ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
miqren
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Şubat 2009 16:00
Son Ziyaret:
26 Ağustos 2012 10:15
Toplam Mesaj:
134 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Yılmaz
Doğum Tarihi:
02 Mayıs 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/69490.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Elden yemleme video. Yeni yavrular Syf. 2 (ikola kaiser kolonisi)
Mükemmel. Yavrular size madalya gibi olmuş. Sağlıklı büyütmeniz dileğiyle tebrik ederim sizi.
Benden de ufak çaplı bir bitkili :)
Yeni bitkilinizi de bekliyoruz.
Benden de ufak çaplı bir bitkili :)
Aquamedic CO2 sete nette baktım Fatih bey. Acaba o tüp tekrar doldurulabiliyor mu?
Sıradışı bir Malawi Lethrinops Red Cap It
Emin Bey balıklarınızın maşallahı var gerçektende. Size ve forum üyelerine bu başlık altında bir kaç sorum olacak. Bende bu hafta içinde güzel bir malawi akvaryumu kurucam. Aklımda 300lt var. Fakat malawide hiçbir deneyimim yok.
Yeni bir hobiciyim ve bitkili akvaryumlarla tropheuslar arasında gidip gelirken bir anda kendimi malawide buluverdim diyebilirim :) Bunda Emin beyin ve radinantın büyük ölçüde payı var gibi.
Kurucağım akvaryumda buffer, lake salt gibi ürünleri kesinlikle kullanmalı mıyım? Yoksa mercan kırığı kum kullanmam, kayalarım vs. suyun ph değerini yükseltir mi? Ayrıca ufaktanda olsa akvaryumla ilgili nacizane fikirlerinize sunarsanız sevinirim. Kum şöyle olsa iyi olur, kayaları şöyle diz, şu kayaları kullan gibi...
Valla bilmiyorum işte. 2 gündür sağa sola sitelerde ne bulduysam araştırıyorum. 2 gün içindede akvaryum ve malzemeleri ayarlamış olurum. Bu haftaiçinde Allah nasip edersede akvaryumu kurucam. Çok acil profesyonel bir yardıma ihtiyacım var açıkçası. Etrafımda hobiyle ilgilenen kimselerin olmamasıda beni çok kasıyor.
Ayrıca tek veya iki tür mbuna beslemek niyetindeyim. Hangilerini beslememi tavsiye edersiniz? Asıl takıldığım konu bu aslında.

Saygılar.
Benden de ufak çaplı bir bitkili :)
Fatih beyi (Gönül)den tebrik ediyorum :) Tropica aquacare ürünlerini ve plant substratı ile oliver knott substratını bir arada kullanmayı bende planlıyordum. Sitede o kadar baktım ama hiç biryerde görmemiştim. Benim içinde çok iyi örnek oldu sizin akvaryumunuz. Sadece çok masraflı olduğunu iyi biliyorum :) Nature soil falan gerçekten pahalı.Sizce Tropica sıvı gübre ve kapsüller gerçekten iş çıkardılar mı yoksa misket gübre de kullansaydınız aynı etkiyi alabilirmiydiniz? Dennerle diye bahsettiğiniz ürünler gübre gibi birşey mi acaba?
miqren2010-07-04 18:48:30
240lt bitkili(2010 alm.akv.fuari vid.3-4)
Elinize sağlık Cüneyt bey. Benimde aklımda sorucak bir kaç soru vardı fakat bende onları unuttum. :)
Tekrar sağolun bilgilendirme için. Tekrar söylemeden geçemiycem, cüce amerikanlarınız çok hoşuma gitti. İnşallah onlardan yavru almakta nasip olur.
240lt bitkili(2010 alm.akv.fuari vid.3-4)
Cüneyt bey akvaryumunuzu bu kadar beğenen varken, bu kadar çok iltifat almışken, akvaryumunuzla ilgili daha detaylı bilgi vermeniz şart oldu bence :) Canlılarınız, bitkileriniz, tabanda ne kullanıldı, hangi yemleri ve hangi gübreleri kullanıyorsunuz? Hemde yeni başlayanlara fikir ve envanter vermiş olursunuz.
pH ölçme cihazı
Haklısınız Yılmaz bey. Bende şu an yeni kurucağım akvaryumla ilgili titiz davranmak istiyorum. Bu yüzden de bir ph ölçer cihaz alıcam kesinlikle. Hem fiyatlarıda çok fazla değil açıkçası.
240lt bitkili(2010 alm.akv.fuari vid.3-4)
[Quote=cnyt]
Simdi size bir sorum olacak giris cikislar altta oldugundan filtrenin hortumlarini nasil cikarip temizleyebilirim.benim aklima bir kac fikir geldi fakat riskli mesela sarap mantari tikayabilirim.Sizce nasil yaparim cok büyük bir iylik yapmis olursunuz tesekkürler.

[/QUOTE]

Cüneyt bey bu konu ile ilgili ne yaptınız bilmiyorum ama. Resimlere bakarken benim aklıma bir şey geldi.
Onları ordan çıkarmaya çalışmak oldukça riskli. Tankınızı ziyan etmeye gerek yok gerçekten.
Akvaryumun içindeki giriş ve çıkışların ağızlarını filtreyi kapadıktan sonra sağlamca çok fazla su geçirmiycek bir şeyle tıkayın. Daha sonra akvaryum dolabının içinden akvaryuma yakın biryerde düzgünce kesin.Araya musluk koyun. Bu şekilde daha sonra aralıklı olarak temizlik yapabilirsiniz bence :) Tabi hortumlar vs. nasıl hiçbir fikrim yok. Bu sadece size yardımcı olmak amacı ile yazılmış bir fikirdir ki Şubattan beri çare buldunuz mu bilmiyorum :)

Saygılar.
pH ölçme cihazı
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim Fatih bey. İleride tropheus akvaryumuda kurmak istiyorum. Ph değerini tuz vs kullanarak arttırıcağım için sanırım onada bu özellikte bir cihaz ihtiyacı olmayacaktır dediğinize göre. Sadece ph ölçen bir cihaz işimi görücek anlaşılan.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.