vs
erkeğim çok ilgisiz

Hadi tek yunus için akvaryumun boyutunu geçelim tek başına yine yazık o hayvana.Koloni kursanız akvaryum boyutu müsait değil.En mantıklısı bi şekilde yunusunuzu elden çıkarıp arkadaşlarında söylediği gibi 1 erkek 1 dişi sarıprenses eklemek.Akvaryumdaki tek erkek nadirde olsa yeterince kızmayıp dişilere yanaşmıyor.Onu harekete geçirmek için bir erkek daha işe yarıyor.Arkadaşımında başına gelen bir olaydı ve bu şekilde çözdük düzenli yavru almaya başladı.

Leleupi ve siyah arka fon
O halde siyah arka fonu kullanacağım.Yardımı dokunan herkese çok çok teşekkürler...
 
Saygılar...
Leleupi ve siyah arka fon
Siyah arka fonun çok güzel olacağını biliyorum fakat leleupilerde kararma olur mu olmaz mı onu bilmiyorum.Denemekde istemem açıkçası sonra eski renklerine dönmeleri gayet zor oluyor.Bilmeden deneyip pişman olmamak için soruyorum;siyah arka fon leleupilerde kararmalara neden olur mu?
 
Teşekkürler...
 
Saygılar...
Leleupi ve siyah arka fon

Merhaba.Bilindiği gibi leleupiler en güzel renklerini açık renk kum ve protein ağırlıklı beslenme ile alıyorlar.Kumum midye kırığı,kullandığım kayalar beyaza yakın renkteler,vereceğim yemde tetra bits burada sorun yok.Arka fon ise siyah.Sormak istediğim siyah founun balıkların rengi üzerinde olumsuz etkisi olur mu?Eğer olursa mavi olan tarafını kullanacağım ancak ısrarla siyah tarafı kullanmayı istiyorum.Cevaplarınız için şimdiden çok çok teşekkürler.

Saygılar...
Unutamadıgınız balıklar
Psikopat,katil bir kılıcım vardı.Onu asla unutamam.Onun için çok sevdiğim aykılıç erkeklerini akvaryumdan çıkarmıştım.Kendinin iki kat büyüklüğündeki kristal köpek balığını öldürmüştü.Birsürü leşi vardı kendisinin.En sonunda tatile gidip dönünce ölmüştü.Şimdi de öyle bir balığım olmasını isterdim.
Full Black Moscow Lepisteslerim
Çok güzeller maşallah.Balıkların bedeli yüksek ama bu paraya değer görünüyorlar.İşallah bol bol yavrularını görürsünüz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.