ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafagecgel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2009 10:16
Son Ziyaret:
27 Haziran 2018 13:59
Toplam Mesaj:
212 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Geçgel
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1982
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Muhasebeci , Bilgisayar Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA





İstanbul/Esenler



100x40x50

SON 10 MESAJI

Katil Salyangoz Avda (Video-Foto)

Öncelikle Fatih bey bunlar deli gibi dur duraksız salyangoz yemezler. Yedikleri zaman doydukarında kendileini kuma gömerler. Onun için ince kum olması gerekir. Ayrıca karidesleri yediklerinde kendinden büyük salyangozları öldürdüklerinden bahsediyorlar. Fakat benim gözlemlerim malesef bu yönde değil. Elma salyangozlarına hiç iliştiklerini görmedim karideslere de sataştıklarını görmedim.

Ayrıca tecrübe ile sabittir diyorsunuz benim akvaryumumdaki binden fazla 2mm boyundaki bitki salyangozlarını ve yüzden fazla minare salyangozlarını bunlar temizledi eklediğim video ve resimlerde neyi nasıl yedikleri görüntülü olarak mevcut ve akvaryumumda şuan bitkilere zarar verebilecek türde salyangoz kalmadı. Buda benim tecrübem ve ispatlı. O yüzden bireysel fikirlerinizi genelleme yapmayın bence. Buda benim acizane fikrim.
 
Abdullah bey midyelerle bir arada bulundurmadım hızlı canlılara karşı yapabildikleri birşey yok. Ama bir tür zehirleri var bu da bir gerçek. O yüzden midyeler sabit canlılar olduklarından bunlar onları öldüremese bile yaralayabilir diye düşünüyorum.
 
Saygılarımla.
 
mustafagecgel2009-09-30 20:15:29
120-50-60 Amerikan Tankı Kurulumu - Texas Eklendi
Emre tekrik ederim hadi hayırlısı çkmışsın bir yola.
Bizleri habersiz bırkma devamını getir. Bakalım Türkiyedeki doğal malzemelerden neler çıkartacaksın ortaya.
mustafagecgel2009-09-07 16:00:52
Katil Salyangoz Avda (Video-Foto)
Arkadaşlar benim salyangozlar üremeye başladı. 40-50 civar yavru var akvaryumda diye tahmin ediyorum. Kumun altına saklandıkları için fark etmemişim. Ama Baya gelişmiş olan yavrular var. Akvaryumda nerdeyse salyangoz bırakmadılar :) mustafagecgel2009-09-27 22:03:36
beyaz lekeler...
Bence balıkta birşey yok yoksa bu sürede iyice kötüleşir ölebilirdi. Eğer beyaz lekelerde bir değişme yoksa büyüme esnasında japonlarda kuyruklarda o şekilde pütür alanlar oluşuyor. Balığınızı normal akvaryumunuza alın ve rahat bırakın derim. Bu balıklar gerçekten dayanıklı balıklardır. Oksijensiz kalmadıkça, yemsiz kalmadıkça, akvaryuma dinlendirilmiş su koyduğunuz sürece emin olun hiç birşey olmaz. Su değişimlerinide %30 luk oranda yapın. Gerisini doğalarına bırakın. Emin olun sağlıklı olacaklar.
Üretimhane planım!?!
Ayrıca bende birşey ilave etmek istiyroum merkesi bir flitreleme kullanacaksınız galiba yada resimlerden öyle bir kanıya kapıldım. Eğer öyle ise en ufak bir hastalıkta bütün tanklara hastalığı yaymış olacaksınız.
sumpta yeni fikir
80lt Su alması size ek bir getiri sağlamaz önemli olan nasıl filitreleme yaptığıdır kanısındayım. Eğer bu şekilde kurarsanız sistemi sunpu ne kadar gizlesenizde arkadaşların belirttiği gibi kafa motorunu akvaryuma koyarsanız akvaryuma müdahalede bulunmak zorunda kalacaksınız. Tam tersini yapar sumpa koyarsanız kafa motorunu ve suyu hortumla akvaryumdan çekmeye çalışırsanız bu seferde kafa motoru ya suyu çekmeyecek yada kapasitesinin çok altında çekecek ve siz istediğiniz performansı alamayacaksınız.
 
Bence bir düşünün derim hata fırsanız varsa iki yöntemide tes edin. Ama bende sump sistemini normal sekilde kullanmanızı tavsiye ederim.
sumpta yeni fikir

Kafa motorunu bu konumda sumpa alırsanızda suyu çekmekte problem yaşayacağını düşünüyorum. Yeterli randımanı alamazsınız gibi geliyor bana.

mustafagecgel2009-08-12 11:00:25
Salyangoz.
Sen her ihtimale karşı al bitki salyangozları zaten ufak oluyor. Ne olur ne olmaz işi riske atma resmi olmadığı için şu yada bu diyemiyorum ama çok ufak türler var çiftleşmiş bir dişi de olabilir :) o bir tane :)
Salyangoz.
Bence bir süre ayrı bir yerde karantinaya alın. Eğer yumurta varsa piyasaya çıkacaktır. O zaman ilaç türevi ürünler kullanarak bunlardan kurtulur bitkiyi akvaryuma koyabilirsiniz.
Elma Salyangozu kabuğunda yosun/alg problemi?
Salyangozlara görüntüleri dışında bir zararı olmaz. En azından olduğunu duymadım. Bu su değerlerinizden dolayı olabilir. Ayrıca vatozlar bu tip yosunları onların üstünden temizliyorlar. Daha önce şahit olmuştum. mustafagecgel2009-08-11 11:10:49

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 32 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.