ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ekrem_kayis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2009 22:00
Son Ziyaret:
23 Mayıs 2020 10:53
Toplam Mesaj:
353 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ekrem KAYIŞ
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ekrem KAYIŞ Biraz ara...

SON 10 MESAJI

3d Fon Bitti Ama
Kesinlikle arkasını dersle kaplamayın. Sanırım akvaryumun çatlamasına sebep oluyor diye okumuştum. Sadece akvaryum silikon kullanın. En az 24 saat bekleyin.
Arkafon İçin Çalışmaya Devam (bitmiş Hali 4 De)
Çalışma çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Ben de 1.5 m lik bi arka fona başlamayı dusunuyorum. Yabancı kaynaklarda derz kullanmayıp direk su bazlı akrilik boya kullananlar da var. Kararsız kaldım. İş yükü derzsiz daha az okuyor gibi geldi bana. Ayrıca derz kullanırken akvaryum ile strafor arasına derz kaçırmamaya dikkat edin diyorlar. Arka fonun akvaryum camıyla arasında sadece silikon bulunmasını tavsiye ediyorlar. Sanırım arka fonla cam arasında kalan silikon camın çatlamasına sebep oluyormuş. Aşağıdaki video da sadece akrilik kullanıyor.

YouTube'da "AQUARIUM DIY: Malawi rocky background" videosunu izleyin
https://youtu.be/nzgLucTBbhM
Akvaryum Taşıma (sorun Çok Büyük Uzman Lazım)
Merhabalar. Biz de 150×60×60 akvaryumu 2 nci kattan aşağı taşımak için 2 eleman tuttuk. Elemanlar para almadan akvaryumu indirdikten sonra kactilar😂. Sonra 4 kişi akvaryumu merdivenlerden 5 nci kata çıkarttık.
Ikinci olarak yine aynı ölçüleri 4 kişi evden asansöre ve ordan kamyonete yükledik. Baya zorlandık. Ellerimizde şu kaldırmayan inşaat eldivenlerinden giydik. Sorum şu olacak;
1. Cam vantuzları gerçekten ise yarıyordu?
2. Akvaryumun sağ ve soluna cam vantuzu takınca camlarda ileri geri hareketten sonra esneme yapar mı?
Benimde aklıma gelen fikir cam vantuzları ama deneyen arkadaş var mı acaba? Yoksa gerçekten akvaryum taşımak diğer malzemeleri taşımaya benzemiyor.
495 Litre Malawi Akvaryumu
Kadir bey akvaryum gayet güzel. Elinize sağlık. yavrulu günler dilerim. Maşallah...
Hobiye Yeni Başladım
İyi günler. Melek hiç beslemedim o konuda size yardımcı olamayacağım. Ancak akvaryum dekoru çok güzel ve sade olmuş. Elinize sağlık. Forumlarda melek balığı ile ilgili açıklama ve yardımlara göz atabilirsiniz.
12d 3e f0 ikola kolonim
Murat bey balıklarınız hayırlı olsun. İkola hiç beslemedim tropheus türlerinde ancak çok istediğim bir balık türüydü. Benim şahsi fikrim dekor çok güzel ve sade. iki erkek için uygun ora yaratmışsınız. 3'üncü erkek için akvaryum ileriki zamanlarda küçük gelebilir. benim şahsi fikrim 150 cm lik akvarryumlar için 2 erkek yeterli oluyor. Balıkları uzun süre izleyerek siz daha iyi karar verirsiniz. Balıkların yeme saldırmaları da çok güzel. Adaptasyon sorunu yaşamayacaklardır. Bol yavrular...
demasoni karında şişlik ve tüpcük bu mu
Balık dişi ve tüpçük çıkarmış. Ancak karnının bukadar şişmesi normal değil. Balığı akvaryumdan çıkarmamaya dikkat edin. Rahatsız olmasın. Erkekle kur yapıyor mu onu takip edin. Yem yemesinde sorun var mı? Bir de son günlerde akvaryuma çok fazla yem atmış olabilir misiniz? Blout belirtisi var bence. Her gün takip etmeniz de fayda var. Akvaryumdaki diğer balıklar blout dan etkilenmeyebilir ancak takip edin. Yemlemeyi biraz azaltın hiç bir zararı olmaz ve su değişimlerini düzenli yapın.
Bembamın cinsiyeti nedir?
%100 Dişidir balığınız.
Ağzı dolu sarı prensesim
Zamanla şişliğin azalması normaldir. Malawi ve tanganyika çikletlerinin yumurta aldıktan yaklaşık 1-2 gün sonra şişliği iner. Taki yumurtalar yavruya dönüşüp annenin ağzına sığmayacak zamana gelene kadar. Bazı dişiler yumurta varken yem yer bazıları yemez. Bu bir problem değildir. İki tür de yavrularını büyütür.
Lepistesim sadece 2 yavru yaptı
Akvaryumda çok fazla saklanacak yer yok. Biraz canlı bitki koyarsanız yavruların hayatta kalması kolaylaşır. Akvaryumda başka balık mevcut mu? Eğer varsa onlar da yemiş olabilirler. Çok dert etmeyin lepsiteslerden sürekli yavru alınabildiği için herzaman yavrunuz olacaktır akvaryumda.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.