ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fiatpalio
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Nisan 2009 10:39
Son Ziyaret:
30 Aralık 2015 17:56
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet koc
Doğum Tarihi:
09 Mayıs 1974
Yaş:
49
İl:
Ankara
Meslek:
finans
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet koc

SON 10 MESAJI

DİSCUSUN YUMURTA DÖKMESİ

ÖNCELİKLE HERKESE MERHABA BENİM BAŞIMA İLGİNÇ BİR OLAY GELDİ DİSCUS ÇİFTİMDEN 15 GÜN ÖNCE 25-30 CİVARINDA YAVRU ALDIM FAKAT 10. GÜNDE 5 TANESİ SAĞ KALDI VE GERİ KALANI 2 SAAT İÇERİSİNDE SEBEBİNİ ANLAYAMADAN ÖLDÜ 5 TANE YAVRU ERKEK DİSCUSUN ÜZERİNDE BÜYÜRKEN DÜN BEKLENMEDİK BİR ŞEKİLDE HEMDE ÇEŞME SUYUNDA ÇİFT TEKRAR YUMURTA DÖKTÜ VE YAVRULARI YEDİ SİZCE BÖYLE BİR DURUM NORMAL Mİ BEN ÇEŞME SUYUNDA VE YAVRU BÜYÜTÜRKEN YUMURTLAMASINI BEKLEMİYORDUM MS 330 CİVARINDA YUMURTALARDAN YAVRU ÇIKMASI ÇOK ZOR GÖRÜNÜYOR BÖYLE BİR DURUMDA DİŞİYİ AKVARYUMDAN ALIP YAVRULARI EKRKEĞİN BÜYÜTMESİNİ SAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORUM SİZ NE DERSİNİZ.

YAVRULAR ÖLÜYOR
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim yavaş yavaş su değişimine başladım. İnşallah başarıya ulaşıp bende yavruları büyütebilirim
YAVRULAR ÖLÜYOR

Merhabalar sizden discus yavrularımın ölüm sebebleri hakkında destek istiyorum. Discus üretmek için 2 çift eş discus aldım su şartlarını sağladım ve yumurtalardan 30 civarında yavru çıktı. Fakat yumurtalar döküldüğü günden 10 gün sonra yani yavrular anaçların sırtında iken yani anaçların sırtındaki 5.gününde hiçbir şekilde sularına müdahale etmediğim halde tamamına yakını öldü 2 defa aynı olayı yaşadım ilkinde su değişimi yapmıştım erken olduğunu düşünerek ona bağlamıştım fakat 2 sefer hiç müdahale etmeme rağmen artemia bile henüz vermemişken birkaç tane rahiç hepsi öldü sadece balıklar anne sırtına geçince ısıyı 30 dereceye getirdim tecrübeli arkadaşlardan destek istiyorum anaçlara verdiğim yem miktarınıda az bişey artırmıştım. ölüm sebepleri ne olabilir başına gelen varsa paylaşırsa sevinirim. Tşk.  

discus konusunda destek

Öncelikle herkese merhaba, burdan dicsus yetiştirme konusunda tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyaç duymaktayım. Yumurta dökme sırasında önce biri huniye sürtünüyor sonra peşinden diğeri sürtünüyor böyle bir durumda ikisininde dişi olma ihtimali varmıdır. Benim sorunum çift tuttuklarını düşündüğüm discuslarım (ikiside yiyor) 3 kere dizmiş oldukları yumurtayı yediler çiftlerin herhangi bir çatışması bulunmamaktadır. 4. Kez yumurtladıklarında yumurtaları yemelerine kafes koyarak engel oldum fakat bu seferde yumurtalarda pamuksu bir şey oluştu su sertlik değerler 180 civarında yumurtalarda herhangi bir kararma olmadı üreme organlarına baktığımda ikiside yuvarlak görünüyor forum sitelerinde erkek olanın sivri olur yazıyor. su değerlerini 100 civarına düşünürsem fayda edermi balıkların cinsiyetini anlamanın başka yolu varmıdır? bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

teşekkkürler

Dicsus için destek

Öncelikle herkese merhaba, burdan dicsus yetiştirme konusunda tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyaç duymaktayım. Benim sorunum çift tuttuklarını düşündüğüm discuslarım (ikiside yiyor) 3 kere dizmiş oldukları yumurtayı yediler çiftlerin herhangi bir çatışması bulunmamaktadır. 4. Kez yumurtladıklarında yumurtaları yemelerine kafes koyarak engel oldum fakat bu seferde yumurtalarda pamuksu bir şey oluştu su sertlik değerler 180 civarında yumurtalarda herhangi bir kararma olmadı üreme organlarına baktığımda ikiside yuvarlak görünüyor forum sitelerinde erkek olanın sivri olur yazıyor. Benim balıklarımın ikisininde dişi olma ihtimalini düşünüyorum birde su değerlerini 100 civarına düşünürsem fayda edermi balıkların cinsiyetini anlamanın başka yolu varmıdır? bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.

teşekkkürler

Isıtıcı(önerilerlerinizi bekliyorum)
Ben size bu boyutta bir akvaryum için kesinlikle atmanı tavsiye ederim. Ben kullanıyorum üzerinden yapılan ısı ayarıyla akvaryuma koyacağın derecenin gösterdiği ısı ayarları birbirine çok yakın olacaktır. Ben 2 tane kullanıyorum 1 si 100 wat diğer 200 litrelik akvaryumum içinde 300 watt olanından aldım çok memnunum. Kalitesine göre fiyatı çok uygun hepsiburada.com sitesi 300 watt için en uygun adres bilginize.
beyaz prenseslerde titreme
Arkadaşlar sizlerin tecrübeli arkadaşların bir konuda yardımına ihtiyacım var bundan bir ay kadar önce 2 adet 6-7 cm civarında hobici bir arkadaştan beyz prenses aldım biri erkek diğeri dişi olarak fakat şimdi iki balığımdada titreme kur yapma hareketi mevcut fakat çok kavga etmiyorlar. Size sorum dişi olan beyaz prensestede titreme olurmu ben ikisinide erkek olduğunu tahmin ediyorum. cinsiyet ayrımını en kolay şekilde nasıl anlayabilirm herkese çok teşekkürler
VATOZLARIM NEDEN ÖLÜYOR?
Benim başıma bir kere geldi vatoz ölümü oda tuzdan kaynaklandı. Akvaryumunuzda tuz oranınız fazla ise vatozlar tuzdan fazla hoşlanmıyorlar ölüm sebebi olabilir.
sarı ve beyaz prenseslerim yem yemiyor

bu konuda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. tavsiyelerinizi deneyeceğim.

sarı ve beyaz prenseslerim yem yemiyor
Herkese merhaba siz tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek istediğim bir konu var bir hafta önce yeni bir akvaryum kurdum ve içine hobici bir arkadaştan aldığım 5-6 cm boylarında 12 adet sarı ve peyaz prensesler koydum fakat balıklar çok ürkek ve yem yemiyorlar veya bir iki tanesi çok az yem yiyor. Bunun sebebi yeni yerlerine alışamamış olmaları olabilirmi bu yem yememe olayı daha ne kadar sürecek çözüm olarak önerebileceğiniz bir yol varmıdır. yardımlarınızı bekliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.