ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yalovali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Aralık 2005 08:30
Son Ziyaret:
26 Şubat 2023 19:09
Toplam Mesaj:
121 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin Yilmaz
Doğum Tarihi:
12 Mayıs 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Muh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yasin Yilmaz

Kribensisler ve Diğerleri=>200lt akvaryum.



yalovali@gmail.com

Tubitak

SON 10 MESAJI

Doğadan bitki
Su mercimeğini doğada bir sürü yerde gördüm. 
Mersin'de tarihi bir su sarnıcında, yedi göllerde bir gölcükte, darıca hayvanat bahçesinde bir su havuzunda ve en sonda yalova kanalizayon su arıtma tesisinde su dinlendirme havuzunun üstünde :)

YY
Yeni teknoloji: Akvaryumlarda LED ile ayd
Eminonunde floresan fiyatlarini gordukten sonra led almaya karar verdim. Ama bu aletleri almasi da problem. Ozellikle internetten almak istiyorum. Pek cok cin sitesi var. High Power Led'ler ariyorum. Bazisi minimum gonderide kisitlama yapmiyor. Fiyat ve gonderi konusunu konusuyorum, henuz bir sonuc alamadim. Ama toplu bir alim olsa daha rahat gonderi ve secme imkanimiz olabilir. Istanbulda buldugum bir firma elinde kalmadigini 15 gun sonra mallarin eline gececegini soyluyor, yani internetten bende ismarlasam yine ayni surede gelecek :)

Ozellikle high power ledler konusunu merak ediyorum. Tek cipli ledler 3528 led'ler oluyormus(?).  3528 demek 35mm X 28mm ebatinda 1 chip. 5050 ledler 3 chipli 50x50 ebatinda. Teorik olarak 3 kati guc ve isik cikiyor diye anladim. Bir de gorebildigim 5060 seklinde ledler var. Sanirim daha buyuk daha iyi oluyor...

Tum led tiplerinde su gecirmez veya gecirir halde; serit, T5,8 tipinde florasan tupler, alaminyum uzerine basilmis cubuk seklinde urunler var.

Google icin > comparison between 5050 3528 LED
SMD 5050 ve 3528 arasindaki guc ve isik farklari:
http://www.articlesbase.com/electronics-articles/difference-between-smd-3528-and-5050-led-3224179.html
http://www.ledlightsworld.com/page.html?id=32

Alabilsem alacagim urun:
http://ledluz.en.made-in-china.com/product/lqtxXAHbZvcN/China-Waterproof-5060-SMD-LED-Light-Bar-Aluminum-Housing.html

Cin sen olmasan nice olurdu halimiz :)

O olmaz bu olmali diye bir model onerebilecek varsa minnettar olurum.

Yasin
yalovali2010-09-20 08:55:18
Artık LED Aydınlatma alınır mı?
Http://www.ledstock.com'da smd ve high power led'ler var. Siteleri bulabildigim en duzgun firma. Ancak 3W HighPower led cubukları kalmamıs telefonla ogrendigim kadarıyla. Bir hafta sonra gelebilir diyorlar.

SMD veya High power hangisini almak lazim. Bir de bunların üzerinde kaç çip var ben goremedim. Urunlerin gayet detaylı teknik dokumanları var. Renklere gore tayf vs. hepsi var ilgilenen arkadaslara.

Benzer duzgun cubuk led alabilecegimiz bir adres var mı?
Artık LED Aydınlatma alınır mı?
Merhaba,

İşin teknik, ekonomik, vs. vs. yönleriyle ilgili çok güzel başlıklar açılmış. Ben malesef diğer arkadaşlar kadar çok detaylara giremiyorum/anlamıyorum(biri olur diyor, diğeri tam tersini???). Şu ara floranslarımı değiştirmem gerekiyor, 1-2 aydır bitkilerin büyümediğini farkettim (akvaryum ve floresanı ikinci eldi). Akvaryum 1M uzunlukta 200Litre. Bitki az ama arttırmak niyetindeyim. DIY bir CO sistemim var.

Led'leri araştırırken bir çin sitesinden fiyat istemiştim. Perakende gönderebiliyorlarmış. (dealextreme' de de var benzerleri). Bu led'lerden direk ısmarlayıp takıp çalıştırsak, olmazsa olmaz, veya kesinlikle olmaması gereken noktaları nelerdir? mesela FX2123 tipini almayın, Siyah ışık olanları bitkilere çok faydalı vs. gibi... Bir de artık bunların fiyatları, ışık düzenleri vs. stabil bir seviye de midir?

Akvaryuma floresan da alabilirim ama o da bir iki tane. Az yakması ve görünüşü birinci öncelik. Ev halkına bitki gelişimi için lümen ışık tayfı vs. anlatıp, 5 tane floresanı savunmak istemiyorum.

20-50W yakacak,bitkileri 1-2 ayda bir budanacak kadar büyütebilecek bir sistem peşindeyim. Bunun ışık çözümü LED ile sağlanabiliyor mu artık? (700-800 lira verilip, 1000 tane led'le beslenen karadeniz ormanı gibi olmuş akvaryumlardan bahsetmiyorum.). Yoksa 7-8 ayda değiştireceğim X marka floresan mı tercih edilmeli?

Şu an elimde bir fiyat listesi var. Bir örnek aşağıda; metal gövdesi var, güç sisteminide aynı yerden alacağım.

