ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alaeddinozmen
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Aralık 2005 11:51
Son Ziyaret:
13 Nisan 2023 06:09
Toplam Mesaj:
286 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alaeddin Özmen
Doğum Tarihi:
26 Şubat 1968
Yaş:
56
İl:
Izmir
Meslek:
Ögretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alaeddin ÖZMEN Bornova/İzmir

SON 10 MESAJI

Beyaz Prenses Cinsiyet Sorgulama(fotoğraflı)
Kesin cinsiyet belirleme anüs vent kontrolü ile yapılır. Oo dişi oo erkektir. Bir çok türde üst yüzgecin bitiş kısmına bakıldığında erkeklerde daha sivridir. Ağızda kuluçka yapan cichlidlerde erkeklerin anal yüzgecinde sahte yumurta benekleri daha fazladır. Erkek sperm dökerken dişi bu benekleri yumurta sanarak toplamaya çalışır ve ağzındaki yumurtaları bu yolla döllemiş olur. Şekle bakarak cinsiyet tahmini yanıltabilir. Bu işe yıllarını vermiş bir grup akvaristin erkek sandığı dişi yunus üretim fazlası erkeklerin arasına atınca yumurta almıştı.
sp balığın yanına yeni çeşit tavsiye..
Akvaryumunuz çok küçük ama büyük akvaryuma geçeceğinizi varsayarsak Acei ngara sp ile çok yakışıyor.
erkek yunusum ağzına yumurta aldı
İlahi Yasin Bey.
Dişidir o dişi. Bazı dişiler erkek kadar güzel olabiliyor.
Malawi Yavru Ölümleri
Ana tankta yavruluk yada delikli şaşal vs. kullandığınızda tanktaki büyük balıklar bu deliklerden yavruları vakumlayarak zarar verebiliyorlar. Deliklerden geçirip yiyemeseler bile ağızlarıyla yarattıkları vakum yavrulara zarar verip ölmelerine sebep olabiliyor. Tanktaki büyük balıkların niyeti aslında dibe düşen yemleri yemek ama bu yemleri yemeye çalışırken malesef yavrulara da zarar verebiliyorlar. 
balıklarım artık neden benden kaçıyorlar ?
Su kalitesindeki ani değişiklikler balıkları strese sokar. Boyanın içindeki kimyasallar önce havaya, ordan da suya karışmış olabilir. Su değerleri normale döndüğünde bu problem de ortadan kalkacaktır. 
Türkiye'deki en nadir türlerden Pundamilia Nyererei ' lerim geldi.
Hayırlı olsun Recep kardeş. Gerçekten çok güzel balıklar. Sevincini çok iyi anlıyorum. 
Yıllarca bu balıkları aradıktan sonra 2007 yılında Çek Cumhuriyeti'nden getirtebilmiştik. Balıklar 2 cm boyda yaklaşık 25 liraya malolmuştu. Aynı boydaki yavruları 2-3 lira arasında satmıştım. Hobiye ara vermek zorunda kaldığımdan artık elimde yok. Akvaryum kursam yine Nyererei beslemek isterim. 
Size karşılaşacağınız sorunlardan bazılarını yazmak istiyorum. Su değişimini iki haftada bir %50 yazmışsınız. Bunu daha az su değiştirerek ve daha sık yapın. Su değerlerindeki ani değişiklikler her balığı strese sokar. Tüm victorialarda üreme içgüdüsü çok güçlüdür. Erkeklerin 3 tanesini ayrı bir akvaryuma alın. Yoksa diğer erkekleri kaybedersiniz. Akvaryumda sadece erkek olduğunda fazla problem olmuyor. PH seviyesi düşük olduğunda dişi yavru, yüksek olduğunda erkek yavru sayısının daha fazla olduğu gözlenmiştir. Çok obur balıklardır. O yüzden fazla yemlemekten kaçının. Yağlanmalarına ve suyun daha çabuk bozulmasına sebep olursunuz. 
Hayranlık Verici Salyangozumsu şey
Bu sevimli şekerler bir tür nerite. Bana da aldığım bitkilerle birlikte gelmiş sanırım.
Tabandaki garip beyaz şey (resimli)
Yem yerine ekmek yada başka bir tahıl ürünü verdiğiniz oldu mu?
Aynı şey 9 yaşındayken benim de başıma gelmişti. Bıldırcınları yemledikten sonra balıklara yem verirken elime yapışmış olan buğday tanesi suya düşmüştü. Çıkarmaya üşendim birkaç gün sonra aynı görüntüyle karşılaştım. 500 civarında canlıdoğuranı kaybetmiştim. Beyaz kurtçuklara gelince onlar önemli değil. Akvaryuma ve balıklarınıza bir zarar vermezler.
Nerede Kalmışmış !
[QUOTE=Macur]     Peki sizi anlıyorum veya anlıyoruz,koruma mesajları veya öngörüş yazılarını yazmışsınız çok güzel ama bu yazılarınızı 5 sayfaya gelmek için niye beklediniz niye şimdi yazılıyor bu tür mesajlar....[/QUOTE]
 
Kendi adıma söylüyorum. Yeni gördüm ve hemen mesaj yazdım. Her iki kişiyle de alışverişim oldu. İkisinden de memnun kaldım. İkisinin de hobiye katkısı olmuştur. İkisinin de üzülmesini istemem.
Nerede Kalmışmış !
     Semih Bey'in bir organizasyonundan balık aldım gayet memnun kaldım. Öğrencilerim için ücretsiz ve hatta kargo masrafını kendisi karşılayarak bir sürü balık gönderdi. Belki elinde olmayan sebeplerden aksaklık olmuştur. Kendisi genelde İSAK ta bu tür organizasyonları yapıyor.
     Üzeyir beyden de bir kez yem almıştım. Merzifondaki bir akrabasıyla da tanışıp onun hakkında sohbet etmiştik. O akrabasıyla hala görüşüyoruz. Bizim okulda Milli Güvenlik Dersine giriyor. Üzeyir beyle yaptığımız alışverişten de gayet memnun kalmıştım.
     İnşallah bir yanlış anlama olmuştur da olay tatlıya bağlanır. Her iki şahsın da hobiye katkısı olduğuna inanıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.