60*5050/m rigid barB-13MM
  Waterproof 5050 SMD LED with Aluminium groove
60pcs LED/meter  
red,yellow,blue,white 14.70
orange 16.00


Nedir Bizim Milletin Agresif Balık Aşkı?
Yukarıdaki pisikolog arkadaşın mesajını çok beğendim. 
Ama pirana beslemek konusu biraz fazla zorlanmış. Pirana nihayetinde bir balık. Akvaryumdan atlayıp konu komşuyu ısırmıyor. En agresif balık bile kafesteki muhabbet kuşundan daha az zararlı olabilir bence :)
Ben evde pirana beslemiyorum. Ama iş yerinde beslemeyi düşünüyorum. Ev de beslemem çünki ufak çocuklarım var, misafirim var vs. vs. Güvenemiyorum nolur nolmaz. Ama piranayı agresif bulup besleyenleri analiz etmeyi yanlış buluyorum. Bir kere güzel bir balık hepsi bu.

Pirana besleyenleri, doğaları gereği çocukları ısırıp parçalayan masum köpeklerin, piskopat ve sorumsuz sahipleriyle karıştırmayalım. [piranalara canlı yedirilmesini ne kategoriye girer onu çözemedim ama]

Yine de fikir üretici bir başlık ve konu ama çok abatmamak lazım. Kimse piranadan hastanelik olmadı bildiğim kadarıyla.
Adem TANIŞ2010-05-05 14:45:44
Dişi, Erkek kribensisi istemiyor
Yavrulara zarar verebilecegini dusunurse dişi erkeği fena hırpalıyor. Erkekte hala yavrulara babalık vs yapmaya çalıştığından sürekli dişi tarafından hırpalanır. Ama ilerde yine barışırlar. Bende yavruları ayırmaya kalkınca böyle birşey yaşamıştım. Ama sonra barışıyorlar. Tekrar yavru alırsınız.

Not: erkeğin kuyruk yine çıkıyor :)
75lt lik akvaryum için en uygun balık ?
Kribensis cichlet gibi olmayan bir cichlettir. Kayaların altına saklanmaz görseldir. Etrafta terör estirmez, başka balıklara hoşgörü gösterir. Piskopat değildir, eşini dostunu yeni geleni parçalamaz. Görseldir, dişi de erkek de güzeldir. Kanaatkardır, ne bulursa onu yer, ama asla arsızlık yapmaz, tank arkadaşlarına da bırakır. Sosyaldir, yavrularını korur, gezdirir, besler, gerçek bir ebebeyndirler. Cichlettir ama havuz kadar akvaryum istemez, sahibinin imkanlarına sabreder. Akvaryumunu pekçok türle paylaşır, renk cümbüşüne izin verir. Kribensis kumu kazar, ama dozer gibi değil, sadece evinin önünü kazar, temizler, taşları devirip otları sökmez, yeşili korur. Kribensis her yerde yüzer her yer cıvıl cıvıl olur. Krib seni görünce saklanmaz, akvaryum hobisinin görsellik olduğunu bilir, karşılığını verir. Dayanıklıdır lakin ölümsüz değildir, ama sapır sapır dökülmez, maliyetlerin önemli olduğunu bilir. Kribensis kıymetlidir, heryerde bulunmaz, satışta sahibini yarı yolda bırakmaz. Kribensis cüce ciklettir, çupra kadar büyümez. Yemle büyür, ilgiyle güzelleşir.

Not: Bu litrede ciklet yaşamaz diyip olayı kapatmamak lazım, cüce cikletlerin pek çok varyetesi, türü var ve çok büyük akvaryum gereksinimleri olmadan büyüyebiliyor ve yaşabiliyor. Ciklete baslamak isteyenlerin ellerindeki küçük akvaryumlarını atmadan, ciklete başlamadan bitirmeden, ufak ufak bu türlere başlamalarına yardımcı olan bir tür bunlar. Daha geniş bilgi için forumda aratırsanız farklı türlerini de bulabilirsiniz.

80*40*30 tür tavsiyesi
Forumda kribensis veya ramirezi aratirsaniz, gorsellik ve yer ihtiyaclari karsilayacak olduklarini goreceginizi dusunuyorum.
110 x 30 x 30'da Hangi Cichlid?
Kribensis veya cuce ciklet oneririm. Forumda aratirsaniz degisik yonleriyle konularda konusulmuslar, genel bir fikir veriyor arkadaslar.

Canli ilanlarinda degisik turler satan arkadaslar var. Diger kriterler de onemli tabi ama bence akvaryumcularda `karisik ciklet` adiyla satilan turlerden farkli bir acilim ilerde sizi daha da memnun edebilir.
yalovali2010-03-01 12:05:15
Canlı doğuranlar ve kribensis
Yukardaki arkadasin soylediklerine aynen katiliyorum. Kribensis kizarsa lepistesleri yer.

Ancak, canli doguranlardan yavas yavas ciklete gecmek istiyorsaniz ve henuz akvaryumunuz kucukse veya buyuk akvaryum kucuk balik istiyorum diyorsaniz, `bence` kribensis ekleyebilirsiniz akvaryumunuza. Kribensisler es tutuncaya kadar (biraz ufak olacaklardir zaten ilk aldiginiz da) akvaryumda fazla bir teror estirmeyeceklerdir.`Kribensisler sakin hayvanlardir cogu zaman`.
Lepisteslerden yavru alamazsiniz bu sirada yine de. Canli doguran sayiniz sabit kalirken (veya rutin lepistes olumleriyle azalirken) , kribensisleriniz veya diger cuce cikletleriniz akvaryuma adapte olmaya baslar. Siz de onlara adapte olursunuz bu arada. 5-6 ay icinde cuce cikletler ve bir kac emektar sansli lepistes olan bir akvaryumunuz olur.
[su an benim akvaryum bu sekilde, ama biraz buyuk bir akvaryum, 10-12 lepistes + 2 yetiskin krib + 30-40 yavru krib, ileride problem gordugum anda lepistesleri komple hediye edecegim]

Bu arada zebralar arkadasin dedigi gibi kriblerle rahatca yasacaklardir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.